Petter Nilsson(SD)

Det fria ordet på bloggen, VK:s!

Naturligtvis är det viktigt att alla röster får höras i en demokrati. På samma vis försöker jag moderera kommentarer.
Observera, ”försöker”. Godkännande av kommentarer är viktigt, men inte min främsta uppgift – är mer något man gör i mån av tid.

Nej. Jag godkänner inte alla kommentarer. Kommentarer som endast syftar till att angripa en person, utan något som helst övrigt stoft brukar jag i regel skippa godkänna. Det innebär också att det finns ett utrymme för godtycke i det.
Det händer att jag godkänner kommentarer som rimligen borde ha underkänts, det händer också att jag underkänner kommentarer som kanske borde fått komma in. Människor är felbara, så även jag.

Auktoritetsargument, personargument med mer – har tyvärr ofta fattig relevans på bloggen. Tycker mig ha märkt att populära personangrepp, såsom ”troll”, har fått ett stort utrymme på sistone.

Nu är det förstås subjektivt hur stor relevans argument har för slutsatsen man presenterar.
Min mening är emellertid att personangrepp oftast brukar vara ett resultat av en förlorad debatt. Alternativt något en tar till som det ökända motmedlet mot idioti. Men som talstävet säger: ”Debattera int mot en idiot, dem tar dig ned på deras nivå – och slår dig med erfarenhet!”. Eller ja, någonting sådant.

Etiketter: , , , , , ,

17 kommentarer

 1. Leif

  Man skulle ju isåfall dra slutsatsen att ni förlorat varje debatt med tanke på er svans i sociala medier.

  Var detta inlägg menat så?

  • Agneta

   Har Leif verkligen läst alla kommentarer på denna blogg?
   Rasister, nazister, lågbegåvade, förrädare etc är epitet som använts om de som har ”fel” åsikter enl vissa som skickar kommentarer

 2. Marko

  I min bild så är det samma personer som skriker om censur om och om igen.
  Även lämna landet återkommer
  Samma personer som gödslar bloggen med samma substanslösa svar på nästan allt.
  Låt dom hållas.
  Men bäst är såklart att svara på vad man ej håller med om i sak, med motargument.

 3. brorson

  Man kan inte jämföra Lennart Holmlund och Petter Nilsson hur de sköter sina bloggar, eftersom Holmlund numera inte alls publicerar några kommentarer medan Nilsson publicerar publicerar de flesta kommentarer han får. Jag har själv rekommenderat Holmlund att inte alls publicera kommentarer och att vara konsekvent med att inte göra det. Jag tycker att Holmlunds egna inlägg har blivit mycket bättre sedan han slutade publicera kommentar, varför jag tror att granskningen av kommentarer har tagit mycket tid och kraft från honom.

  Det måste vara varje bloggägares rätt att själv bestämma över sin blogg, om man har den bara för att föra fram sina egna åsikter eller om den ska vara något slags allmänt torg. Det ena är inte mer rätt än det andra, men det ger ett gott intryck att vara konsekvent. Det är väldigt frustrerande att lägga ner arbete på att skriva kommentarer, och sedan blir de inte publicerade, medan andra blir publicerade. Man måste respektera att politiskt aktiva personer har bloggar för att dra sympatisörer till sina partier, och det tror jag att Holmlund har gjort i ökad grad sedan han slutade publicera kommentarer, utan i stället koncentrerade sig på sitt eget skrivande.

  Han kan inte beskyllas för censur, när han varken publicerar kommentarer från anhängare eller motståndare. Å andra sidan kan det ge det egna partiet ökad good vill att publicera kommentarer som inte håller med bloggägaren, men det kräver atttså mycket tid och kraft från det egna skrivandet. om man får in många kommentarer, och det finns alltid en risk för felbedömningar, som Petter har skrivit.

  Själv är jag tacksam mot både Holmlund, som har givit klart besked att han inte publicerar kommentarer, och mot Petter, som låter mig skriva kommentarer som inte alltid håller med hans parti. Exempelvis tycker jag att SD har fel, när man vill avskaffa de permanenta uppehållstillstånden. Jag tycker att de ska behållas som en lång prövotid innan man kan bli svensk medborgare. Jag har också en annan syn på islam som religion – och på vad som ingår i religionsfriheten – än SD.

  Jag tycker också att mångkultur är bra, men inom rimliga gränser. Att inte ställa för stora krav på anpassning hos flyktingar underlättar återvandring och återetablering till det gamla hemlandets kultur och värderingar.

