Petter Nilsson(SD)

Våldsamma upplopp!

Morgonens livesändning:

Ni har säkerligen följt de våldsamma upploppen som startade under torsdagen i både norrköping och linköping. Det enligt SVT på grund av att danska partiet Stram Kurs höll allmän sammankomst.

Utrustning har stulits ur polisbilar. Poliser har förts till sjukhus. Polisfordon, och andra fordon har förstörts.

Kommer ni ihåg Charlie Hebdo?
Tidningen som publicerade muhammed-karikatyrer.
Attentatet på tidningen i frankrike, hur vissa ändå valde att säga att de förstod varför gärningsmännen blivit upprörda?
Det är inte så yttrandefrihet fungerar.

Polis behöver kunna gå in hårdare när sånt här händer. Man behöver kunna använda allt sitt våldsmonopol för att stävja att den här utvecklingen fortsätter.
Folk ska inte känna att de ska kunna bete sig såhär.

Oavsett om de på riktigt är kränkta, eller ifall de använder det som ursäkt för att bete sig fruktansvärt illa – så blir följden att berört parti får mer uppmärksamhet.

SVT uppgav 03:12 imorse att ”minst två personer har gripits för våldsamt upplopp” i Norrköping.

Etiketter: , , , , , , , , ,

16 kommentarer

 1. Maria

  Är nog tyvärr bara början…Instämmer i Polisförbundets analys av problemet; Det är för få poliser i Sverige för att ingripanden ska kunna ske säkert. Samtidigt, är det också viktigt att, av samhället, utbildade poliser, verkar som poliser, och upprätthåller lag och ordning!

 2. Stefan

  Det nya mångkulturella spännande Sverige med dessa begåvningar som skall trygga vår ålderdom är härlig att följa. Löfven lovade ju att dom skulle bli en tillgång för landet, undrar på vilket vis då?

 3. Marko

  Morgan, som har misslyckats med allt utom sin karriär hur nu dessa kan kombineras, säger att detta är oacceptabelt, så snart blir det nog bra.
  Kanske sitter poliserna och delar ut pass i tomma passlokaler istället för att springa och gömma sig på gatorna när Morgans sossar blir arga?
  Läser man tidningen så trodde man det var ett högerextremt upplopp fö.

 4. Mia

  Det är riktigt illa med upploppen och man önskar att det inte behövde hända. Samtidigt är det riktigt onödigt att bränna en koran bara för att provocera. Som att peta på en björn med en pinne sen skrika och gråta för att den anfaller och säga att alla björnar borde skjutas för att de är farliga.

  Sen tycker jag inte heller att man ska bli upprörd över en bränd bok. Om någon bränner en bibel tror jag inte många bryr sig så hårt.

 5. Marko

  Haha, efter ett decennium av S vid makten och en evighet i Umeå var befinner vi oss då enligt Andreas Lundgren?
  Jo, han bunkrar upp med konserver.
  Sjukdomsinsikt finns ej

 6. Bättre förr

  Det som oroar mest är att polisen inte verkar ha nån kontroll alls. Upploppet kunde ju lika gärna ha handlat om socialtjänstens påstådda kidnappning av barn, som torgförts av Nyans och Al Jazeera. Det skulle snabbt kunna bli hundratusentals människor mot en poliskår om en tiondel därav. Sen är yttrandefriheten mycket viktig för folket, Ukrainas heroiska kamp mot Putins arme handlar mycket om yttrande frihet, som ju är central om folket ska kunna motarbeta en diktatur. Yttrandefrihet är t.ex. nödvändig för att visselblåsare ska kunna träda fram, och inga märkliga tolkningar av vad yttrandefrihet är ska stoppa folk att yttra sig, för då har man ingen yttrandefrihet. Ansvaret ska ligga hos folket, de mest vansinniga sätten att använda yttrandefriheten fel brukar sorteras bort av folket. Hitler kom inte till makten på grund av yttrandefrihet, han kom till makten och behöll makten ett tag genom att censurera yttrandefriheten på sitt sätt och stoppa obekväma sanningar, först via sina anhängare och sedan via sina myndigheter.

 7. Mique

  Vilka böcker som får bŕännas upp, tycks avgöras av, vem eller vilka som har skrivit de. Som antiteist, anser jag att alla religiösa skrifter ska eldas upp, så att mänskligheten blir av med patriarkatets förtryck.

  • Marko

   Den som missar att det pågår upplopp i särskilt socialdemokratiska områden och att polisen bara lämnar befolkning åt sitt öde och åker därifrån.
   Den är nog personen som spenderar sitt liv inuti en bubbla.

  • Bättre förr

   Rimligen borde väl den som köpt boken och betalat tryckningen + utgivaren av boken pengar för framställningen få bestämma, om hen har köpt boken, Har boken ej ännu utgivits har väl författaren nåt att säga till om, samt rättsväsendet om boken av domstol bedömts vara plagiat eller nåt annat olagligt. Sen kan det ju finnas lagar som kräver återvinning i stället för bränning om den innehåller nåt hälsofarligt som inte bör brännas okontrollerat…

   • Mique

    Om man inte förstår sig på ironi, då ska man inte ens försöka sig på, att använda sig av ironi. Det blir bara tokigt.

   • Mique

    Hej ”Ordning”! Jag gav dig komplimang, för din sunda inställning, angående religion, den 15 April. Men antiteister är tydligen inte välkomna, på Petter Nilssons blogg. Petter Nilsson, tycks vilja häska med ”rätt” religion och genom att ställa människor mot varandra. Jag kallar det för ”rysk” politik.

 8. Jonsson

  Dan Korn citerade för ett tag sedan, i Bulletin, Roger Scruton. Artikeln är låst nu, men rör vad som händer när en stat faller sönder och upplöses. Då tar klaner över.
  Det som händer i Sverige, är förskräckligt. Polisen har i nuläget inte våldsmonopolet.
  Sverige måste bli starkare som stat, att fortsätta resan mot ett allt mäktigare, pengagirigt EU, det gagnar oss inte.
  Det är märkligt tyst från regeringshåll om upploppen. Eftersom den svenska regeringen inte reagerar, då blir konsekvensen: att de godkänner kravallerna. Tiger och samtycker. SvT intar oreflekterat en apologetisk hållning, som vanligt.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.