Petter Nilsson(SD)

Demokrati – När lotten får avgöra!

Det finns mycket att säga om partifinansiering.

Sverige har en väsentligt annorlunda modell än USA, där privat finansiering – även om den sker – någonstans utmattas med partistöd som finansieras av offentliga medel.
Offentliga medel går även till ungdoms- och kvinnoförbund i Sverige.

Jag tycker att Lotteriverksamhet för med sig en etisk dimension. Bevisligen avser partier som ägnar sig åt lotteri – sko sig på vanligt folks bekostnad.

Samtidigt tycker jag att taktik som nyttjats av de bolag som Socialdemokraterna använt för att utföra sina lotterier rimligen borde påverka förtroendet för partiet. Ur expressenartikeln:

”När kunderna säger att de inte har råd att köpa lotterna ska säljarna svara:

’Nää, jag förstår, min mormor är vad man kallar för fattigpensionär och hon har ju förklarat att man behöver vända på varenda krona nu för tiden men jag menar… nu när det handlar om ynka 99 kronor – det är inte ens en bulle och kaffe på pressbyrån i dag…’.

– Jag kände att jag lurade folk, säger ”Daniel” som tidigare jobbade för företaget.”

Oaktat allt ovan måste man komma ihåg att marknadsföring och annat kopplat till partier förstås finansieras av de resurser ett parti har.
Självklart påverkar det valresultat. Självklart påverkar det vem som styr.

När partier finansieras till 50% av lotterier bör man rimligen också fråga sig ifall Sveriges framtid verkligen ska avgöras genom lotteri.

Etiketter: , , , , , , , ,

17 kommentarer

  • Kim

   Klart det är mycket roligare för ett missnöjesparti att gnälla och angripa andra isf att städa sin egen byk. Dåliga siffror och att man har en politisk vilde är ju jobbigt att konfronteras med. Och iom att man nu är det parti som styr Sverige mest kan man ju inte gnälla på allt och alla lika mycket. Då får man ju hitta på annat för att flytta fokus. Och väljarbasen går ju lätt på det billiga tricket.

 1. brorson

  Ett lotteriförbud vore en jättechans för S att föra come back som folkrörelseparti. Att förbudet skulle hindra dem från att bedriva oppositionspolik i riksdagen och i alla kommuner och regioner, i vilka de inte ingår i majoriteten, är rent larv. De har ju höga löner som riksdagsledamöter och kommunalråd, mm. Men de skulle kanske tvingas avskeda ett antal partibyråkrater, som inte gör någon nytta ens för det egna partiet. Och tvingas ersätta dem med oavlönade ideellt arbetande krafter. Och det är just där skon klämmer.

  Först lovade dåvarande partiledaren Mona Sahlin regeringsposter till MP under hela 2010-talet. Och när Magda sent omsider har upptäckt vilken belastning MP har varit, framträder hon tillsammans med den nya svenska bondeledaren Murre i Kroken, som företräder samma arbetare- och fackföreningsfientliga politik som tidigare ,Vilken fackligt aktiv sosse/som är sosse i själ och hjärta) vill arbeta ideellt för Murre? Man kan verkligen fråga sig vad alla S-byråkraterna gör för sina höga löner. För det är ju inte mycket utåtriktad verksamhet man ser från S.

  Partiledningen stöttar ju inte ens de bästa bland sina egna kommunalråd, när de bekämpar de kriminella gängen, som är i färd med att infiltrtrera hela den offentliga sektorn och de socialdemokratiska sido-organisationerna såsom ABF och även partiet självt. Jag tänker då på de f.d.S- kommunalråden Soffan Hermansson i Göteborg och Ebba Östlin i Botkyrka samt Boel Godner i Södertälje, som fortfarande är komunalråd tack vare en kristdemokrat som bytt sida.

  När bönernas antal krympte, så att bönderna inte räcker som väljarunderlag för C, försökte man bre4dda väljarunderlaget till alla småföretagare, Vilket var rätt tänkt, men blev fel, när man började driva intressekamp för de sämsta arbetsgivarna bland småföretagarna. Man tänkte inte på att i många småföretagarfamiljer kommer bara halva inkomsten från det egna företaget och den andra hälften från lönearbete utanför det egna företaget.