 4. brorson

  Petter Nilssons och Villy Hansens inlägg om bloggkommentarer publicerades nästan samtidigt i morse.

  Hansen beskyller andra för att inte tåla kritik, men själv tål han ingen kritik, utan gör som gåsen. Hansen placerar sig själv utanför och ovanför resten av mänskligheten.. Jag vidhåller min tidigare kritik mot Hansen att det han skriver uttrycker hat ock förakt för svenskar och svenska politiker och t.o.m. den svenska kungen (!), som inte har fördömt valresultatet och tröstat valets förlorare. Mina närmaste anhöriga, som är vänsterpartister. är visserligen besvikna för att V inte fick fler röster, men är nog tacksamma för att slippa bli tröstade av kungen, som de tycker inte borde vara kung.

  Jag kan förstås inte veta om Hansen faktiskt hatar hälften eller mer av svenska folket, eller om det bara är ett ¨litterärt knep. Han försöker ju fram och de och stå som finare och mer bildad än sina meningsmotståndare och den ende som förstår moral och etik. Men därmed ställer han sig också över resten av mänskligheten, som han ser ner på ”von oben”. När han slänger etiketterna ”nazister” och ”rasister” kring sig, låtsas han veta att de, som han klistrar de etiketterna på, verkligen är nazister och rasister. Direkt skrattretande blir det, när han skriver att det, som vi andra kallar hat bara är seriös kritik. Han ställer alltså sig själv utanför den mänsklighet, som man kan klistra etiketter på. En av dem som har uttrycker hat och förakt för, är L-ledaren Johan Pehrsson, om vilken han skriver (i inlägget Öppet brev till dig som blev lurad):

  ”Ett annat parti som stått för liberalism vilket visat sig vara det ondast som kunde hända högernationalisterna, där var partiledaren den förste som bad till ett parti längst ut på högerkanten att ”de kunde minsann lita på dem”. Han svor visst i högljutt kyrkan. Var han ärlig?”

  Jag har träffat Johan några gånger, dock inte i politiska sammanhang, och har därför följt hans politiska gärning noga och uppfattar honom som en både erfaren och hederlig och ärlig politiker. Och definitlvt som bättre än Villy Hansen att bedöma vilka andra politiker, som man kan lita på. Johan var f.ö. påtänkt som justitieminister i alliansregeringen. Och kan bara beklaga att han inte blev det, för hade han blivit det, hade en del av det som föreslås i Tidö-avtalet redan varit genomfört.

  Vilket parti tjänar på att Hansen ger SD förtjänsten av förslag som ursprungligen kommer från M, L och S. (Du har väl läst mina tidigare kommentarer att jag litar på sossarna?) Skrattretande blir det också när Hansen klagar på att den svenska valrörelsen till stor del handlade om kriminalitet och migration, medan den danska valrörelsen handlade om andra saker. Trots att Danmark – enligt Hansen – har lika stora problem med kriminalitet och migration som Sverige. Det är ju inte sant. Det som står i Tldö-avtalet om dessa omänen – och som i huvudsak stöds av S i Sverige -har ju redan genomförts av den danska S-regeringen. Och det med gott resultat.

  Hansen far också med grov osanning, när han påstår att partier i regeringsunderlaget vill tysta kritiker. Det är inte att tysta kritiker, om man vill stoppa miljonrullningen till vissa kritiker, utan snarare ett sätt att skapa jämlikhet mellanolika kritiker. Är det rimligt att journalister i skattefinanserade medier har löner på mellan 800.000 och 1.000.000 kr, i enstaka fall betydligt över en miljon kr`, medan jag och andra blogg-debattörer inte får något betalt alls för vårt ideella arbete?

  Tysta kritiker handlar om någonting helt annat: När myndigheter stänger redaktioner och beslagtar datorer.

