Petter Nilsson(SD)

Varmt välkommen till SD!

Kom på mig själv att det var alldeles för länge sedan jag la ut ett inlägg i ämnet.

Partierna över huvud har bekymmer att få medlemmar. Sverigedemokraterna har i mångt och mycket gått mot strömmen.
Det är viktigt att engagera sig för demokratin. Ta chansen att bli medlem och engagera dig.
Varmt välkommen in i värmen.

Du kan bli medlem här!

I övrigt hoppas jag ni alla läsare får er en trevlig helg!

Etiketter: , , , ,

19 kommentarer

  1. brorson

    Fastän han iine säger det i klartext, vill Villy Hansen inrätta en ny myndighet (maskerad som ett ”samfund”), som kan ge SD laglig rätt att förbjuda medlemmar i andra partier att ställa upp i val för sina partier. Därmed inte sagt att SD kommer att utnyttja denna möjlighet. Men frågan måste ställas om Hansens eget förhållande till demokratin. Som inte är det bästa. Vet inte Hansen vad har förslår? Eller är hans synfält så begränsat att han inte ser eventuella oönskade konsekvenser av sina egna förslag? ”Den som gräver en grop åt andra, ….” Det här liknar public service, som fick en bolagsordning som ska hindra SD från att få inflytande över radio och TV, men i stället garanterar SD ännu mer inflytande efter valet 2026, även om det skulle gå riktigt dåligt för SD i det valet. Naturligtvis varlf avsikten att utestänga SD och garantera fortsatt inflytande för S, även efter ett valnederlag för S.)

    Och på tal om S, så har S-veteranen Lennart Holmlund skrivit ett riktigt bra inlägg på sin blogg idag. Jag instämmer till 99 %. Man behöver inte hålla med om allting, som LH har skrivit, för att erkänna att han har rätt, när han har rätt. Tvärtom måste man vara öppen för samarbete över både parti- och blockgränser, om sådant som man är överens om. Jag önskar SD lycka till med medlemsvärvningen och att de nya medlemmarna har den inställningen.
    Samt ett kraftfullt nej till Hansens fascistiska idéer.

  2. Marko

    Om man ej sett denna så rekommenderar jag.
    https://youtu.be/t_no4EVrlJg

    Klimatpolitiska rådet är en myndighet ledd av MP aktivister.
    MP försöker via det lagstifta fram ett totalitärt samhälle
    SVT styrs (självklart medvetet) av detta råd i sin rapportering.

    I video ser vi dessutom vår före detta vice statsminister förespråka och hylla systematiskt sabotage av vårt samhälle.

    • Mique

      Henrik Jönssons jönserier! Klimatpolitiska rådet är en rådgivande myndighet och är inte lagstiftande! Sveriges Riksdag är Sveriges enda lagstiftande institution!

        • brorson

          Trollet vet uppenbarligen ingenting om hur domstolar och andra myndigheter tillämpar lagar och andra föreskrifter med samma verkan som lagar – och tillämpningen av rättspraxis. Trots att trollet påstår sig vara invandrare, har hen uppenbarligen inte ens tillgodogjort sig SFI. Totalt obildad.

          • Mique

            Som vanligt är tillstymmelse av logik och substans, lika med noll i dina och signaturen ”Markos” svar, något som är mycket signifikativt för internettroll och narcissister!

  3. kenth

    Svt är styrt att visa vinklade
    samhällsprogram som får oss tro och vinkla vår syn på
    vår värld. PropagandaTV?

  4. Marko

    SVTs ”klimatreporter” är MP aktivist.
    MP är ”grön kommunism”
    SVT vet detta men låter det fortgå, tom prioriterar att lyfta fram det.

    https://bulletin.nu/svt-profilen-vad-har-du-for-ratt-som-vit-medelalders-man-2

    ”I ett inslag i torsdagens Aktuellt i SVT la kampanjchefen för ”Population Matters”, Robin Maynard, fram sina teorier om den globala uppvärmningen. När han stödde sig på en rapport från FN:s klimatforskare fick han sig en skopa från SVT:s klimatreporter Erika Bjerström.
    – Vad har du för rätt som vit, medelålders man i Storbritannien att ge råd åt kvinnor, frågar hon honom. ”

    Va?
    Försöker du argumentera?
    Jävla rasist!

