Petter Nilsson(SD)

Stoppa miljömupparna!

Lite slagkraftig rubrik, men vill ändå ta upp vanvettet med Extinction Rebellion(XR) med fler.
Ni vet. De som godhetssignalerar genom att begränsa människors frihet, men i själva verket knappast hjälper miljön.

De har gjort sig kända för att stoppa fordon. Ni vet, lastbilar lastade med bland annat miljövänlig vegomat som i stor omfattning producerats utomlands. Bilar med flera arbetskamrater som arbetspendlar tillsammans. Fordon som istället får stå en längre stund på tomgång, istället för att komma fram till sin destination.

Expressen uppmärksammade nyligen att en 21-årig småbarnsmamma som under sin sista semesterdag tänkte fara och bada med barnen, men fick sina däck punkterade av miljömuppar.

Förstås en kontraproduktiv grej att göra för klimatet. Att åtgärda detta innebär knappast mindre utsläpp.
Möjligen skulle man kunna tänka sig att det kan ha en effekt genom att hota fordon genom att försöka normalisera brott mot persons egendom.

Lappen de miljömupparna lämnat säger bland annat ”Individuell frihet är underordnad planetens välmående. Vi har plattat till ditt däck för att vi vill dig väl”.

Den motiveringen är usel oavsett vilket brott man begår, men antar att den motiveringen rimmar väl med gemenskapens värderingar (godhetssignalering).

Brott mot person eller persons egendom måste stoppas.

Etiketter: , , , , ,

21 kommentarer

 1. Leif

  haha. minns när du skrev att SD minsan skulle hålla god ton inför valet. Alla, utom bäng-högern, förstod ju att det var skitsnack. Skönt att du bevisar det i varje fall

  Jag tror det var en false-flag från borgar-svin för att få hata MP ännu mer. Bevisa att jag har fel! 😀

  • arbetare

   Du har ju fortfarande på något som helst sätt kommit med fakta som bevisat att du har rätt så varför ska någon påvisa det uppenbara i att du har fel ?

   Det är ju den som påstår något som ska försöka övertyga andra om riktigheten i sitt påstående om han ska bli trodd , inte tvärtom ……

 2. Bättre förr

  XR verkar mest bestå av yngre, äldre och medelålders personer med god ekonomi och eller barn till kändisar och kändisar, som på det här sättet upplever sig ha rätt till att vara kravall och organisera kravaller ”för den goda saken”. Samtidigt drabbas främst fattiga och medelinkomsttagare av konsekvenserna. Tecken på detta: Böter verkar inte alls avskräcka. När Greta seglade över Atlanten, flögs besättningen tillbaka hem enligt uppgifter. Själva fenomenet Greta är också intressant, utan väl etablerade och kända föräldrar med goda mediakontakter hade hon knappast blivit så känd så snabbt. Sen är de flesta nya suvar i dag hybrider eller elbilar, dvs rika drabbas ej. De bränsleslukande suvarna är i dag ofta begbilar, ofta köpta av folk som har dåliga privata vägar sista biten hem på landet, eller skogsägare/företagare, eller äldre som har svårt att ta sig in och ut ur dagens småbilar. Rätt många har även blivit EPA-traktorer i glesbygd, några saker som överklassen och dess ungar inte verka ha nån aning om. Men för de drabbade är självrisken för sönderskurna däck nåt som kan förstöra barnens/barnbarnens badresor och resorna till/från den billiga storbutiken med tunga matkassar olämpliga att ta i buss för lång tid framåt. Ursäkten att de skurit sönder däcken för miljöns skull gör nog de drabbade bara argare! Och de drabbade lär inte uppleva nån nytta för miljön, tvärt om. De sönderskurna däcken belastar miljön, dels genom avfallet, och dels genom de nya däck som måste tillverkas i stället, dels genom extra körning för bärgningsbil till verkstad, och körning av den drabbade bilen hem från verkstad.

 3. Jonsson

  Det är fegt att vandalisera på det sättet.
  Det borde gå till rättslig prövning. Vem betalar eventuella böter, organisationen XR, eller? De som karvar i däcken torde vara anonyma.
  Förr i tiden råkade jag ut för bensintjyvar, som slangade från tanken nattetid. Det var bara mitt problem, inte polisens. Ett låsbart tanklock blev lösningen. Det är svårare att skydda däck…

 4. Ulf Parde

  Ja, det behövs betydligt hårdare tag mot Extinction Rebellion. De beter sig närmast som terrorister.

 5. Marko

  XR aktivister bör åka till Kina och blockera infart till valfritt kolkraftverk.
  Inte attackera enskilda medborgare.
  Fegaste aktivister i världshistorien.

 6. Mique

  Även jag skrattar gott åt de enfaldiga nättrollens julafton på Petter Nilsson blogg, stollighet i kubik! PS. Är det Jimbo The Kid som är jultomte? DS.

 7. Maria

  Miljörörelser, som XR, handlar för att minimera konsumenters valfrihet och makt…Man är helt inne på ännu mer statlig styrning av konsumtion..

  • Mique

   Jaha, hur har du tänkt nu då? Hur tycker du att de västerländska konsumenternas hejdlösa och huvudlösa överkonsumtion, av jordens resurser ska minskas? Du kanske tror, som stollar och ekonomer, att en ständig tillväxt ska rädda världen.

 8. Marko

  Tycker vi ska jämföra idrott i sossepärlan Malmö med idrott i Umeå.
  Se antal lag i högsta serier i stora idrotter.
  Se nationella och internationella framgångar
  Göra korrelation med särskilt socialdemokratiska områden.
  Gissar slutsats blir att vi bör minska idrott i Sverige för att få ordning på sosse kriminalitet I Sverige.

 9. brorson

  Nu har dessa galningar givit sig på Europas kulturarv också, och limmat fast sig vid ett verk av 1400-talskonstnären Boticelli, en av de absolut bästa, vars verk uppfyller alla kriterier för att vara tidlösa, lika vackra oavsett i vilket århundrade betraktaren lever. Men kulturförnekarna från XR vänder föraktfullt ryggen mot det verk, som de har limmat fast sig vid. De har uppenbarligen inget sinne för det sköna i tillvaron. Vad blir kvar efter deras härjningar: ameikansk skäpkultur?

  • Mique

   Snyggt! Välformulerad kort och koncis text, inga prepositionsfel, vad jag kan upptäcka, mycket bra användning av kommatecken och punkt, endast ett mindre stavfel. Det kanske går, att höja den språkliga nivån, på Petter Nilssons blogg, istället för att sjunka ner i nättrollens sunkiga fulsvenska. Apropå ämnet, muppar finns det gott om, både till höger och vänster.

   • brorson

    Jag förstår ironin. Men du hade ju inga invändningar mot huliganerna, som förstör för andra människor, innan du visste att de har givit sig på kulturen också! Kappvändare?

 10. Pingback: Sekteristiska urspårade miljömuppar! | Petter Nilsson(SD)

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.