Petter Nilsson(SD)

SVT: ”Korankravallerna har inget med religion att göra!”

Etiketter: , , , , , , , ,

15 kommentarer

  1. brorson

    Det är väl snart dags att lägga ner ”public service” eller byta namn till ”greenwash service”. Nu har kögnkanalen skändat den judis-kristna påskhögtiden genom sitt lögnaktiga prat om ”påskkravallerna”. Men det var varken judar eller kristna som angrep polisen med stenkastning. Kravallerna hade intgenting med påsken att göra.

    Genom att, som Petter har gjort, tala om ”korankravallerna”, har man varken pekat ut oskyldiga muslimer som medskyldiga eller relgionen islam som källa till kravallerna. Det var ju Koranen, som skulle brännas, och Koranen är en helig skrift för muslimer. N<turlitvis har Koranen med religion att göra, men med det konstaterande låter jag det vara osagt om huliganerna verkligen hade inspirerats av något som står i den heliga skriften. De hade kanske bara inspirerats av dem "omvända rasismen", d.v.s. hat mot Sverige och svenskar samt mot den svenska rättsordningen?

    Så länge prejudicerande domar, som säger motsatsen, inte finns, fortsätter jag att hävda att det är ett brott (förargelseväckande beteende) att offentligen bränna böcker och att brottet är särskilt allvarligt om det är en helig skrift som bränns – och att polismyndigheten inte borde ge tillstånd till detta. Huliganerna hade ju faktiskt kunnat överklaga besluten att ge provokatören Palundan tillstånd.

    Rikspolischefen måste avgå genom att han själv och den myndighet han är chef över upprepade gånger har brutit mot lagenFörutom att denna mydighet har gjort skillnad mellan Koranen och andra religioners heliga skrifter, har man efter de senaste ansökningarna vägrat tillstånd med en icke-tillämplig lag, nämligen Ordningslagen. Så vilse i geografin är den svenska polismyndigheten att den tror att svenska konsulatet i Istanbul ligger i omedelbar närhet till turkiska ambassaden i Stockholm, där den heliga skriften återigen skulle brännas.

    Enligt Ordningslagen får tillstånd vägras om allvarliga oroligheter befaras i omedelbar närhet till den plats tillstånd har sökts för. Förvaltningsrätten har endast underkänt motiveringen för avslaget och inte alls tagit ställning i den straffrättsliga frågan En möjlig handlingslinje för polisen hade varit att ge tillstånd till "sammankomsten" och låtit Paludan hållas så länge han kritiserat Koranen med ord, men gripit honom omedelbart för brottet förargelseväckande beteende i samma stund, som han satt eld på boken.

    Men bortsett från att den möjligheten inte ens övervägdes av den tydligen totalt illitterata polismyndigheten (kan inte ens läsa en lagtext) fick ju poliserna på plats fullt upp med värre bott än så. Men det var inga "påskkravaller".

    • Arbetare

      Varför skulle det vara förargelseväckande att bränna en sagobok ?

      Dumma människor blir kränkta av vad som helst , se bara på hur ambulanspersonal angrips eftersom de tydligen är ”otrogna” .
      Ett annat exempel är hur man kastar sten på folk som är ute och går med hunden , ett tredje hur svenska småflickor misshandlas och förnedras av mångkulturella gäng pga sin vita hudfärg.

      Enligt din logik , skulle då räddningspersonalen , småflickorna och hundägarna åtalas för att ha kränkt dessa människor ???

      Om inte , vad är skillnaden ?

      • brorson

        Skillnaden är att mordförsök (stenkastning mot människor samt hindra ambulanspersonal att föra livräddande insats) är ett värre brott än förargelseväckande beteende. Det är du som brister i logik, om du menar att man ostraffat ska kunna begå lindrigare brott för att det finns grövre brott. Lagen gäller lika för alla, även för Paludan, och därför ska tillståndet till allmän sammankomst inte medföra rätt att begå brott under sammankomsten.

        Om de kränkta är muslimer, kristna, judar eller ateister saknar betydelse. Även kristna, judar och ateister kan bli ”förargade”. För du menar väl inte att det är rätt att begå brott som bara drabbar muslimer, men inga andra? Tycker du att det är rätt att hindra ambulanser, om det är en muslim som behöver komma till sjukhus omedelbart för att överleva? För just den här typen av blåljussabotage (mot ambulanser) förekommer ju mest i områden med muslimsk majoritet.