    • Mique

      Aktuellts reporter ställer en retorisk fråga till Robin Maynard. Rasism och retorisk argumentering är två helt skilda begrepp! Jag kan förstå, att någon som inte vet skillnaden mellan den franska och ryska flaggan, även har svåra problem med argumentationsretorik!

  5. brorson

    Om någon undrar, avsåg mitt beröm till Holmlund hans blogginlägg ”I Sverige måste vi ha ett ständigt krig mot knarket…” Han har sällan varit så klarsynt och förtjänar allt stöd för sin klarsynthet i denna frågan. Han för fram flera viktiga slutsatser om kampen mot knarket. I synnerhet att det inte finns någon qvick fix, så är problemet löst. Det behövs en ständig kamp mot knarket. Annars blir Sverige som vissa länder i Sydamerika, där drogkartellerna har tagit makten. Fortsätt så Lennart, se till att få med dig ditt eget parti, för i så fall är chansen stor för en socialdemokratisk valseger nästa gång.

    Det är visserligen ingenting som jag direkt önskar, men det är fakta. Men jag måste dock erkänna att jag föredrar ett drogfritt Sverige under socialdemokratiskt styre framför ett nerknarkat Sverige under borgerligt styre. Och jag är säker på att många som röstade på något av Tidö-partierna i senaste valet, tänker på samma sätt. Efter avslöjandet om fylla och sex inom KD:s innersta cirklar överväger de att byta block nästa gång. Detta är naturligtvis också en uppmaning till Tidö-partierna. och inte minst SD eftersom detta är en SD-blogg att ta drogfrågan på allvar .Vilket parti kommer att föra den svenska folkrörelsetraditionen, som är en av de omistliga svenska värdena, vidare till kommande generationer, efter KD:s avgrundsdjupa svek? S eller SD, eller båda dessa partier?

    KD:s löfte inför EU-valet är att partiets toppkandidat ska följa partilinjen och inte röka på. Ebba avfärdar de låga opionssiffrorna med att det är valresultatet som räknas. Och för all del, KD brukar göra bra återhämtningar i valföresens slutskeden genom att driva valrörelse i frykurkonra och skrämma upp frikyrkofolket med hur hemst det kommer att bli med S-styre. Men frågan är om frikyrko- och nykterhetsfolket och alla andra som vill ha en fortsatt restriktiv alkohol- och narkotikapolitik kommer att låta sig luras en gång till. Vallöfte: att en av partiets värsta fyllkajor har lovat att följa partilinjen! Gäller det bara fyllkajan själv eller partiet som helhet? I det sistnämnda fallet blir det inga nya kompromisser på Tidö slott…

    Det är helt makalöst hur KD har gått ner sig i träsket. Det som nu har avslöjats är ingen engångsföreteelse, Inte bara sprit och hångel,, utan dessutom knark och angiverii. Jag kan naturligtvis inte veta vad som har hänt mellan Skyttedel och Ingerö . Det verkar de inte ens själva veta. Och tydligen ingen av de båda männen, som lagt sig närmast Skyttedal. Och naturligtvis inte heller dåvarande KD-ledaren Göran Hägglund, som enligt egen utsago lämnat festen när orgierna tog fart med motiveringen ”På sådana här ställen blir man inte långlivad”. Hur kunde han veta det, om han inte varit med förr?

    Att detta inte var någon engångshändelse visas också av de båda valmöten – för allmänheten som jag bevistade inför senaste valet, Inbjuden talare på första mötet var Skyttedal och på andra mötet Busch. Bägge mötena hölls på krogen för att visa att KD-politiker är som ”vanligt folk”. Vid första mötet avstod jag för att spriten var för dyr och kön till baren var för lång. Inför andra mötet hade jag laddat upp med pengar på mitt betalkort, men blev ändå utan, eftersom krogen inte hade tillräckligt många spetsglas. På det mötet hettade det till om asylpolitiken, när en av partimedlemmarna klagade: ”Han har blivit en del av familjen, och nu ska han ut.” Busch tittade lite djupare i glaset och teg.

