Petter Nilsson(SD)

Skämmigt avgångstal av Magdalena Andersson(S)!

Har länge förespråkat att man håller en bra nivå när man diskuterar politik. Fokus bör ligga på argument.
Bra argument med god relevans bör vinna mot dåliga.

Men. Ibland blir ens motståndare frustrerade. De hittar inga argument. Hos vissa mindre vuxna företrädare kokar istället känslorna upp – ofta behovet att ”vinna” debatten – och tar över.

Men ingen vinner på att politiken fördummas. Pajkastning (eller i Magdalenas fall, mer bara pajaseri) är inte ett seriöst sätt att driva samhället eller välfärden framåt.
Börjar därtill bli bra less på kommentarer på bloggen som inte är tillräckligt sakliga. Där nya perspektiv inte tillförs, eller där man mer eller mindre kopierar en källförteckning utan att själv ha läst innehållet.

Det sistnämnda är en särskilt vanlig synd idag. Men de som faktiskt tagit del av underlagen genomskådar en som driver ett narrativ på de grunderna. Det leder i regel till en suck, och stannar där.

Nåväl. Det är en synd även i det offentliga samtalet. Magdalena Andersson attackerade bland annat de många före detta Socialdemokrater som anslutit sig till SD genom att försöka associera dem med elakheter.
Ett tragiskt arv att lämna efter sig kan jag tycka.

Istället för att försöka lyfta lösningar, hitta gemensamma problembilder eller liknande.
Att vara en del av lösningen.
Det borde vara eftersträvansvärt.
Inte minst den kris på elkraft som kärnkraftsnedläggningarna orsakat. Bristen på att se helheten. Bristen på att se problemen innan de blivit faktum, och i efterhand snacka om ”utmaningar”.

Många bidrar till en utvecklad polarisering och stigmatisering.

Har länge problematiserat en ansvarslös invandringspolitik, exempelvis. Är övertygad om att regelverk behöver ändras för att se till att vi får en skärpt reglerad invandring.
Det är svårligen polariserande.
Övriga partier har sökt argument för att exempelvis ”öppna våra hjärtan”, exempelvis att Sverige ”vinner på en ökad invandring”, vilket statistiken visat vara felaktigt.

Att anklaga de som problematiserat detta för att vara onda eller elaka slår likväl tillbaka på de Socialdemokrater som också sett att denna f d moderata ideologi varit fel väg att gå.

Nåväl. Min poäng är att man rimligen bör diskutera sakfrågorna. Undvik utökad polarisering. Värna om de krafter som vill engagera sig i demokratin – oavsett partitillhörighet.
Se till att bra beslut fattas istället.

Etiketter: , , ,

10 kommentarer

 1. Håkan

  Jag hade väntat mig mycket värre,för att jämföra hur S har låtit under valrörelsen,så var det här bara en mild västanfläkt.Hon kanske inte hade lyssnat så mycket på mollgan,strandhäll,hultkvist och dom andra Twitterförmågorna den här gången.Andersson håller nog en klart högre klass än sina undersåtar.

 2. Mique

  Jaha Petter, du anser att nättrollen och näthatarna bland kommentatorerna på din blogg, står för kunskap, sunt förnuft och medvetenhet!?

 3. Ves

  Magdalena A. har förtjänat att gå. Hon var inte mogen att vara statsminister och i och med att hon har beslutat(utan att fråga folket) att Sverige ska gå med i det aggressiva och brottsliga NATO hon har övergett Sveriges långa neutralitet. Det var droppe som gjorde att Socialdemokraterna tappade väljarna.
  Om sossarna har kvar lite kraft då ska hon fråntas alla väsentliga uppdrag!

  • Kim

   Lysande analys! Eftersom de blåbruna är mot NATO så röstade ju folk på dem istället?

   Och Kristersson känns ju verkligen mogen… Han är ju en snubbe att lita på… Eller?

   Och sossarna ÖKADE ju. Obegripligt för mig, men en bedrift efter 8 år vid makten. Inte många som lyckats med det.

   Åkesson är alldeles för slipad för att ens VILJA ingå i en regering (oavsett vad han säger till sina troll). För då behöver man även ta ansvar för alla tråkiga beslut. Det är mycket bekvämare att ”stå vid sidan” och fortsätta gnälla och samla billiga poäng. Allt som anses ”bra” har man ”varit drivande i” och allt ”dåligt” är någon annan. Enkel och smart taktik som kommer att fungera igen då många uppenbart inte kan se igenom. Och Kristersson är för makthungrig för att fatta att Jimmy överlistat honom förrän nästa val då (m) tappar stort. Redan detta val var ju Mini-Uffe SDs bästa valarbetare.

 4. Marko

  Inte bara skämmigt ett tal för att splittra och kanske tom uppvigla..
  Dvs det som hela världen inklusive S anklagat Trump för.
  Detta är I nivå med påverkanskampanj mot socialtjänst.
  Extremt obehaglig totalitär utveckling av S.

 5. majorn

  när man hört hur S har låtit under valrörelsen är jag inte det minsta förvånad, har tidigare skrivit på denna blogg ” surt sa räven om rönnbären”.

 6. Kenth

  Då skulle det varit skoj höra hur hon lovordat allt o alla om S vunnit valet…
  Dit vinden blåser vänder sig kappan i dess riktning.

  • Anders

   Tycker du det är bättre att få 20 % av rösterna och inte ha krav på att ingå i en regering?
   För utan ministerposter är man ju bara åskådare.

   Anders

 7. Ove

  Vilket härligt val det blev, ni segrade och idag avgick glesbyggdens fiende Annie Lööf.
  Jag ska fira till nyår.
  Magdalena sträcker ut en hand, nu passar det. Hon skulle skämmas, men hon är ju socialist, dom kan ju nte sånt.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.