Petter Nilsson(SD)

Semestra i ett osäkert land?

Såg att SD på riksnivå signalerat att felaktiga uppehållstillstånd nu ska återkallas, vilket är bra. Samhället ska signalera med kraft att uppehållstillstånd som beviljats utifrån lögner inte är acceptabelt. Människor som kommer hit med intentionen att ljuga och fuska till sig privilegiet som uppehållstillstånd (och därefter medborgarskapet) innebär ska återvända till sina hemländer. Det är i alla fall tydligt att SD:s samarbete med regeringen har lett till detta, och att detta även gäller oriktigt beviljade arbetstillstånd.

Någonting som är kopplat till just detta ämne som jag läste tidigare i Kvartal är att de har uppmärksammat ett internt dokument från UD som visar att de mest populära resmålen under pandemiåret 2021 var Irak, Iran följt av Somalia som alla är länder och regioner som UD avråder resa till. UD tillstår att man inte har något intresse att ta reda på vilka resenärerna är, genom den konsulära chefen, Svante Liljegren.
En konspirationsteoretiker (eller åtminstone en som betraktats som en synnerligen brun konspirationsteoretiker för ett par mandatperioder sedan) hade kunnat tro att dessa resor är ett resultat av att ekonomiska migranter har fått uppehållstillstånd i Sverige genom att fara med osanning om sin situation in hemlandet, och därefter packa resväskan och ta en myssemester i det land man flydde ifrån.

Förr i världen när man engagerade sig i SD var det aldrig någon diskussion kring förekomst av social eller ekonomisk migration. Då menade etablissemanget att endast hjärtdrypande asylmigration existerade. Alla försök till en diskussion om att alla som kommer hit kanske inte är flyktingar ansågs vara fiska i väldigt bruna vatten, men nu är vi i en situation där migranter kommer hit, ljuger om sin hotbild, får uppehållstillstånd, bidrag och semestrar i sina hemländer.

Men som Stefan Löfvén så välartikulerat fomulerade socialdemokraternas gångna ställningstaganden:
”Vi har varit naiva”.

Etiketter: , , , , , , , ,

20 kommentarer

  1. Marko

    Oxå, vad partisk vänstermedia målade upp.

    https://www.svt.se/nyheter/tusentals-valutbildade-flyr-till-sverige

    ”Tusentals välutbildade flyr till Sverige”

    Hur det blev
    https://www.svt.se/nyheter/granskning/ug/desperata-laget-i-filipstad-efter-flyktingkrisen-inrikesfodda-lamnar-kommunen

    ”Desperata läget i Filipstad efter flyktingkrisen – inrikesfödda lämnar kommunen”

    Och nu skriker vänsten efter mer invandring, fortfarande helt utan krav.
    Ignorerar den miljön som skulle generera vinst, enligt dom, men som vi nu måste ta in nya för att kunna försörja..

    • Mique

      Åtta och fyra år gamla program, har du inget mer aktuellt att komma med!? Har du en sten som vän (”vänsten”)? I det sista stycket i din kommentar, finns det absolut igen logik!

    • Bättre förr

      Vi har inte så mycket att välja på, svenska kronan blir ju värd allt mindre…Det är väl bara en del av U-landsvalutorna som går sämre…Pengar som vi av välgörenhetsskäl skickar till andra länder bidrar bl.a. till detta, tillsammans med dyr import och för lite export av bra grejer…Räntorna, en annan viktig faktor, håller dock på att höjas..

    • brorson

      Om en svensk söker asyl i något annat land, och åker till Sverige på semester i väntan på beslut, ska svenskens asylansökan avslås. Om Villy Hansen kan bevisa att det han påstår om SD och regeringen är sant, bör han snarast söka asyl i ett mer demokratiskt land, förslagsvis Nordkorea. För han ljuger väl inte?

    • brorson

      För att inte tala om förtroendet för Ebba. Först sänkning och sedan höjning, men succesivt över en längre tid (= smyghöjning). Har hon blivit bjuden på någonting starkt av bästa väninnnan Skyttedal?

    • Bättre förr

      Så sant. Det handlar inte bara om pris, det handlar om det svenska självskadebeteendet, att offra den svenska befolkningens ekonomi mot ett värdelöst ”vara bäst i klassen” försök lanserat av MP m.fl. Särskilt värdelöst då många forskare nu vänder sig emot iden, då odlingsytor som behövs till mat, och skogsskövling i exempelvis Brasilien riskerar att öka. Dålig ide också därför att vi har kallt klimat, och långa avstånd ihop med gles kollektivtrafik i delar av landet. Dålig ide också därför att vi ökar vår befolkning via hög invandring. Invandrare vill också köra bil. Även detta är något MP m.fl. står för.

