Petter Nilsson(SD)

Sjukskriven – på grund av kränkthet! När universitetsläraren sjukskriver sig på grund av elev!

Etiketter: , , , ,

11 kommentarer

  1. brorson

    Jag återger här den sista hälften av en kommentar, som jag skrev på en annan blogg för ett par dagar sedan: ”För någon månad sedan handlade debattören Henrik Jönssons veckokrönika om krisen inom den högre utbildningen. Sverige är troligen det som har världens mest högutbildade arbetarklass. med gymasieutbildning för anställda inom arbetaryrken, som personer med folkskola klarade av för 50 år sedan, och studiemedel-system som gör att föräldrarnas ekonomi inte hindrar någon från universitets- och högskolestudier. Vi har nu ett universitet i varje medelstor stad. Men klarar inte – trots hög arbetslöshet, speciellt bland utrikesfödda – inte kompetensförsörjningen till yrken som busschaufförer, lokförare, undersköterskor. o.s.v., för att inte tala om läkare.

    Henrik Jönsson visade tydligt att universiteten och högskolorna satsar på kvantitet i stället för kvalitet och kontinuerligt har sänkt kraven på förkunskaper till de högre utbildningarna och satsar på lågbudgetutbildningar, där en universtitetslärare undervisar ett stort antal studenter i utbildningar, som inte leder till jobb,. i stället för ett mindre antal studenter i dyra specialistutbidningar. När man samtidigt sänker status och anställningstrygghet i arbetaryrkena, borde det inte förvåna någon att att så få vill bli arbetare, och därför läser akademisk examen efter akademisk examen, som inte leder till jobb. Och det är det f.d. arbetarpartiet Socialdemokraterna, som har sänkt statusen i arbetaryrkena, för att få stöd av Centerpariet, som företräder de sämsta arbetsgivarna inom den privata sektorn.

    Det finns flera allvarliga systemfel inom svensk offentlig sektor, vilka smittar av sig till den privata sektorn.”

    Varför har vi brist på specialistläkare, som är ett av de bäst betalade akademikeryrkena? Ingen som vill bli?

    Varför har vi brist på lokförare, som är ett av de bäst betalda yrkena inom LO-kollektivet? Ingen som vill bli?

    Varför har vi brist på bussförare? Ingen som har nödvändiga förkunskaper? Jag har åkt med bussförare, som verkar kommit direkt från knappt farbara vägar i Afrika och inte kan ett ord svenska. Men köra buss på svenska vägar, kan de. Och kommunicera med teckenspråk kan de också. Ingen som vill bli? Lönen är visserligen usel, men mer än dubbelt så hög som försörjningsstödet från socialtjänsten. och då har jag inte räknat med tilläggen för ob-tid. mm.

    Och varför har vi brist på kärnkraft-tekniker? Om ingen velat bli, så kan ju det bero på att kärn kraft-tekniker inte har setts som ett framtidsyrke,. Vems fel är det? Sverige har ju varit en världsledande kärnkraft-nation.

    Någon brist på universitetslärare i nonsens-vetenskaper verkar det dock inte vara. Många som vill bli?

  2. brorson

    Som kunskapsnation, med troligen världens mest högutbildade arbetarklass (avser svenskfödda) och stor arbetslöshet bland lågutbildade invandrare borde det inte vara brist på arbetskraft inom något yrke. Finns det något annat land i världen med så många arbetare, som har en akademisk utbildning?

    Ska vi då ösa in ännu fler lågutbildade utlänningar? Eller så många utlänningar med en akademisk utbildning? Nej, bara sådana som har en ytterst sällsynt expertkompetens, såsom atomfysiker. Det är ju en kompetens, som Sverige har haft. Överskottet på akademiker med en utbildning, som inte i någon högre grad efterfrågas på arbetsmarknaden. har medfört att chefskarriärer har stängts för arbetare. med praktiska erfarenheter från de verksamheter, som de ska vara chefer över.

    Det vimlar av chefer som har långa teoretiska utbildningar. men inte har en aning om den praktiska verksamheten, Så är det inom polisen, enligt f.d. polis Peter Springare. Och så är det inom Trafikverket, där bristen på järnvägsteknisk kompetens är slående. Småflickor, som kommer direkt från högskolan, för det ska ju vara jämställt, men aldrig har slagit i en rälsspik i verkligheten, bestämmer över järnvägsunderhållet.