 5. Marko

  Ser att vissa avdankade sossepolitiker inte står upp för demokratin och inte anser att befolkning i USA ska få demokratiskt välja president.
  Man kan dessutom jämföra läget i USA och världen före och efter Biden administrationen och se att allt, precis allt, är enormt mycket sämre.
  Sen kommer han med lögner om Rysslands och Putin kopplingar.
  Inget är grundat i fakta tvärtom har inget bevisats trots åratal av letande efter kopplingar med alla tillgängliga resurser.
  Däremot har Biden administration bevisat ljugit om dessa Rysslandskopplingar, dessutom har dom en politiserade korrupt CIA som oxå är påkomma med att medvetet sprida dessa lögner för att vinna val.
  Väldigt demokratiskt.
  Sedan används FBI mot politiska motståndare likt Turkiet,, Kina, DDR,..
  Lögner om kopplingar till Kina finns oxå i mängder men media som sprider lögner om Trump och Ryssland utan någon som helst källkontroll är helt tyst om detta.
  Dom är oxå påkomma med att medvetet tysta ner och stämpla Hunter Bidens laptop som konspiration för att inte påverka valet.
  Tänk vad det hade skrikits om något liknande skett i Polen eller Ungern.
  Länder som Biden fö kallar totalitära regimer och sen åker ned och slickar baksida i Saudi.

  • brorson

   Biden har lovat att befria Iran, vilket till hälften har dementerats av hans administration. Vem ska befria Iran, om inte det iranska folket själva lyckas göra det? Saudiarabien?

 6. brorson

  Hansen har skrivit nya inlägg, som visar att han inte tror på den parlamentariska demokratin, som bygger på flerpartisystemet, med en regering som övervakas av en opposition i riksdagen. Han verkar tro på något slags elitstyre och en kung som tillrättavisar väljarna, om de har röstat ”fel”. Hans senaste inlägg bär rubrikerna ”Skydda organisationer som är demokratins väktare” (Vilken demokrati, kan man fråga när han i själva verket förespråkar elitokrati) samt ”Opinionsbildning som sticker i ögonen”, utan att ens nämna de politiska partierna, inte ens V och MP.

  Gör inte de sitt jobb som medlemsstyrda oppositionspartier? Jag har flera gånger skrivit att jag litar på att i varje fall gör sossarna sin plikt, som opposition. Som seriös opposition. Och till det bidrar även Lennart Holmlund…. S är ju trots allt fortfarande ett folkröerlseparti. Och varför tycker jag att S är så bra? Jo därför att som det största oppositionspartiet måste sossarna tänka på risken att nuvarande regering spricker och de själva plötsligt hamnar i regeringsställning. Och då inte bör ha bundit ris åt egen rygg genom en alltför ansvarslös oppositionspolitik, som gått ut på att klaga på allting.

  Detta betyder inte att jag håller med om allting, som S säger, att överdrifter saknas. Men genom sitt seriösa agerande, när det gäller bl.a. Tidö-avtalet (som inte är en regeringsförklaring) ökar chansen att både regeringen och SD lyssnar på den kritik som förs fram av S och att regeringen själv rättar det som behöver rättas. Det är så demokrati fungerar. Exempelvis tror inte S att nyttan med visitationszoner är större än nackdelarna, mot bakgrund av de befogenheter som polisen redan har. Regeringen får antingen dra tillbaka förslaget eller bevisa att nackdelarna inte blir så stora. Vilket beror bl.a. på den praktiska utformningen.

  Med den demokrati, som vi har, ökar chansen att regeringsförslagen blir väl genomtänkta. De måste ju kunna försvaras inför en seriös opposition. Med elitokrati kan det bara bli sämre.

 7. brorson

  Man blir förvånad, nästan rädd, när man får veta hur mycket organisationerna, som Hansen kallar demokratins väktare har lyckats lura till sig. Av skattemedel. Att Naturskyddsföreningen hade mutats med 1 miljon kr för att tiga vad föreningen visste om miljöproblemen i Hallandsåsen kände jag till sedan förut. Ska mutkolvar dessutom ha skattemedel. Detta snedvrider ju den fria opinionsbildningen enormt.

  Lika illa är det med media, med den obligatoriska public service-avgiften och de generösa presstöden. Och utöver detta räddades Göteborgs-Posten med en extra miljard, sedan ägarfamiljen nästan drivit sitt tidnings-imperium till konkurs genom att ta ut för stora vinster, sedan man köpt upp en massa tidningsföretag runtom i Sverige. Apropå de höga lönerna i SVT, hade det väl varit rimligt att dra in alla statsbidrag till mediaföretag som betalar ut löner på över en halv miljon per år?

  Kung Charles av Storbritannien avråds från att delta i klimatjippot i Egypten (som f.ö. bojkottas av Greta Thunberg, som tydligen äntligen har upptäckt hur utnyttjad hon har varit) eftersom kungen inte bör ta ställning i politiska frågor. Mot detta invänder det amerikanska sändebudet (Bidens representant) att klimatet inte är en politiskt utan en ”existensiell” fråga.