        De, som begår den här typen av brott (blåljussabotage, våldsamt upplopp, uppvigling och mordförsök) bryter mot dussintals Koran-ord, men gömmer sig bakom religionen. Paludans syfte är att oskyldiga muslimer ska få skulden. Och att de i sin tur ska hämnas på oskyldiga svenskar. Han bör fråntas sitt svenska medborgarskap och utvisas från Sverige på livstid.

        Paludans syfte är att skada Sverige. Villy Hansens syfte är att skada svenskar genom att utmåla alla som rasister. Han bör också fråntas sitt svenska medborgarskap, om han har kvar sitt danska medborgarskap. De, som har deltagit i korankravallerna ska naturligtvis också dömas till utvisning, men efter avtjänat fängelsestraff, som bör vara på minst tio år.

        Fängelse ingår inte i straffskalan för förargelseväckande beteende. Jag har inte föreslagit någon ändring.

      • brorson

        Förargelseväckande beteende är ett brott, som redan finns i den svenska strafflagen (Brb 16;16) och ingenting, som jag har hittat på. ”Förargelse” är ett ålderdomligt juridiskt uttryck som syftar på att människor blir ”kränkta” och alltså inte på att de provoceras att begå allvarliga brott, vilket snarare är uppvigling, Men dem, som bör dömas för uppvigling i detta fall, är de som inte själva har angripit polsen, men har uppmanat andra att göra det.

        Det finns rättsfall, som visar vad som menas med förargelseväxkande beteende, exempel: 1. att skända svenska flaggan. Ska du också raljera över ”lättkränkta svenskar”. 2. Ett par kvinnor hade skrivit slagord på sina bröst och visat brösten i Stockholms moské. De dömdes också för förargelseväckande beteende, men inte för vad de hade skrivit på brösten utan för att ha visat brösten inne i moskén. Hade de i stället visat upp plakat med samma text, hade de bara blivit ombedda att lämna moskén. Och om de vägrat göra detta hade de blivit utburna av tillkallad polis och eventuellt blivit dömda för ohörsamhet mot ordninsmakten.

        Att visa brösten med samma text på badstranden hade inte varit något brott, inte ens om någon hade ansett sig kränkt. Det talade eller skrivna ordet har ett starkare skydd av yttrandefriheten än diverse konstiga beteenden, specillt om det sker på en olämplig plats. Att urinera bakom ett träd i Stadsparken är inget brott, om det inte finns en toalett i närheten. Nöd går före lag.

        • Mique

          BrB 16 kap. § 16. Förargelseväckande beteende, innehåller enbart följande mening om brottet: ”Den som för oljud på allmän plats eller annars offentligen beter sig på ett sätt som är ägnat att väcka förargelse hos allmänheten, döms för förargelseväckande beteende till penning böter”. I Sverige stiftar Sveriges Riksdag lagarna, polisen utreder brott och domstolarna dömer, spekulativt tyckande har ingen plats i en rättsstat! Det måste bli ett slut på de ”kristna storsvenskarnas” höga tankar om sig själva, en tanke som tycks vara omöjlig för en inbiten narcissist att ta in!

  2. kenth

    Lägg ner SVT!
    SVT är styrt att
    visa det dom är
    tillsagda göra.
    Hjärntvätts tv.
    Programutbudet
    får oss tro på att
    allt dem visar är sant.
    Vart är vi på väg?

  3. Marko

    Ingen plastpåseskatt.
    Ser att MP är jättearg, argaste är Bolund och Tovatt.
    Nu kommer våra delfiner i våra vattendrag börja dö igen

    • Mique

      Trikoloren svajar över ryska ambassaden och hundra miljoner euro är tio miljarder svenska kronor, och mycket annat.