    Möjligheten för en arbetare i ett yrke, som sliter på kroppen, att byta till en chefs- eller tjänstemannakarriär, innan man blivit utsliten, måste finnas, för att fler ska vilja bli arbetare. Och förutsättningarna för ett sådant karriärbyte, borde ju vara extremt godai ett land som Sverige, p.g.a. av den genomsnittligt höga utbildningsnivån bland svenska arbetare. Vilket ju också innebär att svenska arbetare har en icke så föraktlig studievana, som kunde komma till användning vid ett karriärbyte efter 20 – 15 år som arbetare. Vilket f.ö. också skulle möjliggöra en framtida höjning av pensionsåldern, om det verkligen skulle bli brist på arbetskraft.

    Att det skulle råda brist på arbetskraft i nuläget i Sverige är dock en myt, som drivs av dåliga chefer, inte minst inom offentlig sektor, och inte minst av socialdemokrater, som gått direkt från högskolan till chefsjobb och politisk karriär inom S, som borde byta namn till Socialdemokratiska arbetsgivarepartiet. För något arbetarparti är det ju inte längre. När man har gjort uppgörelser med C, som stödjer de sämsta arbetsgivarna inom såväl offentlig som privat sektor, genom försämringar av anställningsskyddet speciellt för arbetare. Och dessutom ökar lönekonkurrensen, genom att öka invandringen. Inte konstigt att ingen vill bli arbetare.

    Samtidigt härmed krisar den högre utbildningen rejält, när man sänker antagningskraven och satsar på kvantitet i stället för kvalitet. Det är inget fel på allmänbildning. Det behövs mer av det, i synnerhet för socialdemokratiska politiker. som är rena fackidioter, om de kan något ö.h.t. Dessutom borde man kanske skilja mellan allmänbildningen på akademisk nivå och den jobbrelaterade utbildningen på akademisk nivå?

  3. brorson

    Man borde kanske skilja mellan allmänbildningen på akademisk nivå och den jobbrelaterade utbildningen på akademisk nivå. Vilka jobb får man med utbildning i latin? I stort sett bara som universitetslärare i latin. Samtidigt som kunskaper i latin kan underlätta förståelsen av medicinska och juridiska – för att inte tala om teologiska – facktermer. Ett annat ämne, som bör ingå i allmänbildningen är filosofi. Det är ganska komiskt att läsa hur Villy Hansens skryter med sina kunskaper i klassisk filosfi, eftersom han verkar ha glömt hälften av grundkursen. Annars är filosofi en god hjälp till logiskt tänkande, vilket är viktigt för dem, sysslar med vetenskap.- Men även med politik.

    Filosofi var ett viktige ämne på folkhögskolorna i den svenska arbetarrörelsens och folkbildningens historia. Resultatet blev många duktiga S-politiker med arbetarbakgrund. Men är det rimligt att så många studenter tar studiemedel för att läsa utbildningar som – med ett ytterst liget fåtal som undantag – inte leder till jobb? och är det rimligt att utbildningar, som inte leder till jobb, tränger ut utbildningar, som leder till sådana jobb, som faktiskt kräver långa utbildningar? Och är det rimligt att universitet satsar på lågbudgetutbildningr i rena nonsens-vetenskaper? Det är ju inte ens allmänbildning Utan tyder snararare på brist på allmänbildning hos universitetsläraren, som sjukskrev sig som ”kränkt”, när hans okunnighet i ekonomis historia avslöjades.

    När han skyllde den engelska kolonialismen och USA-imperialismen på den vita rasens påstådda underlägsenhet. Det tydde inte ens på någon ras-bestämd underlägsenhet hos de kuvade folken. men på en underlägsenhet i den militär-tekniska utvecklingen i deras länder. De hade hamnat på efterkälken under 1700- och 1800-talen. Men börjar nu komma ifatt, såsom Kina och Indien. Det är ju också att bortförklara de övergrepp, som har begåtts av engelsk kolonialism och USA-imperialismen. Som exempel. I början av 1950-talet fanns en chans till en demokratisk utveckling i Iran, som kunde ha gjort Iran till världens första demokratiska muslimska land. Hur kunde det sluta så illa, som det har gjort?

    Oljan … Genom den av dem iscensatta statskuppen 1953 lade England och USA grunden till den nuvarande religiösa diktaturen i Iran. Det var som en generalrepition till staskuppen i Chile 20 år senare. Men fascismens seger i Chile under diktaturen kan väl ändå inte skyllas på islam? Religionens roll i politiken är mer komplicerad än så. Och var det inte USA som skapade al Qaida för att mota bort Sovjet ur Afghanistan och Mellanöstern? Men det här är alldeles för politgiskt känsligt, när ledande svenska politiker vill gå med i Nato och göra Sverige till en marnonettstat till USA-imperialismen- Så det bortförklaras av ett svenskt universigtet mer rasläror om den vita rasens moraliska underlägsenhet. För det kan ju fortfarande inte vara någon militär underlägsenhet?