    Tiger gör också Kd-medlemmarna, som har egna VK-bloggar, om spritkulten i det egna partiet. Det håller inte. Det behövs upprensning i träsket. Anders Lindberg, Aftonbladet, hade alldeles rätt, när han skrev att Ebba sitter i spritlobbyns knä. Åtskilliga kristdemokratiska sjukvårdspolitiker har med hull och hår svalt spritlobbyns lögnpropaganda om missbruket, att alkholen inte är orsak till alkoholismen. Utan någon mystisk medfödd (!) sjukdom, so

    • brorson

      Utan någon mystisk medfödd (!) sjukdom, som kan botas med läkarutskrivet knark. I den drogpolitiska debatten kallas detta ”harm reduction” (eller ”skademinimering” på svenska. Denna bortförklöring flödar i EU-korridorena lika mycket som alkoholen och drogerna flödar där.

      Det behövs besked, inte bara från KD utan från alla partier, att inte skicka personer med missbruks-problem till Bryssel.

      – – –
      Enligt senaste Sifo har M och SD ökat marginellt (0,2 vardera), medan KD och L har rasat rejält. Raset för dessa partier har – inte oväntat – sugits upp av de rödgröna och i första hand av S. V har minskat marginellt, men ligger fortfarande en bra bit över spärren, Dadghostar klagar på att Magda inte uppträder som en koalitionsledare. Nej det gör hon inte. Hennes taktik verkar fortfarande vara att splittra de borgerliga, genom att göra närmast ofattbara eftergifter (arbetsrätten, m,m.) till riksdagens mest arbetar- och fackföreningsfientliga parti, nämligen C. Men C har redan lämnat det borgerliga blocket, som bör vara tacksamma för det. Det var nämligen de dåvarande C-ledaren Maud Olofsson, som stod för de sämsta och dyrarste delarna alliansregeringens politik.

      Att C har lämnat det borgerliga blocket för en ensamseglats bland hungriga späckhuggare borde alltså gynna de kvarvarande borgerliga partierna. Men i det läget går två av dessa partier ner sig i varsitt bottenlöst tråsk. KD i alkhol-. och drogträsket och L i migrations- och arbetslöshetsträsket.Först förre Fp-ledaren Bengt Westerbergs uttalande om massinvandringens ”nödvändighet”- Och bara ett par dagar senare Johan Pehrssons maktalösa fantasier om att inga arbetslösa vill bli lokförare för att de har det för ”fett” av att leva på bidrag.

      Detta trots att lokförare är ett av de bäst betalda jobben inom LO-kollektivet och trots 1.500 sökande till 36 utbildningsplatser till lokförare. Det borde Pehrsson ha ändrat på. Han är kanske själv för lat? Ja, det är han. Han har ju bara tallat med arbetsgivare, som har erbjudit jobb – som enligt dessa arbetsgivares utsago – ingen vill ha. Han borde ha pratat med de arbetslösa också, för att få veta hela sanningen. Men det har han varit för lat för.

      Dessutom ljuger han säger att ingen inom hans parti har kallat några jobb ”skitjobb”. Jag minns mycket väl hur dåvarande Fp-ledaren i varje tall under slutet av 1970-talet yrade om att invandringen var nödvändig för att ”inga svenskar vill ha skitjobben”. Men syftet var inte alls att ingen vill ha dessa jobb. Syftet var att pressa ner lönerna för låglönejobben ännu mer, så att de blev riktiga ”skitjobb”.Genom import av billig utländsk arbetskraft och lönekonkurrens. En politik som nu drivs av C.Jag var själv aktiv inom LO och minns hur bekymrad man var inom LO, på alla nivåer inklusive den högsta inom LO.

      Det var då det. Nu står LO bakom de skamliga uppgörelserna mellan S och C. Och V har svårt att hitta sin roll i det förändrade politiska landskapet. Men det var alltså Fp (nuvarande L) som pratade om ”skitjobb” och ville göra de jobben till en särskild arbetsmarknad för svart Iag syftar nu på hudfärgen)arbetskraft, ett slags svensk apartheid.Detta samtidigt som andra folkpartister kritiserade apartheid-systemet i Sydafrika.- Johan Pehrson verkar ha ett väldigt selektivt minne.