  2. Jan Sjöström

    Hej!

    Migration. D v s flytt till bättre förutsättningar sker varje
    dag varje månad, århundrade efter århundrade.

    Nationalstaternas födelse innebär svårigheter för de
    som ser nyttan i en flytt. Det existerar regelverk i land
    som redan befolkats, regelverk som behöver ”böjas”
    för att passa maktens förutsättningar: Just nu!

    Kampen om makt sker varje dag, varje månad, år efter
    år. Att sätta bilden av en händelse syftar endast till den
    reaktion egennyttan kräver. Symbios mellan de som
    besitter den egna nyttan (makten och dess megafoner)
    kräver detta.

    Partier och de individer som ser utkomst via annan tar
    således en plats vid grytorna. En ny industri ser dagens
    ljus. En egen nytta, kamouflerad via simpel och naiv
    godhet ger de motiv egen överlevnad kräver.

    I det perspektivet är skälen till ”flyktingens” semester av
    ointresse. Folkets s k investering behöver inte längre
    motiveras då gruppen aldrig varit annat än ekonomisk
    verifierbar.

    Follow the money m a o.

  3. Mique

    Av samtliga utrikes flygresor (49,7 miljoner resor) som skedde 2021, var andelen flygresor till Irak, Iran och Somalia 0,22 procent (109 000 resor), varav hälften var affärs- eller biståndsrelaterade resor, resterande flygresor var anhörigrelaterade resor (till exempel begravningar), även vi invandrare vill närvara vid nära anhörigs begravning. Källor: Transportstyrelsen, Statistiska centralbyrån och International Civil Aviation Organisation.

    • Ej sosse

      Du får gärna skicka en länk på dina källor eftersom en snabb googling visar att du drar saker ur röven. Dina källor; Transportstyrelsen och SCB sysslar inte med det du skriver.

      Men för skojs skull kan vi säga att det du skriver stämmer: Du relativiserar allt detta genom att påstå att hälften är affärsresor och resten för begravningar. Jaha? Tror du alla som åker till nämnda länder är sanningsenliga? Det finns enorma ekonomiska incitament för att ljuga eftersom de kan bli av med sina bidrag ifall de åker till länder de ”flydde” ifrån eller befinner sig utomlands under en längre tid ifall de har ekonomiskt bistånd. Sedan att tiotusentals av dessa skulle vara för begravningar är helt befängt. Läser du ens vad du skriver?

      • brorson

        Bara några stilla undringar.
        1.. Hur många judiska flyktingar i Sverige återvände till Nazityskland för att bevista anhörigas begravningar? Om det ö.h.t. förekom var nog de resorna kamouflerade som ”direktör Svenssons” besök hos affärsbekanta .Men det var med fara för livet. Sensmoral?

        2. Alla dessa afghanska ”flyktingar” från Iran. där de fått uppehållstillstånd, och fått avslag på sina asylansökningar i Sverige, men inte kan utvisas till Iran, eftersom det landet bara släpper in dem, som återvänt frivilligt. Vilket samma unga män senare gör, utan att gripas av iransk polis (”flyktingar”?), varefter de åker tillbaka till Sverige och blir insläppta här. Som ”asylskäl” har de bl.a. uppgivit att de INTE VILL bli iranska medborgare, eftersom alla manliga iranska medborgare måste göra värnplikt. När de ännu senare har blivit utvisade till Afghanistan, har det gråtits krokodiltårar för att de blivit utvisade till ett land, som de aldrig har bott i. Men har de inte sig själva att skylla? Och kan de inte göra om samma resa, som deras pappor och gravida mammor gjorde innan de föddes?

        Och har inte utvisningarna av unga män till Afghanistan upphört p.g.a. rapporterna om stängda flickskolor i Afghanistan?

  4. Marko

    Hycklarkungen klagar nu på Erdogan för att Erdogan låter som hycklarkungen.
    Ironin..

    ”Nazisterna började med att bränna böcker, sedan angrep de religiösa samlingsplatser, och sedan samlade de människor i läger och brände dem för att uppnå sina slutgiltiga mål. Det är på det viset sådana här saker börjar, säger han, enligt turkiska medier.”