    Med lite bättre historisk allmänbildning, än denne universtitslärare verkar ha. torde man känna till att det värsta folkmordet i mänsklighetens historia begicks i Sydkina elter Nordkinas (Mittens rike) erövring av södra Kina. Och de mongoliska erövrarna gjorde sig skyldiga till mängder med massmord i Östeuropa och Mellanöstern under 1200-talet. Även militärt var mongolerna totalt överlägsna européerna. Att mongolerna under en tid av c:a 150 år spred sina gener i Ryssland, utnyttjas i den nuvarande ryssfientliga propaganda, inte minst av Zelenskij, som helt förtiger att det skedde även i nuvarande Ukraina. När mongolernas framryckning till Östersjön stoppades av dåligt väder och träskmarker i västra Ryssland, vände de i stället efter söderut tll Ukraina som erövrades efter drygt ett par år.

    Mongolriket var världens största imperium någonsin. Och det var inte några militära segar, som räddade Västeuropa, utan maktstriderna mellan Djingis Khans sonsöner. Tänk bara vilken skräck, man måste ha

    • brorson

      …man måste ha känt i det samtida Sverige. Början till den nutida rysskräcken, som håller på och driver in Sverige i Nato. Men under de senaste två – tre århundradena har alltså västseuropeisk kolonialism, tysk nazsim och USA-imperialism stått för det grövsta våldet i världen, vilket speciellt under 1970-talet gav upphov till spekulationer om den vita rasens moraliska underlägsenhet. Jag minns mycket väl hur den tesen drevs av en norsk akademiker.

      Det var nog en del inom den svenska vänstern, som trodde på dessa rasteorier, som nu har dykt upp som ett universitetsämne i Karlstad. genom en universitetslärare med ett förflutet inom extremvänstern, nu sjukskriven i sjukdomen kränkt.

  4. brorson

    Apropå den påstådda kompetensförjningskrisen, samtidigt som vi har hög arbetslöshet. Universiteten satsar på kvantitet (lågbudgetutbildningar som inte leder till jobb) i stället för kvalitet, Men på polisutbildningen är det tomma platser, p.g.a, för få sökande, som uppfyller antagningskraven. I stället för att sänka ansökningskraven, som vissa vill, föreslår jag;

    1) Allmänt Poliser ska känna trygghet i jobbet, inte minst att de överlever farliga situationer
    2) Bort med jämställdhets-, mångfalds-, hbtqi-kurser och mer övningar i omhändertagamde av farliga personer samt hur man klarar farliga situationer, hur man skyddar sig själv.
    3) Det behövs en kraftig minskning av antal personer, som befinner sig illegalt i landet. Det kan inte vara en uppgift för polisen. Politikerna måste tala klarspråk till personer som uppmanar till olydnad mot anmälningsplikten.
    4) Brott mot poliser under eller på grund av deras tjänsteutövning måste straffas betydligt hårdare och leda till utvisning.
    5) Endast poliser, som ställer upp frivilligt, ska skydda koranbrännare mot s.k. motdemonstranter. Om inte tillräckligt många poliser anmäler sig frivilligt, ska tillstånd nekas. Arrangören får välja andra sätt att uttrycka sina åsikter. Fackligt veto även för poliser, men ska kunna undanröjas av Arbetsdomstolen.

  5. Sonja

    Det är Vetenskapsrådet som styr forskningen genom anslag och därmed även de kurser som ges. VR är det i särklass största forskningsrådet.
    2019 fick Hübinette och en kollega 3,9 miljoner i anslag för ett forskningsprojekt om rasism och sociala medier. Forskning om hur begreppen ras och rasism används online
    null
    Forskarna Tobias Hübinette och Peter Wikström vid Karlstads universitet beviljades 3,9 miljoner kronor för forskningsprojektet ”Det svenska r-ordet: Användningar av och förhandlingar om termerna ras och rasism i samtida svensk internet- och sociala medier-baserad kommunikation”. Projekttiden beräknas till fyra år.

    – Förhoppningsvis ska vi kunna säga någonting om vad svensktalande egentligen menar när de använder sig av de här väldigt omstridda termerna som det närmast oavbrutet debatteras om. Frågor om ras är ju något som har blivit väldigt aktuellt i Sverige under de senaste 10-15 åren, säger Tobias Hübinette. De här frågorna har verkligen hamnat på den politiska agendan och kopplas till migration, integration, diskriminering, segregering och olika uttryck för rasism.

