Petter Nilsson(SD)

Rekordstöd för SD inom LO!

Fyra av tio män som är LO-anslutna sympatiserar med SD. Tre av tio röstar S.

Bland samtliga LO-medlemmar går det enligt SCB inte se huruvida S eller SD är störst inom LO.

Samtidigt ser jag att Lennart Holmlund(S) skrivit ett inlägg med en titel som föreslår att han tycker att det är märkligt att arbetstagare inte röstar på S…

Etiketter: , , ,

17 kommentarer

 1. Marko

  Från DAGENS AB

  Lgh beskjuten Helsingborg.
  Skottlossning Haninge
  Handgranat Huddinge
  Skottlossning rågsved
  Fortsatt kaos Arlanda
  Knivskuren Göteborg

  Hycklarkungen har ingenting överhuvudtaget av substans i sitt inlägg.
  Svammel om främlingsfientlighet när sosseriet skryter om att ha infört EUs mini nivå på invandring
  (dom ljuger dock)
  Påstår att invandring räddar industrin när vi sitter med EUs nästan högsta arbetslöshet.

  Sosseriet ville dessutom montera ned LAS och införa marknadshyror.

  Och barnen han pratar om, där växer barn upp i Sverige numera utan att kunna prata svenska när dom börjar skolan.

  Så frågan är inte varför man inte röster på sosseriet.
  Frågan är hur någon som inte är hjärntvättad eller lever på bidrag kan rösta på sosseriet.

 2. Håkan

  Gamla och nya S-politruker dom lever i sin hjärntvättade lilla värld.Nu är ju S så ”fiffiga”att i takt med att SVENSKAR lämnar partiet,så plockar man bara in mer valboskap från söder om Medelhavet,och parerar på det viset att makten bibehålls.För makten är allt för S,man går över lik för att få behålla den.Det har vi sett särskilt det sista året.

 3. Mique

  Sverigedemokraterna är inget arbetarparti. Sverigedemokraterna är ett parti för bittra, lågutbildade, äldre svenska män och Trikolor-grabbar. Det är vanligare bland utrikes födda, att studera efter gymnasieexamen, än bland klasskompisarna som är födda i Sverige. ”Bland examinerade från gymnasieskolan våren 2020 påbörjade 45 procent av de utrikes födda kvinnorna eftergymnasiala studier under det följande läsåret. Motsvarande andel bland inrikes födda kvinnor var 34 procent, bland män 32 procent av de utrikes födda männen jämfört med 26 procent av de inrikes födda. (Källa, SCB). Detta märks, med all tydlighet, bland de flesta kommentarerna, på Petter Nilssons blogg.

 4. brorson

  Bortförklaringar av brottsligheten, skyhöga bensinpriser, klimathysteri, förstörda landskap, rysshat, krigshets och ett Nato-medlemskap, som går ut på att stödja Turkiets anfallskrig mot den kurdiska folkgruppen i norra Syrien, vilket kommer att utlösa nya flyktingvågor mot Europa, lockar inte väljare inom LO-kollektivet. Det klingar också falskt, när Lelle beskyller M och SD för löntagarfientlig politik, när hans eget parti, det socialdemokratiska f.d. arbetarpargtiet, vill behålla regeringsmakten med stöd av Sveriges i särklass mest löntagarfientliga parti, C. Vars väljarstöd har halverats.

  Det finns nu ingenting kvar av Olof Palmes politik. Han införde lagar om anställningsskydd och medbestämmande. Han insåg att hög invandring skulle hota jobben i Sverige, och satsade på internationell solidaritet. Genom såväl finansiellt som politiskt stöd till fackliga strävanden i andra länder, skulle arbetarna där hjälpas att skapa en bättre framtid i sina egna länder. Han kämpade för frid och frihet, för icke-spridning av kärnvapen till nya länder och för kärnvapennedrustning i länder, som redan hade kärnvapen.

  Mindre känt är Palmes radikala miljöpolitik, som till stor del gick ut på att förbättra arbetsmiljön och luften i arbetarnas bostadsområden. Plus ett utökat naturskydd – som nu raseras vindkraft och ohämmad gruvprospektering i ”klimatomarällningens” namn.