  Vem drabbas då avdet sämre anställningskyddet, som S har kommit överens med C om? Och nu har Murre gjort ett nytt utspel om att ta bort arbetsgivaravgiften för anställda uunder 24 år. – samtidigt som C vill öka arbetskraft invandringen till låglön-yrkena.Vilka kommer då att mista jobben? Kanske ”Britt.Marie, 45, som sitter i fikarummet hela dagarna”, enligt CUF-ordföranden Reka Tonaim som f,ö, vill göra surrogatmödraskap (vara gravid med någon annans barn) till ett nytt kvinno-yrke,

  Vad få tänker på är att arbetsgivarafvgifternam förutom en minder del som gör till EU, går till de ungas framtida pensioner och att de som börjar jobba innan de fyllt 24, tjänar minst och därför vehöver alla intjänandeår, Och dessutom behövs pengarna till A-kassan, sjukförsäkringen och föräldraförsäkringen, så det är risk att systemen blir kraftigt underfinansierade,

  Och ska dessutom en massa 45-åringar förtidspensioneras för att ersättas av yngre och billligare arbetskraftm då kommer dagens 20-åringarf att gå en mycket dyster framtid till mötes. Jag förstår mycket väl att S-ledningen vill splittra borgerligheten genom köpslående med C. Men det är också förklaringen till att ingen vill arbeta oavlönat och ideellt för S.

 2. brorson

  L är nu nere på 3,2 % i väljarstöd. Orsakerna är flera, dels den dolda rasismen inom L, när liberala opionionsbildare (ledarskribenter) mobbade bort Nyamko Sabuni som partiledare för att hon hade fel kön och hudfärg – och ett afrikanskt namn. Hon efterträddes av en vit man med ett svenskt namn, men han har retat gallfeber på arbetslösa, som lever på försörjningsstöd – bland dem många invandrare – med sitt absurda påstående att de har det ”fett”. Han säger sig ha pratat med många arbetsgivare, som vittnat om arbetssökande, som inte visat intresse att få jobben, de sökt. Har han frågat någon enda arbetslös, varför det är så? Nej, och där har du en tredje orsak till raset för L. Att L är ett intresseparti för eliten, som inte ser arbetslösa och andra låginkomsttagare som väljare.

  Nu försöker L locka till sig väljare genom lögner om SD, om Jimmie Åkesson och vad han har sagt, och om Elsa Widding och vad hon har sagt och gjort. Åkesson har sagt att Sveriges EU-medlemskap måste ”utvärderas”. Men enligt L-ledaren Johan Pehrson har Åkesson sagt ”omprövas”, vilket är en helt annan sak. Utbildningsminister Mats Persson L ljuger ännu värre, när han påstår att Widding har deltagit i en konferens med ”förintelseförnekare”. Han stöjer detta på Expo, som i en rad artilar anklagar SD för samröre med högerextrema ”konspirationsteoretiker”. Som om Expos egna jorunalister visste vad som är sanning, eller ej, i svåra vetenskapliga frågor.

  Men med sina lögner och överdrifter binder L ris åt egen rygg, och spär på motsättningarna inom det egna partiet Hur kan man i regeringsställning samarbeta med ett så vedervärdigt parti, som SD är, enligt dessa ledande liberaler? Det frågar sig säkert den lilla kvarvarande skaran L-sympatisörer. Jag har läst en massa Expo-artiklar om Widding och andra påstådda ”konspirationsteoretiker”. Och vadå? Inte ens Expo har påstått det, som Mats Persson har ljugit ihop om Widding.

  Expo har inte heller kallat Robert Kennedy — en av dem som av Expo har pekats ut som konspirationsteoretier, ”förintelseförnekare”.. Expo har beskyllt Robert Kennedy,, som f.ö är brotson till president Kennedy, för att ha ”relativiserat” förintelsen. Och det är förvisso illa nog. Och kunde ha varit en anledning för Widding att inte detta i den där konferensen om, om hon känt till detta. Men har hon gjort det?

  Det är dessutom en ganska märklig åsikt att man inte alls ska delta i sammanhang, som bevistas av personer, som är medlemmar i en organisation, som har letts av en person, som har relativiserat förintelsen, genom att jämförelser nutida företeelser med förintelsen av judar under andra världskriget. Det har nämligen Åsa Romson, som var Sveriges vice statsminister 2014 – 2016 gjort .Har inte Magdalena Andersson haft samröre med Romson och hennes parti, MP? Har inte liberaler deltagit i möten i riksdagshuset, som har bevistats även av miljöpartister?