  6. Basic Rules

    Tyvärr är det illa ställt med demokratin, på micronivå fungerar den väl..
    Däremot är det riktigt dåligt 👎🏿 på det kan vi kalla det ’geopolititiska’ nivån, Eu är ett stort problem ur
    Denna synvinkel med sina värderingar som ska tvingas på de mer och mer urvattnande nationerna.
    Lagar och direktiv som vi bara får finna oss i.
    Säkerhetspolitik bestämd i Washington DC.
    Västs liberala demokrati är tyvärr av det totalitära slaget, där msm utmärker sig som maktens lydiga redskap, censur och åsiktsmonopol är vardagsmat.

    • brorson

      MSM i Sverige styrs numera av Myndigheten för psykologiskt försvar, ej att förväxla med en äldre myndighet med samma mamn, vilken startade 2022-01-01- Denna censurmyndighet såldes in som försvar av demokratin genom att bekämpa ”fake news” från det nya partiet Nyans. Vad Nyans säger om Sverige sprids helt ocensurerat i media i hela arabvärlden. Det är bara vi svenskar som inte får veta vad Nyans säger om Sverige – om vi inte prenumererar på arabískspråkiga medier.

      Så hänsynsfullt av våra politiker att skydda våra känsliga svenska öron från obehagliga nyheter från och om Sverige. Men efter de första månaderna verkar det mest handla om likriktning av rapporteringen om Nato och klimatet / reduktionsplikten. Som exempel påstod TT Nyhetsbyrån, som till 2 / 3-delar ägs av de två största medieföretagen i Sverige (Skipstdedt och Bonnier) att koldioxidutsläppen kommer att öka om reduktionsplikten sänks.
      Vilket är en grov lögn, eftersom även förbränning av biobränslen producerar koldioxid. Förmodligen mer än förbränning av mer högvärdiga bränslen som bensin och diesel.

      Och apropå den andra debatten: Varför görs inga reportage om fyllefesterna och missbruket av cannabis bland fler EU-parlamentariker än Skyttedal? Hon är säkerligen inte ensam. Att hennes missbruk kom till allmän kännedom beror inte på någon undersökande journalistik, utan på att hon själv berättade det i syfte att legalisera missbruket även i Sverige.-

  7. Kenth

    Finns ett sätt…Gör som England…Gå ur EU!
    Men min hjärna säger mej att vårat land
    blev lurad gå med i EU och det kostar pengar
    vi inte har att köpa sig fri.
    Trist!!

  8. brorson

    Under Ola Ullstens tid som Folkparti-ledare1978 – 1983 visade SVT många amerikanska filmer om en vit överklass, som betjänades av en svart överklass, utan minsta antydan om ras- eller klassmotsättningar. Detta torde ha inspirerat Ullstens våta dröm om att invandrare skulle göra ”skitjobben”, som enligt honom inga svenskar ville ha, i Sverige. Han var också upphov till ordet ”kravmaskiner” om fackföreningsrörelsen. Han ledde sitt parti till partiets dittills värsta valnederlag.

    Med partinamnet Folkpartiet signalerade nuvarande Liberalerna att man ville vara ett parti för hela folket, alla samhällsklasserna, men kom ganska snart att bli ett intresseparti för eliten, vilket ordet ”kravmaskiner” om svenska folkets övriga intresse-organisationer vittnar om. . Beslutet att slopa ordet ”folk” i partinamnet kom under de senaste valen att visa sig vara ett ödesdigert misstag. Det kom ju att stå klart för de flesta tidigare Fp väljare att de hade röstat på partinamnet och inte på partiets politik. Från att ha varit största borgerliga parti under de första åren under efterkrigstiden har partiet ny krympt till att bli riksdagens minsta parti, långt under riksdagsspärren.