  5. brorson

    Jag har skrivit ett svar till Kim under inlägget Mattias Karlsson om arbetskraftimporten. Vill spinna vidare på den tråden. Vi som är gamla nog, minns begreppet ”brain drain”, som myntasdes av de afrikanska presidenterna under 1990-talet i en gemensam protest mot europeiska och amerikanska sjukhus´värvning av läkare, som hade utbildats vid afrikanska universtiet på fattiga afrikanska skattebetalares bekostnad, med högre löner än vad de afrikanska sjukhusen kunde erbjuda som lockbete.

    Den svenska .s.k. vänstern, som jag kallar falskvänstern, borde skämmas för sitt fruktansvärt osolidariska bettende, när de har kallat arbetskraftimporten från Syrien för ”kompetensregnet”. När behovet av läkare, och inte minst kirurger, var större än någonsin i Syrien p.g.a. inbördeskriget, värvades denna personalkategori skamlöst av svenska regionpolitiker till Sverige. Dessutom bestod ju större delen av ”kompetensregnet” av lågutbildade, som vi hade tillräckligt många av redan i Sverige.

    Mu är sossarna på gång igen och försöker snylta på jordbävningen i Turkiet och vill öka bostadsbyggandet i svenska storstäder med hjälp av bl.a. turkiska byggnadsarbetare, som blivit tillfälligt arbetslösa p.g.a .av att pågående byggen avbröts av jordbävningen,. Trots att det inte alls är någon bostadsbrist i Sverige. Exempelvis finns, enligt uppgift från en C-politiker, som vill riva husen , 11.000 lediga lägenheter enbart i södra Lappland. Dessutom finns massor med lediga lägenheter i Bergslagen i hus, som står och förfaller. I brist på hyresintäkter finns inte pengar till underhåll. Det finns alltså ett renoveringsbehov, som skulle kunna sysselsätta svenska byggnadsarbetare under lång tid framåt.

    Men berörda kommuner vill riva husen för att undvika ”social dumpning”, som innebär att storstadskommunerna betalar första hyran i en glesbygdskommun för arbetslösa, som flyttar dit ”frivilligt” och tvingas skriva sig i inflyttningskommunen, vars socialtjänst tvingas betala kommande hyror. Detta har varit känt av den förra regeringen, som under åtta års tid har utlovat ”åtgärder”, men inte gjort ett dugg. En enkel åtgärd hade ju varit att utflyttningskommuen hade stått för de sociala kostnaderna för de utflyttade tills dessa kommit i egen försörjning på inflyttningsorten eller uppnått pensionsåldern.,

    Men det kan väl ändå inte vara i princip fel om arbetslösa, som ändå inte kommer att få något jobb inom överskådlig tid flyttar till kommuner med hög arbetslöshet? Några nya jobb, kommer ju de utflyttade ändå att generera i inflyttningskommunerna. Och dessutom vore det inte fel att flytta jobben dit de lediga lägenheterna och arbetskraften finns?

  6. brorson

    Nyheterba idag: ”Regeringen i Zimbabwe planerar att införa en ny lag som skulle göra det olagligt att rekrytera läkare och sjuksköterskor från landet. Det uppger vice president Constantino Chiwenga, som även är hälsominister, enligt Africa News. Landet har sedan länge en stor brist på vårdanställda. I dag finns omkring 3 500 läkare i landet som har 15 miljoner invånare.
    – Människor dör på sjukhus eftersom det inte finns några sjuksköterskor och läkare, säger Chiwenga.”

    Fattiga människor i andra världsdelar mister livet p.g.a. ”kompetensregnet” i Sverige och andra s.k. rika länder. Och detta skryter falskvänstern inom S och C med och beskyller oss, som inta accepterar denna moderna form av slavhandel för att vara ”rasister”. Detta är en skam. Sverige torde ha världens mest förmånliga studiemedelssystem, men klarar inte av att utbilda tillräckligt många läkare och sjuksköterskor för landets eget behov. utan snyltar på andra länders olycka.

    Svenska studenter läser in examen efter examen, eftersom de inte kommer in på de utbildningar som leder till jobb. Arbetare vill de inte bli p.g.a de försämringars för anställda inom arbetaryrkena, som S har drivit igenom för att tillötesgå C. En viktig del i detta är massimporten av lågkvalificerad arbetskraft till låglöneyrkena i syfte att pressa ner lönerna i dessa yrken ännu mer. Och dessa individer utgör merparten av det s.k. kompetensregnet.

    Politiskt vanstyre under åtta år har skapat energibrist genom nedläggning av kärnkraft och effektbrist genom försök att ersätta kärnkraften med undermåliga kraftslag, personalbrist inom vikiga samhällssektorer trots rekordstor arbetslöshet och en överdimensionerad utbildningsapparat, samt bostadsbrist trots tiotusentals lediga lägenheter utanför de större städerna. Samt i jämförelse med andra i-länder rekordhög inflation eftersom den inhemska produktionen inte motsvarar efterfrågan, vilket är en följd av pengaslukande idiotsatsningar på ”den gröna omställningen” i stället för en vettig näringspolitik.