  4. brorson

    Den 28 mars 2022 mördade den då 16-årige armeniska medborgaren Frunze Saghatelyan den svenska medborgaren Fredrik Andersson. Den 6 april reste han till sitt hemland. Den 11 april anhölls han i sin frånvaro för mordet på Andersson. Den 14 april belönades han med svenskt medborgarskap. De. som stod bakom denna belöning är med största sannolikhet hans mor eller far, som troligen inte själva är svenska medborgare. Enligt fortfarande gällande regel ska en minderårig person, som bott minst tre år i Sverige tilldelas svenskt medborgarskap enbart efter anmälan av en vårdnadshavare och utan krav på skötsamhet.

    Detta enligt en artikel i Expressen, som jag letat fram på nätet. Jag ville nämligen veta med vilken rätt denne gangster – och hans övriga familj – vistas i Sverige. De torde inte vara politiska flyktingar. Inte från Armenien. Även om de kommer från den omstridda enklaven Nagorno-Karabach, torde de inte haft rätt till asyl i Sverige, eftersom de kunnat få skydd i andra delar av sitt hemland. Är föräldrarna ”arbetskraftinvandrare” (bör i så fall rätteligen kallas ”gästarbetare”) Har de jobb? Arbetstillstånd? I så fall, för hur lång tid? Om de inte redan har ett giltigt uppehållstillstånd, torde de genom att sonen blivit svensk medborgare, ha rätt till uppehållstillstånd som anhöriginvandrare.

    Detta är mina frågor. Jag har inte svaren på alla, men på en del. Vad vi mer vet, är att mördaren. som blivit svensk medborgare medan han vistades i hemlandet, återvände till Sverige i början av juli och greps då av polis för mordet på Andersson. Tingsrätten beslöt – med hänvisning till FN:s barnkonvention, som är lag i Sverige (trots att det inte finns något krav att FN-konventionerna ska antas som lagar i medlemsländerna) att han omedelbart skulle släppas ur häkten, med en förhoppning (!) att han skulle tvångsomhändertas av socialtjänsten enligt LVU och placeras i ett Sis-hem med ”hög” säkerhet.

    Vilket skedde, men säkerheten var allt annat än hög. Barnkonventtionen, som alltså enligt beslut av Sveriges riksdag är lag i Sverige, kräver nämligen att barnen ska ha tillgång till mobiltelefoner och datorer, så att de fritt kan kommunicera med kumpaner utanför Sis-hemmet. Detta är den andra spektakulära fritagningen från en transport, som utförts av Kriminalvården, men att kriminella ungdomar ”hämtas från Sis-hemmen av de kriminella gängen förekommer då och då. I det här fallet verkar det dessutom ha brustit i kommunikationerna mellan Sis-hemmet och Kriminalvårdens transporttjänst.

    Eftersom han ansågs rymningsbenägen bar mördaren handfängsel, men inte fotfängsel, och torde därmed utan större svårighet själv kunnat förflytta sig från transportbilen tiil flyktbilenEnligt ett vittne tog hela fritagningen bara 10 – 15 sekunder. frunze saghatelyanäl planerat och genomfört alltså Polisen har nu fullt upp med att söka efter rymlingen och hans k kumpaner, när de borde ha fullt upp med att spåra upp de minst 9.000 utlänningar, som vistas illegalt i Sverige.

    Regeringen måste nu se till att svenska medborgarskap, som har givits på felaktiga grunder kan återkallas. Och så även det svenska medborgarskapet från personer med dubbla medborgarskap. Även provokatören Rasmus Paludan bör fråntas sitt svenska medborgarskap, Jag slår nämligen vakt om Sverige och svenska och kristna värderingar. Både invandrare, som fått rätt att bosätta sig här permanent, och mer tillfälliga besökare, ska följa svensk lag – och inte som Paludan slira på lagens gränser.

    Och helt klart behövs hårdare straff för utlänningar, som begår brott mot svenskar. Det måste bli ett slut på tramset om alla kulturers lika värde och slut på ursäkterna att det är en del av deras kultur, när utlänningar begår brott i Sverige.

  5. brorson

    I diskussionerna om korankravallerna har jag försökt spela ner religions (islams) betydelse som drivkraft till kravallerna. De, som jag nu har fått mot mig är inte, som ni kanske tror, några främlingsfientliga ”högernationalister” utan grädda av vänsterntelliagentsian, Acta Publica. Det är dock inte mig (en obetydlig bloggkommentator, som finfolket inom öfre medelklassvänstern angriper. Utan polisen som får en rejäl utskällning för sitt utpekande av kriminella gängmedlmar som uppviglare och anstiftar av de våldsamma upploppen. Finvänstern håller alltså landets värsta förbrytare om ryggen. Eftersom nästan alla gängmedlemmar är ”invandrare” (så kallas de även om de vistas här helt illegalt.