  Jag är inte ens själv helt oskyldig till olämpligt sällskap. När jag började skriva på Vk-bloggarna försvarade jag muslimers rätt att ha politiska uppdrag för MP. Det var dock inte på denna blogg. Den MP-politiker som det då handlade om, tillhör f.ö, en invandrargrupp, inom vilken hatet mot judar är omfattande. Jag vet dock inte om just denna muslim stödjer de åsikterna bland sina landsmän.

  Och f.ö. har Robert Kennedy framfört ungefär samma åsikter om corona-restriktionerna som Anders Tegnell, med stöd av ministrarna Löfvén, S, och Bolund, MP. Är de också förintelseförnekande konspirationsteoretiker, enligt Mats Persson?.

 3. brorson

  Expo har alltså inte beskyllt Robert Kennedy för att vara förintelseförnekare, utan det har Mats Persson, L, själv ljugit ihop. Men Expo verkar dock ha svärtat ner Kennedy på andra sätt, genom att kalla honom konspirationsteoretiker. Det verkar som om Expo i sin ensidighet har gått skumma ekonomiska intressens ärenden. Robert Kennedy är brorson till president John Kennedy, som mördades 1963 samt son till Robert Kennedy (samma namn) som mördades under sin presidentvalskampanj 1968, Att mördarna inte var ensamma (utan delar av konspirationer?) är ett par av Kennedys påståenden. Men tänk om dessa ”konspirationsteorier” är sanna?

  Kennedy har nyligen tillkännagivit att han ställer upp som Demokratiska partiets presidentkandidat mot Biden, troligen för att göra slut på USA;s användning av mord som medel för sin utrikespolitik, och har nämnt bl.a. mordet på Chiles president Allende. Står Putin på USA:s dödslista? Kennedy är advokat och miljöjurist och har drivit kampanjer mot förgiftningen av amerikanska floder samt för svarta amerikaners rättigheter. Gör det honom till ”högerextremist” i svenska vänsterliberalers ögon? Och i vänstervridna Expo-journalisters ögon? Urdålig research från Expo.

  Kennedys kampanjer mot eventuellt farliga tillsatser i vacciner. samt nationella kampanjer för tvångsvaccinering av barn, vilka enligt Kennedy har framkallat både dödsfall och svåra sjukdomar hos barn, började flera år före covid. Det är dessa kampanjer och deras svåra följder för barnen, som Kennedy – enligt Expo – har liknat vid förintelsen.

  I Sverige dog nio personer under 1990-talet. Mär av tester av ett nytt vaccin mot schizofreni, som hade tagits fram av det svenska läkemedelsföretaget Astra. ,När försökspersonerna ville sluta, stack Astras forskningschef utomlands och försöken fortsatte som psykiatrisk tvångvård tills försökspersonerna dött. Läkemedlet förbjöds senare av EUS läkemedelskommitt+ Astra slogs ihop med brittiska Zeneka och en ny lag, som förbjuder läkemdelstester på ofrivilliga försökspersoner infördes i Sverige – med följd att testerna numera görs i länder som Nicaragua och Nigeria .Astra-Zeneka har tagit fram ett undermåligt vaccin mot covid, vilket har kritiserats av Kennedy.

  När Stefan Löfvén tillträdde som socialdemokratisk partiordförande lovade han att avskaffa hindren för läkemedelstester på svenska försökspersoner. Men någon lagändring har ännu inte skett., Försöker Mats Person, L , nu driva igenom denna lagändring och är det orsaken till hans angrepp mot Widding? Men det är kanske också en ”konspirationsteori” att ens ställa frågan om svenska liberaler låter sig köpas?

  • Mique

   Att kunna vaccinera mot schizofreni är en omöjlighet, sjukdomen schizofreni är kopplad till ett hundratal gener/genkombinationer som orsakar sjukdomen, möjligtvis kommer man i framtiden att kunna mildra sjukdomsförloppet med hjälp av genterapi. Källor: Genetic identification of brain cell types underlying schizophrenia och University of Cambridge Digital Archivs.