  Visst gjorde Palme misstag också, som delvis med rätta har kritiserats av den borgerliga oppositionen. Men dessa misstag förbleknar dock i jämförelse med det goda som han uträttade – och som tillförsäkrade S ett starkt väljarstöd från arbetarklassen. Den tiden är nu förbi, som ett svunnet paradis. Det hjälper inte hur mycket Lelle än försöker skriva om historien.

  Han omvandlade utvecklingen av svenska kärnvapen till civil kärnkraft, som har givit oss pålitlig och billig el, som har kompenserat svensk industri för relativt höga arbetarlöner. Detta hänger ihop. Hur kan man ha högre arbetarlöner än många konkurrentländer om exportindustrin inte har låga utgifter för något annat, såsom energin?

  Bara en kort tid efter mordet på Olof Palme uteslöts 9 / 10-delar av medlemmarna ur det socialdemokratiska partiet, varigenom arbetarklassen berövades större delen av sitt inflytande över partiets politik, som de hade haft genom kollektivanslutningen av LO-medlemmar till partiet, LO-medlemmarna förvandlades till passiva betalare och finansiärer av partibyråkraternas politiska karriär och deras valrörelser. Partibyråkrater med LO-bakgrund blir alltmer sällsynta,medan partibyrårater med TCO- bakgrund har blivit vanligare, om de ö.h.t haft något annat innan de blev yrkespolitiker.

  Nu påtvingas vi dess utom av en regering, som håller på att göra Sverige till en lydstat under USA, följderna av (dyrtider) av president Bidens handelskrig mot Ryssland. Ett handelskrig, som nära nog drabbar USA:s allierade hårdare än Ryssland, som kompenseras genom ökad handel med Kina. Inflationen i USA var hela 8,5 %enbart i maj, Och Biden lovar att det ska bli ännu värre.

  Är det så man vinner krig? Eller är det så man startar ett nytt världskrig? Hur många handelsbojkotter har givit avsedda politiska´resultat? Och ur många har bara givit nöd och död som resultat?

 5. Kenth

  Palme städades fort bort…som han inte funnits…Partiet var rädd han skulle
  få en idolstatus bland folket…och det ville inte de som skulle ta vid med sina
  ideal och funderingar i politiken…som inte ens var i närheten av vad Palme tillfört
  landet. Skall landet Sverige överleva måste det sura äpplet bitas i av alla politiska inriktningar
  och sen så kärnorna så ett nytt fräscht äppelträd kan växa upp och stolt kalla sig Svenskt.!

 6. Marko

  Dagens konspiration

  Allt medans S kämpar för att ge några kronor mer till pensionärer som inte bidragit till systemet.
  Pensionärer som kanske inte ens finns i landet eller ens lever längre eller öht har funnits.
  Sådant struntar sosseriet i.

  Så är detta under tiden verklighet för andra pensionärer.
  Dom vågar inte längre gå ut.
  Och om dom väl vågar gå ut så känner dom sig som främlingar i landet dom hjälpt till bygga upp.

  Självklart är dessa enligt vänstern hemska rasister som bör flytta från landet.


  PRO-pensionärerna har bott i Kronogården sedan det byggdes på 1960-talet och har upplevt hur det har förändrats.

  I dag vågar flera av dem inte ens gå ut och handla under kvällstid.

  Stadsdelen i Trollhättan är av polisen klassat som ett riskområde. Här råder hög kriminalitet, arbetslöshet och den ekonomiska standarden är låg.

  Segregationen – 80 procent av invånarna har utländsk bakgrund – är också en av de högsta i landet.

  – Jag skulle aldrig gå till Kronogården när det börjar mörkna. Jag skulle känna mig som en inkräktare i området. Att jag var något som inte hörde dit, säger PRO-medlemmen Lory Blomryd

  https://www.expressen.se/nyheter/de-kommer-inte-in-i-samhallet-som-vara-barn/

 7. Mique

  Trikolor-”fakta” ger jag ingenting för! Väntetid för pass, måndag eftermiddag den 13 juni, en till fyra månader. Leverans av nationellt ID-kort, måndag den 13 juni, högst en vecka. Väntetid säkerhetskontrollen Arlanda flygplats, måndag eftermiddag den 13 juni, 30 minuter. Väntetid akuten Umeå Lasarett, onsdagen den 8 juni, 45 minuter. Skatteverket, 65 samtal före, måndag eftermiddag den 13 juni. Försäkringskassan, väntetid telefon, 35 minuter, måndag eftermiddag den 13 juni. Bostad: ett av mina barnbarn fick en tvåa genom SKB i en närförort till Stockholm inom ett år, hösten 2021. Vård: operation mars 2022, 4 veckor.

