Petter Nilsson(SD)

NATO center? Vad kokar S och M ihop i Umeå?

Jag sitter inte i Umeå kommunfullmäktige. Men. Kommer ta några nersteg här.
Först och främst: Fler pilar och streck på en karta skapar inte ett övertygande argument. För en människa med sunt förnuft och som inte befinner sig inom den lilla bubblan där man slänger sig med floskler, så ser det bara förvirrat ut.
Svårligen är kartan nedan beskrivande av fördelar och nackdelar vid bedömning av placering av ett NATO-center.

Försvarspolitik, strategi och sekretess
Rörande strategiska försvarsfrågor är regeln att staten äger frågorna.
Försvarsfrågor är omhuldade av sekretess och hemligheter. Avvägningar och prioriteringar görs i lyckta rum. Även om nu mycket lyfts på en överstatlig nivå i form av NATO, så är min främsta poäng att det inte gärna kan vara en fråga för kommunerna.
Även om godhetssignalering i andra frågor än försvarsfrågor, kanske varit mer uppenbart skenheliga, så gör det en aning ont i ögonen när man ser kommunalråd gå ut och godhetssignalera kring dessa frågor.
Tillräckligt ont i ögonen att det provocerar en att himla med dem.

NATO-center och NATO-baser.
Man lobbar inte för en NATO-bas. Man lobbar för ett NATO-center of excellence.
Fältet? kemiska, biologiska, radiologiska, nukleära och explosiva ämnen.

Det finns idag 28 Center of excellences(COE:s) inom NATO.

Notera 18 och 14, som ligger i Tjeckien respektive Slovakien. COE:s som har samma fokusområde som våra kommunalråd tar upp.
S och M söker intresse specifikt för ett center of excellence. Notera att det redan finns ett center of excellence med fokus på biologiska, kemiska, radiologiska och nukleära ämnen i Tjeckien sedan 2007, samt att det finns ett Center of Excellence i Slovakien med fokus på explosiva ämnen. Således finns det redan COE som täcker området man lobbar för att få till Umeå.

I kommunens nuvarande artikel kring detta, titulerad Umeå vill ha ett Nato-center för CBRNE, står fortfarande skrivningen längst ned på sidan kvar:

Den intresseanmälan som Umeå kommun nu har lämnat till regeringen får stöd från Umeå universitet, Länsstyrelsen Västerbotten, Totalförsvarets Skyddscentrum (SkyddC), Totalförsvarets Forskningsinstitut (FOI), Polisens utvecklingsenhet för norra Sverige och Region Västerbotten.

Folkbladet har granskat detta och det är tydligt att SkyddC och FOI inte stödjer skrivelsen till regeringen.

Det finns redan COE som täcker området S och M lobbar för.
Kanske finns det strategiska skäl att flytta berörda COE utifrån situationen i Ukraina. Men. Två kommunalråd i Umeå äger svårligen den frågan.

Kan man förvänta sig att kommunalråden faktiskt är på det klara med att samma COE som man föreslår, redan existerar?
I sådana fall kan en kan tycka det en smula förmätet av kommunalråden att ta sig an rollen som svenska statens och NATO:s övergripande strateger – i syfte att godhetssignalerande locka väljare.

Särskilt som Sverige inte ens är med i NATO idag.

Etiketter: , , , , , , , , , , , , , ,

20 kommentarer

 1. kenth

  Det skapar arbetstillfällen enl vår kommunchef Lindberg.
  och såklart umeå får ett namn på världskartan!?

 2. brorson

  FN-chefen har blivit desperat och varnar för en humanitär katastrof i Afghanistan. Talibanerna har nämligen tvingat bönderna att odla livsmedel i stället för opium. Opiumproduktionen har redan minskat till en sjättedel av vad den varit. Detta hotar naturligtvis Nato-centret i Umeå. Inget opium till höga Nato-officerare.

 3. Basic Rules

  Det finns ingen som helst anledning rusa i väg med Natoansökan och inte heller detta lokalpolitiska
  projekt. Kommer ens Nato i nuvarande form finnas kvar efter dess proxykrig i Ukraina. Kanske kommer ukrainske befälhavaren Zaluzhnyi, likt konfederationens general Lee kapitulera(under amerikanska inbördeskriget) – en kapitulation utan inblandning av politiker.
  Nordstaternas krig var ett utnötningskrig likt det i Ukraina,
  Varför har väst DeFacto nedrustat sin militära förmåga; artilleripjäser, missileer och ammo närmar sig en snart kritisk nivå… Så varför Nato !

  • Jonsson

   Föga förvånande att Fatah var med på det.

