Petter Nilsson(SD)

Parti(L)edaren som vill fly landet vid krig!

Morgonens livesändning:

Otroligt vågat av Sabuni att säga att hon har beredskap att fly landet vid krig.

Mig veterligen finns det ett parti med en nationalistisk grundsyn. Sverigedemokraterna.

Det är förstås svårt för övriga partier att rättfärdiga satsningar på försvar utifrån att man ideologiskt tycks värdesätta alla länder lika.

Samtidigt tänker jag mig att väljare rimligen inte delar dessa verklighetsfrånvända värderingar som övriga partier har.

Om inte annat blir det svårt att ta henne på allvar avseende hennes ambitioner att sitta på makten utifrån dispositionen att hon är redo att fly vid krig.

Etiketter: , , , , , , , ,

9 kommentarer

 1. Marko

  ”bra att vi säger chokladboll”
  Chokladboll, förintelsen, invasion,allt väger lika tungt i dagens sjuka vänstersamhälle.

  • Bättre förr

   Att SD:are i gemen skulle gilla ryssen är fake news. Och desinformation. SD har alltid förespråkat ett starkt försvar, och hotet har inte ansetts komma från Norge, Danmark eller Finland för oss SD:are. Inte från England eller USA heller….

   • Kim

    Absolut. Precis som deras historia och alla som visar sina rätta ansikten (nu senast Roger Richthoff). Bara fake news. Precis som det är fake news i Ryssland att det ens försiggår ett krig i Ukraina. Yes… Fascinerande att så många SDare samtidigt så ofta pratar om att ”öppna ögonen”.

    Med det sagt så säger väl Sabunis uttalande rätt mycket om hennes karaktär och vilja (’även om jag alltid tycker det är lågt att ta något ur sitt sammanhang och använda det för egen vinning, vilket jag tycker tydligt görs här).

 2. Jonsson

  Kan visa sig vådligt, för Sverige, att göra en sån deklaration som Sabuni. Kapitulation; bara för ryssen att komma och ta för sig då. Då vet vi.

  • Mique

   Det stämmer, att alla inte har ”fosterlandskärlek” till Sverige. Å andra sidan, varför skulle resten av världens befolkning, ha en anledning till att visa Sverige ”fosterlandskärlek”.

 3. Bättre förr

  Det försvar som behövs nu är ju ett försvar av vår landyta. Problemet med att EU styr allt mer av vårt liv. Samtidigt som man ska välkomna folk från världens alla hörn att snabbt bli medborgare, utan att först knyta an till våra värderingar och vår kultur (som vissa anser inte finns, medan de som kommer hit har massor av kultur sägs det ju av vissa höjdare) gör dock att det blir svårare att se värdet i att försvara vår landyta. I det tidigare exemplet i denna blogg, där några halvkändisar diskuterade kriget i Ukraina mm i Sveriges Radio, och en sade sig inte bekymra sig om att själv vara med och försvara Sverige i handling och riskera livet, är talande. Man är noga med att vara politiskt korrekt, och att försvara dessa värderingar i ord, men om man i praktisk handling (militär strid mot en invasions-arme) skulle tvingas förvara det politiskt korrekta land man byggt upp, då är det politiskt korrekta landet inte värt att försvara tydligen…Ska man försvara sitt land, som Ukrainarna nu gör, då måste man nog känna mycket mera för att landet och att den politik och kultur som finns där är värd att försvara…Annars är det bara för ryssen att komma och tillämpa sin syn på demokrati och feminism och HBTQ mm utan annat än passivt motstånd. Vad ryssen tycker om demonstrationer har de ju visat…

  • Mique

   Är sista stycket i kommentaren, ett uttryck för en önskan, om att införa ”rysk demokrati” i Sverige?

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.