 8. brorson

  Holmlund har det inte lätt. Han slits uppenbarligen mellan sin lojalitet uppåt, mot partiledningen, och sin Jag har varit frågande om de sanktioner som EU och även USA vidtagit mot Ryssland har haft någon verkan på Ryssland. lojalitet neråt, till kvarvarande S-väljare. Under eftermiddagen idag 23 juni har han skrivit på sin blogg: ”Jag har varit frågande om de sanktioner som EU och även USA vidtagit mot Ryssland har haft någon verkan på Ryssland.” Du bär själv läsa resten av hans inlägg.

  Jag tror för övrigt att om Holmlund skulle lita mer på sin egen intuition än på klantskallarna i partitoppen skulle han rädda ett icke oansenligt antal röster på S. Detta vore helt klart bättre än att tala illa och osant om andra partier, vilket han tyvärr också gör. Frågan, som ligger i förlängningen på Holmlunds resonemang, som han dock själv inte har besvarat (hittills) är om Bidens sanktionspolitik inte håller på att skada USA;s allierade – och USA självt, än den skadar Ryssland.

  Frågan som snart också måste ställas är vad som händer, om Bidens sanktionspolitik helt misslyckas, Vilka metoder har Biden då att ta till? Fler och grövre vapen till Ukraina med ännu fler döda som följd, vilket otvivelaktigt kommer att leda till att Ryssland och sätter in fler och grövre vapen med ännu ännu fler döda som följd. Samt till att fler länder och fler världsdelar kan dras in i kriget. Det är så långt från Olof Palmes freds- och nedrustningspolitik, som man kan komma. Som gammal sosse, borde väl Holmlund minnas honom och vad han stod för, inrikespolitiskt och utrikespolitiskt?

  Magda må ha varit en bra finansminister – faktiskt den bästa efter Gunnar Sträng – men uppgiften som statsminister klarar hon inte alls. Det blir mer och mer tydligt från dag till dag. En fackidiot inom sitt eget gebit, där hon också kunnat rådfråga sin för allmänheten okände make. Han är professor i nationalekonomi. Om han i stället hade varit polis, hade hon sannolikt inte satt regeringsmakten på spel för attt räffa oduglingen Morgan Johansson. Om han i stället hade varit industriarbetare, hade hon inte utsett oduglingen Farmanbar till energiminister.

  Om han i stället hade varit yrkesmilitär eller diplomat , hade hon kanske förstått att krig är något mycket hemskare än amerikanska flottbesök i _Stockholm samt att även svenska vapen dödar. Visste ni för resten att Hultqvist, som låter så militärisk, tröttnade på lumpen efter bara två månader och sökte och fick vapenfri tjänst? Och att Sten Tolgfors, som kom på den brillianta idén att låta amerikanska skattebetalare betala det svenska försvaret, och som för detta sitt sabotage mot det svenska försvaret har belönats med en landshövdingestol, vägrade värnplikt som ”samvetsöm”?

  Hans känsliga samvete har dock inte hindrat honom att vara loppyist för vapenindustrin, en riktig köpman i död. Bara han själv slipper hålla fingret på avtryckaren. Sådana är de, Sveriges s.k. försvarspolitiker. Vet inte vad de sysslar med och vill inte veta. Men som f.d. finansminister kan Magda glädjas åt nya exportmarknader för svensk krigsmaterielindustri, nya exportintäkter, när inte ens Turkiet kan uteslutas som köpare. Och det behövs nog för att rädda Sveriges ekonomi, efter den nedläggningsvåg som hotar svensk industri, särskilt i södra Sverige, p.g.a den av Farmanbar förda energipolitiken.