    Forskningsprojektet undersöker hur begreppen ras och rasism används i online-baserad diskurs, samtal och debatter som sker online, och i vilka olika former det sker. Forskningsarbetet kommer att delas upp i flera empiriska delstudier där kommunikation på plattformar som Twitter, Facebook och även i kommentarsfält i olika online-medier samt material från debattforumet Flashback analyseras.

    – Vi vill komma åt olika aspekter på hur ras och rasism förstås i olika kontexter där personer med olika bakgrunder använder de här begreppen. Det handlar exempelvis om vad användningen av begreppen ras och rasism får för konsekvenser i ett samtal och om det ges några definitioner av begreppen, säger Peter Wikström.

    – Sverige har en specifik och unik relation till frågor som rör ras – det handlar om en svensk historia som har ägt rum inom en svensk kontext, säger Tobias Hübinette. Denna svenska historia och kontext skiljer sig från USA, Tyskland, Norge eller vilket annat land det nu kan vara. Jag skulle vilja påstå att det är vanligt att när vi pratar om frågor som rör ras och rasism så tänker vi ofta på saker som har hänt, eller händer idag, i andra länder. Vårt forskningsprojekt handlar om att i stället enbart ha fokus på hur svenskar ser på ras och rasism.

    Det är inom ramen för en specialsatsning på forskning om rasism och diskriminering som Tobias Hübinette, docent i interkulturell pedagogik och lärare i interkulturella studier och svenska som andraspråk, och Peter Wikström, doktor i engelska med språkvetenskaplig inriktning, har beviljats pengar från Vetenskapsrådet. Det är andra gången som en sådan utlysning äger rum från Vetenskapsrådets sida och det handlar om en satsning som den nuvarande regeringen står bakom.

    Karlstads universitet präglas av utbildning och forskning av hög kvalitet i kombination med aktiv samverkan med det omgivande samhället. Universitetet har cirka 16 000 studerande och cirka 1 200 anställda.

    Karlstads universitet präglas av utbildning och forskning av hög kvalitet i kombination med aktiv samverkan med det omgivande samhället. Universitetet har cirka 16 000 studerande och
    1 200 anställda.

  6. Marko

    Har inte sett videon, det formatet fungerar inte för mig.

    Det som blir mest synligt för mig i allt data är hur extremt partiskt all media rapportering är.
    100% fokus på att gräva upp allt man kan hitta om student men inte ett ord någonstans om Hubinettes digra förflutna extremism och kriminalitet.
    Inget om att han lögnaktig anklagat om att lägga ut kursmaterial men sen backat.

    Det andra är hur media styr våra svaga och populistiska politiker.
    L minister går ut dagen efter vinklad DN artikel och ska ändra lagen.

    Sen känns det fel att vi finansierar en dömd kriminell extremistisk rasists kurser i vithet.
    Jag fick fö SMS igår jag inte ville ha så jag kommer sjukskriva mig imorgon.

  7. Jonsson

    Det blir förstås Nobelpris för den här forskningen om pigment och kultur.
    Det antirasistiska landet Sverige är tvärtom mest rasistiskt i hela världen. Därför att ras och rasism är tabu här?
    Och ingen får heller kritisera den där vetenskapen från Karlstads lärosäte.

  8. brorson

    Mina slutsatser om kränkthetsjukan i Karlstad bygger på Petters video, som jag inte haft möjlighet att faktagranska. Enligt hittills obekräftade uppgifter är det ett lokalt utbrott av svinpesten i Fagersta, som inte ligger jättelång från Karlstad. En språkforskare från Karlstads universitet, som studerar djurläten, hade varit i Fagersta och funnit att svinen var så kränkta, så att de hade dött av att människor, som uppför sig riktigt illa kallas ”svin”. Droppen för dessa skogens ädla djur, var när någon på Petters blogg (gissa vem!) hade kallat Momikas koranbränningar ”svinaktigt”. Något sådant skulle verkliga svin aldrig göra.

    Mina slutsatser att svenska universitet satsar på kvantitet i stället för kvalitet med ett pågående förfall hos den högre utbildningen i Sverige som följd bygger på Henrik Jönssons veckokrönika för någon månad sedan, som inte handlade specifikt om Karlstad. Men Jönsson brukar göra en grundlig recharge. Och dessutom stämmer hans påståenden med vad jag hört universtitetslärare säga i TV, t. ex, att studenter som har antagits till den akademiska matematikutbildningen. inte ens har gymnasiekunskaper i ämnet.