    Sverige lider av nationellt självskadebeteende. som inom några få decennier, när det som vi har samlat i ladorna har tagit slut, kommer att göra Sverige till ett av världens fattigaste länder.

  7. brorson

    I förra kommentaren skrev jag att Zimbabve har 3.500 läkare på 15 miljoner invånare. Detta framställs av svenska politiker som en Guds gåva till svenska folket och kallas ”kompetensregnet”. Den ledande socialdemokraten i Umeå har skrivit på sin blogg att Sverige behöver denna form av modern kolonialpolitik för att klara (den av arbetsgivar-organisationen SKR påhittade) kompetensförjningskrisen inom den svenska äldreomsorgen. Han visste inte att pensionsåldern i Sverige höjdes från 65 till 66 år vid årsskiftet. Sverige är inte Frankrike.

    Pensionsåldern skulle kunna höjas ännu mer, om så behövs, till minst 72 år. Det som sossar uppfattar som en ”demografisk bomb” är att medellivslängden i Sverige har ökat därför att nyblivna pensionärer är friskare än någonsin tidigare, vilket beror på att de åldersrelaterade sjukdomarna debuterar senare i livet, vilket betyder att behovet av äldreomsorg för nyblivna pensionärer i stort sett har bortfallit. Många äldre pensionärer klarar sig med tillfälliga fixarjobb, tack vare rut-avdragen, som S vill avskaffa med motiveringen att de bara används av miljardärer, I själva verket är rut-avdragen en mångmiljardvinst för kommunerna, som besparas utgifterna för schemalagd hemtjänst, som är alternativet.

    Problemet med höjd pensionsålder är att de ungas inträde i arbetslivet försenas med lika många är som pensionsåldern höjs. Många unga är redan för gamla för att anpassa sig till arbetslivets villkor, när de får sitt första jobb. Här har du roten till den s.k. kompetensförsörjningskrisen. Problemet med den ökande medellivslängden är att det intjänade pensionskapitalet ska räcka till fler levnadsår. Men det verkliga problemet är att intjänadetiden för pensionskapitalet snarare minskar än ökar – p.g.a. den allt senare arbetslivsdebuten för de unga.

    Om någon, som är aktiv i ett politiskt ungdomsförbund, oavsett vilket, läser detta, bör ni redan nu börja tänka på er egen pension. Om inte arbetsmarknadspolitiken linte omgående läggs som, kommer ni att få klara er på halva pensionen per månad, jämfört med oss, som redan är pensionärer .Men vad säger de”vuxna” politiska partierna?Jo; ”Demirok efterfrågar även en mer borgerlig, liberal politik i ekonomin. Något som Centerpartiet anser att Tidöavtalet, saknar. Partiet vill bland annat se sänkta arbetsgivaravgifter och en fortsatt liberal arbetskraftsinvandring.” Sänkta arbetsgivaravgifter för unga innebär att ännu mindre sparas till era kommande pensioner.

    Behövs verkligen en fortsatt liberal arbetskraftinvandring? När vi har en rekordhög ungdomsarbetslöshet, i synnerhet bland s.k. andra generationen invandrare? Afrikanska ingenjörer kör taxi i Sverige. När de behövs i sina hemländer för att konstruera vägar, järnvägar, andra anläggningar och maskiner, som behövs för att andra afrikaner ska få jobb och en framtid i sina egna länder. Med ”kompetensregnet” följer en – till stora delar illegal – massinvandring av lågutbildade afrikaner till Europa. Jag tycker inte att EU gör fel, som bidrar ekonomiskt till de nordafrikanska staterna förbättring av sina kustbevakningar, så att flyktingsmuggelbåtarna kan stoppas innan de har lämnat de afrikanska territorialvattnen.

    Men det räcker inte. Importen av de bäst utbildade afrikanerna, det som de afrikanska presidenterna har kallat ”brain drain” till Sverige och övriga Europa måste upphöra. Och om det är bra att afrikaner och andra ”invandrare” får erfarenhet av modernt arbetsliv i Sverige, så är ju det till nytta för deras hemländer bara med en fungerande återvandring .Centerpartiets politik skadar inte bara Sverige, utan även utvandrarländerna, som själva behöver sin bästa arbetskraft. – för att skapa jobb åt andra. och höja de ländernas välfärd.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.