Petter Nilsson(SD)

Självklart få stopp på asylfusk!

SD försöker stoppa asylfusk i de fall där sökanden ändrat sin sexuella läggning eller religion sedan man lämnat ursprungslandet.
Väl inom ramen för skyddsgrundsdirektivet. Ett direktiv som övriga ställer sig bakom. Direktivets femte artikel, tredje punkt säger klart att medlemsstaterna får besluta ”att en sökande som lämnar in en efterföljande ansökan normalt inte skall beviljas flyktingstatus om risken för förföljelse grundar sig på omständigheter som den sökande genom eget beslut har skapat efter att ha lämnat ursprungslandet.”

Detta är inga konstigheter.
Något jag däremot tycker är märkligt, är Annie Lööfs (C) med fleras utspel. Att kalla detta för hårresande, eller mena att detta av någon anledning skulle vara omänskligt är inte konstruktivt.
Inte alls.

Ibland måste man fatta tuffa beslut. Gäller inte minst i kommun- och regionpolitik också.
Politiker behöver prioritera. Det går inte att godkänna onödig administration endast för att det låter snällt. Det går inte att godkänna varenda sökt bidrag, vartenda projekt – enbart för att de har snälla titlar.

Etiketter: , , , ,

5 kommentarer

 1. Kenth

  Det gallras fel…och ofta på principer när den ovetande råkat göra nåot småfel i sin anökan.
  Invandrare som bara är här för bidrag får ofta stanna men de som anpassat sig och har jobb och varit i landet flera år kan pga. en skitsak i sin ansökan bli bryskt hämtad och skickad till en oviss framtid.
  Gör om, gör rätt politiker!!

 2. Marko

  Även M och KD visar sig ha kvar sin naiva inställning till flyktingpolitiken.
  Dom förkastar detta och har ännu ej förstått att människor säger vad dom behöver för att utnyttja systemet.

 3. Basic Rules

  Framgång föder framgång, nu får vi se hur desperata sossarna blir med falsifierade ”bevis” – ett svenskt Russia GATE således. Hoppas vi slipper uppleva sånt kriminellt beteende som Hillary Clintonmed flera gjort sig skyldig till.
  Bra att Åkesson tuffar till sig och inte viker ner för MSM !

 4. brorson

  Det mest hårresande är att Annie Lööf m. fl. tycker att svenska myndigheter och domstolar inte ska följa lagen, när utländska medborgare vill ha förmåner, såsom rätt att vistas i Sverige såsom flyktingar, trots att de saknar asylskäl enligt EU-rätten, Det här som SD vill införa tillämpas ju redan av svenska myndigheter och domstolar, Så vad är det nya som SD vill införa? Kanske att lagen ska gälla lika för alla och inte bara för dem, som talar sanning.

  Det finns för många undantag och kryphål i den svenska lagstiftningen, vilka utnyttjas av kriminella samt av giriga flyktingadvokater och naiva flykting ktivister, som kanske vill väl, men ställer till ett elände, i mänga fall för dem som skulle hjälpas, i andra fall för legala invandrare, som våldgästas av falska flyktingar med stöd av EBO-lagen. Den lag, som S-kommunalrådet Boel Godner upprepade gånger har begärt ska upphävas, och som säger att asylsökande har rätt till ”eget” boende under asylprocessen och alltså inte behöver bo på flyktingförläggning. I stället får de pengar till hyra, men betalar de någon hyra, där de bor?

  Godner har offentligt protesterat mot migrationsminster Anders Ygemans utspel om etniska resnsninga i stadsdelar,. där många invandrare bor legalt. Vilket har stötts av statsministern med orden att ”Vi ska inte ha några somalitowns i Sverige, vilket har fått en socialdemokratisk kommunfullmäktigeledamot i Göterborg med somalisk härkomst att frånsäga sig sina politiska uppdrag i protest.

  Enligt Godner beror probvlem inte på att de många invandrarna, som är folkbokförda i Södertälje och har hyreskontakt, utan på alla illegala immigranter som inte har det och inte är kända av vare sig bostadsbolaget eller kommunen. Det är väl hårresande? När S-ministrar bröjar fiska i rasist-träsket med förslag som inte bara är inhumana utan dessutom ogenomförbara (enligt Godner), blottas sprickorna inom socialdemokratin.

  Huruvida förslaget stöds av SD, är mer än jag känner till, Däremot vet jag att SD vill stödja frivillig återvandring. Vilket i.o.f.s. skulle frigöra en del lägenheter för etniska svenskar, som eventuellt vill bosätta sig i områden med många invandrare. Huruvida förslaget är genomförbart i Danmark har inte med saken att göra, för Danmark är ju trots allt ett annat land med andra förutsättningar, Problemen är inte lika stora som i Sverige.

  I stället för att tvångsförflytta etniska svenskar till dessa stadsdelar, borde man kanske lyfta av de översta våningarna på de högsta husen där? Vilket C föreslog för några år sedan, men som har utlöst våldsamma protester från C, när i princip samma förslag llanserades av SD nyligen. Det är väl mycket begärt att en ensam somalisk mamma, som häller på att byga blöjor på minstingen, ska rusa ner från sjätte våningen, när hon ser genom fönstret att tonåringen har börjat umgås med några kriminella typer?

  Men nu har ju Magda lovat 50.000 polisanställda, alltså pappersvändare och inte poliser för att ingen ung ska bli kriminell….

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.