Petter Nilsson(SD)

Jimmie Åkesson – Röstmagnet!

Jag såg att Jimmie Åkesson (SD) uppmärksammats i SVT som en stark röstmagnet och jag kan bara instämma. Han är en partiledare som är väldigt jordnära.

Jag är rätt övertygad om att hans sätt att just vara sig själv, utan krusiduller, och vara en medkännande människa har inneburit att folk haft lättare för honom; han framstår helt enkelt som folklig. Han är även väldigt ärlig, till skillnad från många andra politiker. Är det en fråga han inte har ett rakt svar på brukar han svara “jag vet inte”. Tror folk föredrar det än en politiker som kommer med osammanhängande floskler. Med det sagt är han smart, välformulerad och tämligen välartikulerad, även om han förstås behöver jobba på sin norrländska.

Samtidigt är det inte lätt att vara partiledare och bära ett partis politik för väljare, medlemmar, media och alla andra intressenter. Det underlättar nog att veta att man har ett starkt stöd inom det egna partiet.

Och på tal om saker som inte är lätt. Läste tidigare en artikel av Andreas Westerberg, en före-detta liberal. Han försökte i ett argument lyfta att alla partier utom ett nu i dag står för att minska reduktionsplikten. Jag hoppas samtidigt att Andreas också rannsakar hur det såg ut 2021. Att endast SD valde att rösta emot, även om det kanske inte är så lätt att komma ihåg.

Etiketter: , , , , , ,

16 kommentarer

 1. Leif

  Skulle nog säga att han döljer sitt verkliga jag rätt bra. Behöver ju bara läsa på historien om honom, när han gick med i partiet osv för att inse att näe, det är nog inte den riktiga Jimmie vi ser.

  En sminkad gris, är en passande beskrivning tycker jag

 2. Mique

  Jimbo the Kid inger absolut inget som helst förtroende, med sin direkta koppling till nazismen i trettio- och fyrtiotalets Tyskland!

 3. Kim

  Utan tvekan den mest kompetente partiledaren vad gäller att värva röster. Jimmy är oerhört skicklig på att sända testballonger via sina partivänner och troll och sedan agera utifrån det. Han är även skicklig på att steg för steg långsamt förflytta norm och acceptans. Det är samma arbetssätt och retorik som Trump, som även han är skicklig på det han gör.
  Och med en huvudsaklig väljarbas som prioriterar enkla lösningar snarare än genomförbara och egoism framför samarbete är det bara att säga som det är – Jimmy passar bäst i sin roll. Så länge väljarbasen prioriterar gnäll och egoism kommer det att fungera. Well played.

  Ang att några bytt fot i reduktionspliken (och för den delen kärnkraften) är inte mycket olikt andra frågor – politiker byter fot. SD har ju gjort det massor av gånger. Inte sällan efter samtal med lobbyorganisationer snarare än utifrån vad som är bäst för befolkningen. Det blir därför löjligt då man försöker skryta i enskilda frågor. Att SD nu tydligen inte har förstånd nog att fatta att de reaktorer som påbörjat avveckling inte ”bara är att starta” är talande för kompetensen i frågan. Så snälla – sluta skryta.

  Om vi nu ska satsa på kärnkraft – vad gör Tidölaget för att lösa slutförvaringen?

 4. Hans

  Röstmagneten bevisar SD’s stora svaghet, ett enpersonsparti, försvinner Jimmie så försvinner SD!!

  • Agneta

   Inte alls. Finns flera som kan ta över efter Jimmie Åkesson när han väljer att sluta. T.ex Tobias Andersson, har hört honom i många riksdagsdebatter. Mycket påläst och kompetent riksdagsledamot.

 5. Kenth

  vi måste börja tänka om.
  SD kan vara borta nästa
  val. Hur skall vi då göra
  för att inte S skall komma tillbaks
  med sina punktskatter.

 6. Marko

  Ser att sosseriets riksdagsledamöter är på konferens anordnad av terroristorganisationer.
  Fint parti..
  Omni har bild med Jimmy Åkesson för denna artikel.
  Så opartiska är dom…

  • Kim

   Ja tacka vet jag SDs representanter bland foliehattarnas eller högernationalistiska träffar! Där har man folk med koll.

    • Kim

     Ja det gör du ju alltid. Kul att du presenterar dig med ett extra nickname som passar din förmåga att hålla dig till ämnet.