    Vilka är då de skyldiga, om inte gängmedlemmar. Vanliga muslimer, som greps av helt okontrollerbara känslor av ursinne och hämndbegär,om de riktade mot polisen,när de såg den helia sjkriften eldas upp – om vänsterintelligentian, den publicistiska eliten, har rätt. För det finns ju nästan inga andra där. Där ser man, De självutnämnda antirasterna är själva de värsta rasisterna, som uppfattar de grövsta raisistiska fördomarna som självklara sanningar.

    Vad har då Acta Publica, som presenterar sig som ett forskningsinstitur av finaste slag, men leds av ökända vänsterextremister, kommit fram till? Jo, att endast 7 av 175 dömda för de våldsamma upploppen, har hända gängkopplingar .Polisen ljuger alltså för att ge de kriminella gängen dåligt anseende? Kan vi tro på det? Nej, de dömda är de, som den underbemannade polisen lyckades gripa och demaskera .Anstiftarna och uppviglarna var smarta nog att hålla sig i vakgrunden och inte låta sig gripas. Detta var vad poliser på plats såg.

    Robert Aschberg och hans fina kompisar i ”forskningsinstitutet” tror sig veta bättre. Frågan kvarstår alltså trots finvänsterns devota försvar av de kriminella gängen, om religionen eller politiken ochhh gangsväldet var den huvudsakliga drivkraften bakom kravallerna Jag vet att många av denna bloggs läsare anser att islam är en politisk ideologi snarare än en religion. De har inte helt fel, men man måste ändå skilja mellan huvudorsak och biorsak.

    Jesus sa ”Mitt rike är icke av denna världen”. Därför finns i den kristna teologin en tydlig skiljelinje mellan religion och politik.

    Muhammed skapade redan under sin livstid ett rike, som i högsta grad var ”av denna världen”, och som under de närmaste århundradena växte tlil ett av värdshistoriens största imperier.

    • brorson

      Vill minnas att en eller flera av de gripna saknade uppehållstillstånd och alltså vistades illegalt i Sverige och alltså tillhörde de 9.000 ärenden, som Migrationsverket lämnat över till Polisen för att verkställa utvisningen av vederbörande. De hade alltså personliga skäl för att kasta sten på poliserna. Med då passade det bra att gömma sig bakom religionen och uppvigla lättlurade muslimer att delta i kravallerna,. Samma sak gäller för de gängkriminella, som dirigerade upploppen i bakgrunden. Men deras motiv var mer sofistikerat än att låta personlig hämndlystnad mot det svenska samhället gå ut över poliserna. För dem var det en fråga om makt. Makten över de invandrartäta förorterna samt att skada fienden (polisen) för att det skulle saknas resurser för kampen mot de kriminella gängen.

      Den eventuella inspirationen från religionen, torde ha varit den snabba expansionen av det medeltida arab-imperiet. Det är känt att extrema islamister i arabländerna har en återupprättelse av detta imperium som mål. Detta bevisar inte att de ledande islamisterna själva är troende muslimer (en del av dem är kanske det), men de använder religionen för att lura med sig troende muslimer, som lovas allt från mat på bordet i detta livet till en plats i Paradiset som martyrer i det kommande livet.

      • brorson

        Detta var en diskussion om möjliga orsaker till korankravallerna, drivkrafter för anstiftare, uppviglare och övriga deltagare. Om Trump och Putin var med, var väl även Biden och Xi med och kastade sten? För att inte tala om den blivande kung Charles III och den blivande drottningen Camilla. Deras motiv kan ju ha varit att återupprätta det brittiska kolonialväldet.

    • Mique

      Har inte de kristna, i Jesu namn, skapat imperier ”av denna världen”!? Apropå religion och politik, jag vill påminna dig om att bland andra Putin, Trump, Ebba och många andra politiker, stöder sin politik på den skenheliga kristna sagoboken.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.