    Vad sedan gäller den aktuella ”forskningen” i Karlstad, så är det häpnadsväckande att Vetenskapsrådet har givit ett forskningsanslag på flera miljoner åt en undersökning av användningen av begreppen ras och rasism på sociala medier. Det kunde ha varit ämnet för e 2-betygsuppsats inom den akademiska grundutbildningen. alltså en del i utbildningen medan studenterna lever på studiemedel, varav merparten är lån, som ska betalas tillbaka. 2- betygsuppsalser räknas kanske inte som forskning, utan snarare som utbildning.

    Men det ligger många ytterst välgjorda 2-betygsuppsatser, som enligt min ringa mening håller en hög vetenskaplig kvalitet, på nätet. En del av skribenterna har troligen gått vidare och skrivit doktorsavhandlingar i samma ämnen- Vetenskap sägs handla om offentlighet och kritik. d.v,s . möjlighet för andra att kritisera både fusk och omedvetna fel. Men vad händer om den vetenskapliga trovärdigheten, om ”forskaren” blir så kränkt av lite kritik, så att han sjukskriver sig i någon påhittad sjukdom. kanske svinpest?

    ’Vad jag ville sätta fokus på var förhållandet mellan akademiska lågbudgetutbildningar, som leder till få jobb och dyra utbildningar, som leder till jobb, som verkligen kräver långa utbildningar – samt betydelsen av allmänbildning. Men hur ska allmänbildningen finansieras, om de inte leder till jobb? Själva utbildningen ska förstås vara gratis. men levnadsomkostnaderna för studenterna? Jag ville också sätta fokus på att det är sådan brist – enligt arbetsgivarna – på arbetskraft inom yrken, som kräver kort eller ingen utbildning, för att alltför få vill bli arbetare.

    Samt att karriärmöjligheter för arbetare, med yrkeserfarenhet, till chefsbefattningar inom samma verksamheter, stängs av akademiker utan vare sig någon som helst yrkeserfarenhet eller en av arbetsmarknaden efterfrågad akademisk utbildning. Allmänbildningen, även på akademisk nivå, borde kanske vara en uppgift för studieförbunden och bedrivas som kvällskurser?

  9. Marko

    SVT är nu igång och helt okritiskt presenterar kriminelle Hubinettes version rakt av utan andra bevis än hans påståenden.
    Oavsett om Christians metoder är taffliga så är den extremt ensidiga rapporteringen obehaglig att se.

  10. Bättre förr

    Kan inte förstå varför just vita skulle vara mera rasister än andra. Rasism är väl lika gammalt som människan, och kanske finns rasism även hos vissa djur – vad vet jag. Ursprunget till rasism och främlingsfientlighet kommer nog ur en sund skepsis mot folk man inte känner. Ser personen sen dessutom annorlunda ut, t.ex. hudfärg eller andra kännetecken, så är det lättare att se att det är en som inte tillhör den egna flocken. Om sen någon i den egna gruppen varnar för denna främling, så byggs det lätt upp en oro för främlingen och andra som ser likadana ut, och har den personen intresse av att öka sin egen makt, så kan man få en Hitler. Men att se med viss skepsis gentemot främlingar kan vara livräddande, en ökänd kan ju vara utslängd av sin egen grupp av en anledning, t.ex. slagit ihjäl folk. I modern tid i en demokrati ska ju farliga främlingar ha tagits hand om av samhället och satts i fängelse eller givits psykvård, men om detta inte fungerar tillräckligt bra behövs fortfarande den livräddande skepsisen för folk man inte känner väl. Och om en person t.ex. inte känner så många med annan hudfärg, kan ju hudfärgen vara ett enkelt sätt att grovgallra mellan okända och folk man känner. Sen måste man ju fingallra innan man bjuder hem personen eller så. Men mera polis som jagar farliga personer är det viktigaste sättet att göra samhället mera öppet och mindre rasistiskt. och då blir det färre rasister att jaga. Sverige är ju internationellt känt för att inte vara så rasistiskt, trots problemen i de ”utsatta områdena”.
    Det hela kan jämföras med slavhandel, som ju ofta är en indirekt form av rasism- eller religionsförtryck. Slavhandel är av mycket gammalt datum, och nämns även i gamla skrifter som bibeln mm. I dag förekommer liknande former av människohandel, som gynnar de infödda. Bl.a. vissa oljestater är ju kända för det. Personligen anser jag att Tobias H gör det alldeles för enkelt för sig när han främst anklagar vita för rasism utan konkreta bevis där man även kollar rasismen i andra grupper och gör sunda jämförelser. Japanerna har ju t.ex. kritiserats för dålig behandling av kineser under WW2, och antisemitismen har ju även länge existerat i vissa arabländer, dit även en del av Hitlers närmaste män flydde efter WW2 och blev förhållandevis väl mottagna.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.