   • brorson

    Det var en ny medicin mot schizofreni, vilken marknadsfördes under namnet roxiam, innan den förbjöds Vaccin ges till friska personer för att de inte ska bli sjuka. Medicin till sjuka personer för att de ska bli friska eller för att lindra sjukdomen. Detta är också avgörande för hur allvarliga biverkningar som kan accepteras. Hos vaccin i princip inga efter de första dagarna. Hos medicin i princip alla, som är lindrigare än sjukdomen som ska bekämpas. Men givetvis ska man välja den medicin, som ger de lindrigaste biverkningarna i förhållande till effekten.

  • Marko

   Det ser ut som om den globala smutskastningen av Kennedy nu börjar.
   Hela MSM lär vara med på tåget som alltid.
   Fri press är död sedan länge.
   Snart även i Expressen/AB i Sverige gissar jag, men inte ett ord om demente Joe Bribens nya korruptionsanklagelser eller om Hunters pågående rättegång.
   Eller något av allt korrupt eller bara ren galenskap som dess ägnar sig åt.
   Vänstern följer lydigt globalisterna numera och står som alltid på makthavare och global jätteföretagens sida mot medborgarna.
   Blev tydligt i Sverige nyligen när EU kritik vilket vänstern tills för någon dag sen var kritiska mot nu helt plötsligt blev Hitler.
   Alla vänsterblivna slöt såklart omedelbart upp.

 4. Kenth

  Att ta okänt vaccin är som att skriva på en osäker överlevnad.
  Antingen händer inget och du tror att vaccinet fungerar…
  eller så blir du mottaglig för en massa andra luftburna baciller
  som du vart immun mot innan du tog srutan…eller så innehåller
  sprutan sånt som vissa inte klarar av få i kroppen och de blir sjuka
  och dör…
  Livet är numera ett lotteri…som det spekuleras om hejvilt bland forskare
  och politiker…Politiker vill att i inte skall belasta ststen då vi blir äldre…
  forskarna vill vi skall ta deras medicin och tro vi lever längre på den?
  i slutändan är det inte individen som är viktig utan vinsten på pengar och
  omkostader som hägrar. *SUCK*

 5. Kim

  Jag ser inget problem med att man säljer lotter. Problemet är att sossarna fått undantag i regelverket och att det använts mycket tveksamma försäljningsmetoder. Detta har jag tagit upp tidigare och tycker borde ha begränsats för länge sedan.

  Med SDs vanliga retorik och rättspatos inser man dock snabbt att det inte handlar om ett förbud för att skydda någon utan endast ännu ett steg i samma riktning som de med samma inriktning gör och har gjort i andra länder. Man begränsar handlingsutrymmet för oliktänkande, försöker styra sådant som normalt ses som självklara demokratiska delar såsom forskning och medier. Om man pratar om att sossarnas politik styrs av lotteri borde man ifrågasätta hur man själv styrs. Gång på gång har man ändrat fot utifrån hur resursstarka lobbyister pratat i partiledningens öra. Det är alltså det som ska avgöra?
  Del för del visar SD det fula tryne som varit så tydligt för de flesta under lång tid. Men eftersom man gör det under fina ord så verkar en del inte fatta eller bry sig. Frågan är vad som är värst.

  Hade man varit intresserade av demokrati så hade man tagit upp frågor kring lobbyistreglering samt bokföring av bidrag och medlemmar. Men det skulle ju slå mot den egna korrupta verksamheten. Är man ett rent missnöjesparti så är det såklart lättare att angripa motståndarna isf att städa egen byk.

  • Kenth

   Så det skulle låtit annorlunda om något annat parti fört frågan på tal?
   Så jäkla lätt smutsförtala SD för sina uttal utan attt ens kolla fakta…
   -jo det kom ju från SD o då är det gnäll o skit! ??

 6. Marko

  Hycklarkungen publicerar ännu ett totalitärt mästerverk
  Nu ska alla som uttrycker åsikter han ej gillar omedelbart fängslas
  Finns inget mer auktoritära totalitärt och ett enormt hot mot vår demokrati som sosseriet.
  Hycklarkungend åsikter skulle göra Xi Jinping stolt.

 7. brorson

  SD och regeringen lär har kommit överens om att stoppa arbetsinvandring till jobb under en viss lönenivå, som jag tycker är för hög. En kompromiss mellan SD och L? . Sossarna har med rätta kritiserat lönenivån, vilket är bra (mycket bättre än det vanliga S-gnölet), men vad har S själva gjort i regeringsställning och vad kan de göra, när det tänkt stödja en ev. S-regering på C som är riksdagens mest arbetar- och fackföreningsfientliga parti, , som vill ÖKA arbetskraftinvandringen för att pressa ner lönerna ytterligare i just de jobb, som redan har arbetsmarknadens lägsta löner?