    Partiledaren Johan Pehrson har gjort bort sig genom sina fantasier om att arbetslösa har det ”fett” och inte vill bli lokförare (som är ett av de mest välbetalda jobben inom LO-kollektivet) för att det skulle löna sig bättra att leva på bidrag. Han har kanske sett amerikanska filmer med svarta eldare i ångloken och svarta konduktörer, som passar upp vita resenärer i förstaklasvagnarna, och tycker att så ska vi ha det i Sverige också? Rasismen inom L visade sig tydligt genom liberala ledarskribenters kampanjer mot den förra L-ledaren Nyamko Sabuni. Svarta kvinnor ska stå vid spisen och föda barn?

    I jobbet som arbetsmarknadsminister har Pehrson uppenbarligen bara talat med arbetsgivarna inom Svenskt Näringsliv och kanske med inkompetenta arbetsmarknadsbyråkrater, men inte med de arbetslösa själva. Det blev magplask när Pehrson fjäskade för personalen hos Arbetsförmedlingen genom att påstå att de gör ett fantastiskt bra jobb. AF har ju inte ens lyckats med rekryteringen av sin egen personal, personal med de egenskaper som behövs för att förmedla något, för att para ihop säljare och köpare. Det är inte de egenskaperna som är mest önskvärda hos statliga byråkrater, som ägnar sig åt myndighetsutövning.

    Detta är problemet i ett nötskal: att Arbetsförmedlingen inte är vad den heter och bör läggas ner. Som Centerpartiet vill. Och det är det enda vettiga, som har kommit från C. I stället beh
    övs kommunala och privata arbetsförmedlingar, som för samman arbetslösa med rätt kompetens med arbetsgivare, som behöver just den kompetensen. Myndighetsutövningen (bevilja olika typer av bidrag, etc) bör handhas av en ny statlig myndighet, som är helt skild från förmedlingsverksamheten.

    Grundproblemet är dock att det går för många arbetslösa på varje ledigt jobb. Och orsaken till det är den politik, som Fp – L tidigare har stått för, att pressa ner lönerna ännu mer i låglönejobben genom massimport av lågutbildad och billig utländsk arbetskraft – varav många ännu inte fått sitt första jobb i Sverige efter 15 – 20 år i Sverige. Om ”feta” bidrag till arbetslösa i Sverige, har lockat dem till Sverige, så beror det på att de har jämfört med bidragen i hemländerna. Men mer troligt är att de har lockats av skönmålningar av Sverige, som ett land där allting är gratis.

    För att förstå verkligheten, Johan Pehrson, måste man tala med hela folket och inte bara med sina egna ”klasskamrater” inom eliten

  9. brorson

    Med en öppen arbetslöshet på över 8 %, varav mångdubbelt fler bland utlandsfödda, räknas inte alla som göms undan i pseudo-sysselsättningar. När Johan Pehrson pratar om ”återupprätta arbetslinjen” genom att ställa krav på de arbetslösa genom att tvinga dem att delta i ”aktiviteter”. handlar det om fler pseudo-sysselsättningar för att dölja arbetslöshetens verkliga omfattning. Det är ingen arbetslinje. Det är gammal S-politik från 1990-talet, som anförtroddes till privata ”coaching”-firmor under allinsens regeringstid, utan att ett enda riktigt jobb skapades. Pehrson borde i stället börja ställa krav på den myndighet som han leder.

    Alla dessa ”aktiviter” som utlovas för att göra livet surt för arbetslösa, kommer att leda till att ännu fler invandrarkvinnor tvingas lämna sina barn utan tillsyn under dagtid, så att de kriminella gängen kommer att böra rekrytera 6- och 7-åringar, Dessutom måste nya handledare för aktiviteterna anställas för dyra skattepengar utan att någonting av värde, som generar skatteintäkter, produceras. Vore det inte bättre att anställa dessa nya byråkrater hos en återvandringsmyndigheter, som hjälper återvandrare med återetableringen i deras gamla hemländer?

    Med sin bakgrund som domstolsjurist (byråkrat) under en mycket kort tid och därefter som högavlönad yrkespolitiker har Pehrson (mig veterligt) ingen erfaret av arbete i privata företag, som måste sälja sina produkter på en marknad till kunder, som vill och kan betala vad prduktionen kostar, bl.a löner till de anställda, som de kan leva på. Att tvinga arbetslösa att söka jobb, som inte finns, genom att tvinga dem att delta i meningslösa aktiviteter, fungerar inte.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.