 7. Stefan

  Jisses! Du kan inte tro på det där själv.
  Vara sig själv? Nej, han är minst lika falsk och tillgjord som Kristersson och övriga i det s.k regeringsunderlaget.
  Medkännande? För vem? Ge ett exempel på när den mannen visat medkänsla. ETT! Så ska jag ge fler exempel på det motsatta.
  Folklig? Vet du ens vad det innebär att vara folklig? Troligtvis inte.
  Ärlig? Är det ett medvetet skämt, eller? Det tar inte många sekunder för att hitta flera lögner och överdrifter som han vräkt ur sig. Googla.
  Att han svarar ”jag vet inte” på flera frågor beror på att dessa frågor gäller uttalanden och ageranden av honom eller andra företrädare/sympatisörer till partiet. Där verkar han verkligen ha noll koll! I övriga frågor låtsas han veta mer än han gör. Lite som idolen Trump.
  Röstmagnet kan han inte vara för andra än de som inte begriper bättre. Toppen för populariteten verkar vara nådd och passerad. Förhoppningsvis börjar allt fler inse vad SD egentligen är.

  • Drutten

   Inte röstar jag på SD…. men Åkesson är åtminstone ärlig när han svarar” jag vet inte”. ALLA Andra partiledare svänger sig på sådana frågor när dom inte vet och är hala som ålar och ger inga svar med undanglidningar med väloljade trutar. Angående falska och tillgjorda, om vi ska vara rättvisa, så är S blocket minst lika goda kålsupare i ämnet. Men du Stefan verkar vara så enögd så du varken vill eller ens kan tänka dig se något som helst fel hos S blocket. Men å andra sidan så ser varken Putin eller Erdogan och deras anhängare något fel hos sig själv heller m fl. Och sen det där med att begripa bättre…..du verkar inte vara den som ska ta dom orden i din mun. Kritiskt tänkande om sitt eget parti är bra och inte svälja allt som serveras av politikerna vilket parti det än må vara. Kram på dig Stefan och ha det gött.

   • Stefan

    Nej, han är långt ifrån ärlig. Läs det jag skrev. De frågor han svarar ”jag vet inte” på gäller uttalanden och ageranden som görs av företrädare för hans eget parti. Vad som händer och sker inom det egna partiet verkar han inte ha en jäkla aning om – partiledare som han är. Antingen är han en usel ledare eller en stor lögnare. Att du sedan på ett infantilt och irrelevant sätt försöker angripa mig tar jag bara som ett bevis på att jag har rätt. Eller att du lögnaktigt anklagar S för att ligga på samma nivå. Du verkar ju inte ens inse att det här inte handlar om mig utan om Åkesson.

    • Drutten

     Tycker du att S har koll på sina islamister inom S. Nu senast en S ledamot som umgås och dyrkar och sätter palestina terroristklassade Hamas framför Sverige och S. Den S islamisten representerar endast palestinierna och gillar terrorist Hamas men han får vi hoppas ryker nu eller hur… ..men fler finns säkerligen.
     Jag säger det än en gång att även om man röstar på ett visst parti så måste man våga tänka kritisk och inte svälja allt ens parti kommer med bara för att man kanske röstar på detta parti. Kritiskt tänkande är sunt. Det finns ingen röstberättigad som ärligt kan säga att denne håller med om allt i ett partiprogram. Inte ens en riksdagledamot kan det och om dom gör det då ljuger dom åter igen. Själv har jag senste 2 valen röstat blankt och gjort min plikt vid valurnan. Men för vissa är det känsligt att kritisera det parti man röstat på sen unga år. S är nu ett rövslickarparti till sina allierade partier….men vad gör man inte för ststsministetposten. Precis som M nu får slicka röven på SD för statsministerposten. Politiker förnekar sig aldrig när det gäller makten.

     • Stefan Gärdlund

      Sina islamister? Allvarligt? Dessutom har han du talar om satts åt sidan. Att det finns fler är din personliga gissning och fullständigt irrelevant. Men nu handlar ändå detta om Åkesson. Ingen annan.
      Varför du tar upp att man inte stöder allt i ett partiprogram vet jag inte, men det är varken en nyhet eller ovanligt.
      Hur kan du sedan påstå att du ”gör din plikt” och röstat blankt? Du kan lika gärna stanna hemma. Där gör du exakt lika stor skillnad och INGEN annan märker skillnaden.
      Sedan är det inte per automatik rövslickeri när man samarbetar med andra partier. Förhandlingar kallas det och är en del av demokratin. Däremot blir det rövslickeri när man gör 180-graders svängningar i rent ideologiska frågor där man tidigare varit väldigt tydliga med att man aldrig någonsin skulle driva den politik som man idag driver. HÅRT!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.