Petter Nilsson(SD)

Konstruktiva demokratiska krafter förstör inte valmaterial!

Tänkte kommentera vandaliseringarna av affischer och valstugor etc.

Jag kommer ihåg min första valrörelse som distriktsordförande för SD i Västerbotten. Vi hade inga egentliga medel. Partistöd varierar förstås i storlek, men när man inte får partistöd så blir det de ideella krafternas egna resurser som får täcka valrörelsen.

Kan därför också känna ett stort mått sympati för stackarna i F! som använt ett växthus till valstuga. Förvisso kanske inte det mest rigorösa byggnadsverket man kan välja för uppgiften.
Men är surt att behöva se sitt ideella engagemang få en sådan avkastning.

Är också många ideella krafter som lägger ned timmar åt att se efter valaffischer och annat.

Förstå mig rätt. Jag har en respekt för ideella krafter över huvud. Har ingen för F!s politik.

Nog kan man ifrågasätta huruvida partierna verkligen behöver affischera. En vacker dag hoppas jag att vi kan sluta en överenskommelse mellan de olika partierna att inte affischera. Alla som varit partiaktiva vet att det blir skräpigt, och de kommer inte hanteras varsamt av alla förbipasserande.
Återigen. Surt för de konstruktiva demokratiska krafterna att se att de får den avkastningen på sina ansträngningar.

Överlag är jag inte främmande för idén att partistöden också minskas markant framöver. Även, för den delen, att fördelningen främjar en mer rättvis valrörelse.

Etiketter: , , , , , , , ,

6 kommentarer

  1. Kim

    Heder åt dig Petter som tar upp F!. Inte heller jag har något som helst över för deras politik. Jag ser den som som lika verklighetsfrånvänd som SDs, men inte så populistiskt inslagen. Ändå håller jag HELT med om att det är helt förkastligt att sabotera mot de som försöker få fram sitt budskap. Oavsett om det är feminister, kommunister eller ”nationalister” eller andra vansinnigheter. Så länge man håller sig inom lagens råmärken.
    Som sagt – delar inte din värdegrund, men mycket hedrande att visa din trollsvans att även du tar avstånd.

      • Mique

        Ursäkta att jag lägger mig i. Det är inte speciellt svårt, att räkna ut, att signaturen ”Kims” värdegrund utgår från kunskap, sunt förnuft och medvetenhet.

        • Kim

          Tack Mique. Rätt. Och en tro på allas lika värde och enkla saker som att behandla andra som man själv vill bli behandlad och …

          Vad är din Håkan?

          • Kim

            Marko – nej. Än en gång bevisar du din läs och tolkningsförmåga. Komiskt. Jag har inget till övers för SD, så jag håller mig till ovanstående isf för det du nämner och uppenbarligen tror på. Det är din tro. Eller vill du förtydliga och förklara din värdegrund? ”Me, myself and I och allt är någon annans fel!”???

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.