  Men det är i alla fall ett steg i ritning, när S åtminstone i sin retorik kritlserar Tidö-partiernas mindre lyckade kompromisser. Och det är naturlligtvis så S måste göra, om man tvingas sluta lura desperata männniskoratt de har en chans att bli miljonärer, om de stödjer S ekonomiskt. Och i stället tvingas lita till gåvor från medvetna människor, som VET vad de görr och faktiskt VILL ha en ny S-regeringen. Men då måste S på allvar börja föra en politik – inte bara i ord utan odkså i handling- som kommer att gynna de stora väljargrupper inom fröämst arbetarklassen, som S har vänt ryggen i syfte att splittra borgerlighjeten genom att själva för en borgerlig högerpoliltik.

  Direkt lögnaktiga angrepp mot SD torde inte heller öka sossarnas chnser till en framtida valseger, utan torde tvärtom övertyga tidigare S- väljare om att de har valt rätt, när de har röstat på SD i de senaste valen. Och torde dessutom minska chanserna till stöd från SD i kommande regeringsförhandlingar. Efter hätska utfall mot SD och regeringspartierna p.g.a. förslaget om ett ev. lotteriförbud (som f.ö. aldrig kommer att införas i det skick som föreslås) gåt Holmlund nu till ett ännu osakligare angrepp mot SD för att bryta mot lagar om religionsfrihet: Vilka lagar? Jag har bra koll på de lagar, som reglerar både religionsfrihen och yttrandefriheten. Den senaste blasfemilagen i Sverige avskaffades av dåvarande S-regering 1970l.

  Jagtycker att den lagen borde återinföras, men det är jag tämligen ensam om, bortsett från ett antal djupt religiösa muslimer .Men definitivt inga socialdemokrater. Vet Holmlund ens vad han nu pratar om?Jag har flera gånger framfört att bränna Koranen är ett brott (förargelseväckande beeende -men den lagen är ingen blasfemilag). men det har ingen åklagare hittills vågat åtala någon (Paludan) förÅklagarväsendet envisas ånyo med att försöka få Palundan fälld för hets mot folkgrupp, trots att muslimer inte är någon enhetlig folkgrupp med ett gemendamt genetiskt arv.

  Eftersom vi inte har någon blasfemilag i Sverige sedan 1970, och tal och skrift är yttrandefrihetens kärna år det enligt min mening (och den åsikten är jag inte ensam om) tillåtet att i tal och skrift kritisera Koranan hur mycket som helst, men inte genom handlingar, som kan utgöra förargelseväckande beteende. Gester av typen tummen upp eller tummen ner, när Koranens citeras är enligt min mening i tillräckligt förarbetsleväckande för att vara straffbart..

  Jag menar däremot att Jimmie Åkesson har fel, om han med sitt kontroversiella uttalande om ”bokstavstroende” muslimer, att deras religiösa tro inte kan förenas med svenska värderingar. Det är ju dels en fråga om vad som inryms i begreppet ”svenska värderingar” och dels en fråga om vad som menas med ”bokstavstroende”.. Det finns många olika ”skolor” inom islam, som anser sig vara just ”bokstavstroende”, att Koranen (originalet) ären bok som ¨finns i Himlen.- och som har uppenbarats av Muhammed av en ängel. Och att allting, som står i Koranen därför är bokstavligen sant.

  Stora delar av Koranen består emellertid av allegorier, och de är ju för muslimer bokstavligen sanna om de uppfattas som just allegorier. Men så uppfattas de sällan av icke-muslimer
  – uppenbarligen inte av Jimmie Åkesson. Och troligen inte heller av Holmlund, som uppenbarligen vill begränsa yttrandefr

  • brorson

   forts
   – uppenbarligen inte av Jimmie Åkesson. Och troligen inte heller av Holmlund, som uppenbarligen vill begränsa yttrandefriheten i enlighet med de politiskt mest extrema muslimernas önskemål. Den som är intresserad rekommenderas att läsa Muhammed Bernströms Koran-översättning, med förklaringar. Muhammed Bernström var en svensk diplomat, som har konverterat till islam och har studerat denna religion på djupet. Får muslimer kritisera andra muslimers tros-uppfattningar i Holmlunds Sverige?.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.