  Så har ju klimatpropagandan i SVT behandlats under flera år, som en icke-politisk fråga. Och så behandlas ju också Sveriges Nato-medlemskap, som en icke-politisk fråga. Med den enorma genomslagskraften hos skattefinansierade media, är det mycket svårt att driva någon fri opinionsbildning däremot.
  Regeringen lovar nu satsa lika mycket på laddstolpar som höjningen av andsagen till rättsväsendet under fem år. Är det en ”existensiell” fråga, men inte dödsskjutningarna? Nog finns det mer angelägna saker att använda miljarderna till än till överlöner till SVT-journalister och andra folkuppfostrare.

  De, som Hansen kallar ”demokratins väktare” bör rätteligen kallas ”de egna privilegiernas försvarare”.

  • Bättre förr

   När Svenska Naturskyddsföreningen en gång för rätt länge sedan bestämde sig för att satsa på begreppet Grön El bestämdes det plötsligt att en del av mötet skulle bli hemligt (slutet), och att de medlemmar som satt kvar belades med tystnadsplikt. En av de som satt med berättade många år senare i ett helt annat sammanhang för mig, att det som hände var, att medlemmarna ville rösta nej. Många var ju gamla älvräddare som inte riktigt såg det gröna i vattenkraften, och en del andra insåg ju att allt sedan blandades i elsystemet och att det inte fanns någon separat kabel för den gröna elen. Grön el är ju ett marknadsresonemang och inte någon lektion i fysik. Det som berättades på det slutna mötet var, enligt min sagesman, att kontrakten för marknadsföringen redan var skriva med elbolag och andra, t.ex. SJ, så det skulle bli mycket pinsamt för SNF att dra sig ur. Må vara hur det vill med detta, men alla vet resultatet. I dag ifrågasätter inte heller media och andra att elbolag gör reklam för elbilar mm, trots att elbolag och andra i elbranschen ju tjänar massor av pengar på att folk håller på att duka under av höga elpriser, delvis påhejat av att allt mer ska köras med el! Den Gröna Omställningen har blivit en vinstlott för stora delar av näringslivet, och en nitlott för den fattigare delen av folket

   • Bättre förr

    Såg förresten nyss på TV att Indien håller på att gå om Kina som land där de största producerande företagen lägger sin produktion. Just dessa länder får också fortsätta med kolkraft och fossila bränslen. Miljardärerna kör med att vi på nåt sätt ska ge vissa länder (som redan är förhållandevis väl utvecklade) en chans att utvecklas, trots att detta är rent vansinne om man ska tro att klimatkrisen är en verklig kris, i alla fall tycks inte de som äger de största producerande inte tro det. Om man låter de länder som har snabbast befolkningsökning och/eller störst befolkning få släppa ut mest och slippa minska, medan länder med gles och liten befolkning, kallt klimat och långa avstånd/dålig tillgång på effektiv kollektivtrafik (t.ex. Sverige) ska offra mest, är det ju lätt att inse att det inte går så bra att minska klimatgasutsläppen. Och att de som förlorar minst/ tjänar mest på kuppen är de allra rikaste som äger de största producerande företagen!

 8. brorson

  Hansen har på sin blogg idag avslöjat planer på att starta ett nytt politiskt parti, som ska heta Håll Sverige rent. Ur partiprogrammet: Kvarvarande svenskar ska landsförvisas till Danmark. Motivering: Ni vill ju att Sverige ska bli som Danmark.

 9. Håkan

  Det fria ordet finns bara på denna blogg.Här får förnekarna häva ur sig hur mycket dynga som helst.Men Sverige verkar kämpa på,fram till oktober detta år beviljades 73000 nya Svenska me dborgarskap.2021 87000 medborgarskap.Ett Gävle på ett år,95% från söder om Medelhavet.

  • Mique

   Faktum är att Homo sapiens har sitt ursprung i ”söder om Medelhavet”. Våra förfäder migrerade från ”söder om Medelhavet” för cirka femtiotusen år sedan och spred sig över Mellanöstern, Europa, Asien, Australien och Amerika. Faktum är att genetiskt sett, kan du vara närmare släkt med en person i ”söder om Medelhavet” än med Jimmie Åkesson.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.