  Är jag ryssvän? Naturligtvis. Jag är också amerikavän. Naturligtvis. Det är deras politiker som jag inte gillar, Och inte heller svenska politiker, vars högsta önskan tycks vara att svenska liv ska offras i ett eventuella tredje världskrig, för att inte framstå som fega inom den internationella politiska överklassen.

  Och detta är ju rätt tänkt av Lennart Holmlund..

  • brorson

   Den avslutande meningen ”Och detta är ju rätt tänkt av Lennart Holmlund” råkade hamna fel i texten. Den skulle naturligtvis ha kommit direkt efter citatet av det som Holmlund själv har skrivit och inte först efter min utveckling av Holmlunds resonemang. Nu får vi bara hoppas att Holmlund fortsätter att tänka i samma banor. Är handelskrig verkligen vägen till fred? Eller vägen till riktiga krig? Det är i vart fall tvärtemot grundtanken med EU, att de krigförande länderna i andra världskriget skulle undvika nya krig mellan sig genom att riva handelshinder.

 9. Marko

  Dagens socialist nytt.

  En kurd styr Sverige
  Riksdagens demokratiska regler är byråkratiskt trams.
  10 miljarder är mer än 15 miljarder.
  Mer kärnkraft minskar elpris

  • Mique

   Amineh Kakabaveh är en svensk politiker med kurdisk härkomst född i Saqqez i Iran. I tonåren var Amineh Kakabaveh Peshmerga-soldat och stred mot Saddam i Irak och mot den totalitära regimen i Iran. Ett land kan styras konstitutionellt demokratiskt, som till exempel Sverige, eller totalitärt odemokratiskt, som till exempel Putins Ryssland, Trumps våta drömmars USA eller ”kommunistiska” Kina. Om Trikoloren är Rysslands flagga och att det simmar delfiner i Sveriges sjöar, då är nog 10 miljarder mer än 15 miljader. Elproduktionskostnaderna för vindkraft är mellan 45 till 50 öre/kWh, för kärnkraft är produktionskostnaderna 58 öre/kWh. (Källa: KTH.)

   • Bättre förr

    Ju större ett land är, desto sämre fungerar demokratin. Det beror helt enkelt på att väljarna får ett längre avstånd till sina politiker. USA är egentligen inte mindre demokratiskt än t.ex.EU, EU-kommissionen är ju onåbar för vanliga väljare, och EU-parlamentet för maktlöst och för splittrat politiskt. Även om man t.ex. kanske kan nå svenska parlamentariker, så har de i sin tur för lite att säga till om. Men överstatligheten är starkare i EU än i USA i frågor som är närmare folket. USA har relativt begränsad statsmakt, den är främst militär och utrikespolitisk och viss inrikes lagstiftning, medan frågor som är av mera lokal karaktär styrs lokalt. Detta är också rationellt, då det finns stordriftsfördelar med gemensam militär, men icke så i många lokala frågor, EU är lite tvärt om, man lägger sig i saker som ofta styrs bättre lokalt, som skogsvård tex., medan Nato styr militären och vissa utrikespolitiska beslut. Beträffande elproduktionskostnaden så kan man ju bara mera undra varför vi inte bygger mera kärnkraft, då det ju till vindkraftsproduktionen ska läggas alla kostnader för lagring och utbyggnad av elnät, som måste göras ca 4ggr kraftigare om det ska klara både att ta hand om den genomsnittliga produktionen och all el som produceras när det blåser så mycket som vindkraftverken maximalt kan tillvarata och överföra den till en nätverkspunkt där den kan lagras och eller förbrukas!!!…

    • Mique

     Jag håller delvis med dig, i ditt resonemang angående demokrati. Angående USA och demokrati, så var det Trumps våta drömmar, jag syftade på. Enligt KTH, så är alla kostnader, inklusive utbyggnad av elnätet, inräknat i produktionskostnaderna. Vindkraft kan aldrig bli mer än ett kompliment i elproduktionen, om man inte kommer på ett effektivt sätt att lagra vindkraftsenergi. Lösningar är på gång, men motarbetas hårt av klimatförändringsförnekare. Om man hade satsat på att bygga VAWT, istället för HAWT, så hade elproduktionskostnaderna kunnat minskats med två tredjedelar. VAWT är överlägset HAWT i de flesta avseenderna!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.