   Desinformation är en ingrediens i krigföring. Men tanterna på Rapport och Aktuellt, undervisar oss timtals varje kväll med exklusiva, dagsaktuella videos från hjältemodigt räddningsarbete i stängda Gaza city. Väldigt många unga starka män i krigsför ålder där. Fantastiskt att bilderna kommer ut, trots nedstängt Internet, dålig mobiluppkoppling och bränslebrist.
   Tanterna berättar om uppblossande judehat i Frankrike, men inget om samma fenomen i Sverige.

 4. brorson

  Omni idag: ”Höjningen av försörjningskravet för arbetskraftsinvandrare kan inte kallas moderat politik. Det skriver Filip Seiman, ordförande för Muf i Lund, och Oliver Novak, ordförande för Moderata studenter vid Lunds universitet, i Sydsvenskan. Beslutet kan enligt skribenterna leda till ökad brist på arbetskraft – något som i sin tur kan hindra tillväxten. De känner som moderater inte igen sig i regeringens politik och tycker att innehållet lika gärna kunde varit ”kopierat från en motion på en sverigedemokratisk kongress eller från en debattartikel undertecknad LO”.

  ”… eller från en debattartikel undertecknad av LO.” Exakt. Inte minst med tanke på att 1 / 3-del av LO-medlemmarna är invandrare. Och de är naturligtvis , i likhet med andra LO-medlemmar rädda som sina jobb, sina löner och anställningsvillkor. Och vilka är då dessa moderater, som så öppet visat sin fientelighet mot såväl svenskfödda som utlandsfödda svenska arbetare? Kan det vara några andra än akademiker och blivande akademiker (studenter) i Lund? Glömt M;s slogan under allianstiden ”Sverige behöver ett nytt arbetarparti”? Reinfeldt var slug och undvek öppen konflikt med LO-toppen genom att ge sig på anställningsskyddet. I stället ingick han överenskommelser med MP om att öka konkurrensen om låglönejobben genom att öppna för massimport av billig utländsk arbetskraft. Nu är de här och är LO-medlemmar, om de ö.h.t. fått jobb.
  – –
  Regeringen vill göra det lättare att återkalla uppehållstillstånd, bl.a. genom att slopa tidskränserna för när återkallelse kan ske. Det är rätt. Om man är en säkerhetsrisk eller har begått brott, ska man inte slippa utvisningen genom att hemlighålla sina avsikter eller förehavanden under några år. Däremot tycker jag inte att villkoren för att behålla ett permanent uppehållstillstånd, om man redan har fått ett sådant, ska skärpas. Den som har fått ett permanent uppehållstillstånd ska kunna lita på att beslutet gäller och inte ändras i efterhand, bortsett från tidsgränserna. Vad blir följden om invandrare inte ka lita på att svenska myndighetsbeslut gäller?

  Jo, fler kommer att ansöka om svenskt medborgarskap. Därför anser jag att rättsinstitutet permanent uppehållstillstånd ska beviljas både för dem som redan fätt sådana och att nya sådana ska beviljas, om alla villkor är uppfyllda. Villkoren kan skärpas för nya sökande. Det kan inte vara ett svenskt intresse att alla som lagligen vistas i Sverige, ska bli svenska medborgare. Kraven för att bli svensk medborgare måste sättas betydligt högre än kraven för laglig rätt att vistas i Sverige .Förutom att den utlånning, som ansöker om svenskt medborgarskap uppfyller stränga krav. som motparten (svenska staten) ställer ska han / hysa en stark egen vilja att bli svensk både för sin egen del och för sina efterkommande.

  Därför måste det finnas ett annat alternativ för laglydiga och skötsamma utlänningar, som har bott länge i Sverige, men vill slippa risken för oförutsebara utvisningar .Även den, som har lyckats bra med anpassningen till Sverige, kan hysa en stark längtan till hemlandet och önskan att någon gång senare i livet återvända dit. Den önskan ska inte motarbetas med stelbent byråkrati.

  Naiva politiker i Umeå vill att Sverige ska bli krigförande part i kommande krig, i tron att krigsförberfedelserna ska skapa nya jobb i Umeå, utan att kriget kommer till Umeå. Varför inte lära av (nuvarande) Umeå kommuns historia? Slaget vi Sävar 1808 var nämligen det sista stora slaget på svensk mark i det sista stora kriget i Sverige. Och slutligen några ord om FN-chefens vedervärdiga omsorg om Afghanistans exportintäkter från opiumhandeln .Även förra gången talibanerna hade makten i Afghanistan förbjöd de opiumproduktionen och krävde att landets bönder skulle odla livsmedel i stället. Bra eller dåligt?

 5. brorson

  Läste just att textilfacket i Bangla Desh har avvisat en löneökning på hela 56 %. Den nya lönen skulle efter höjningen bli motsv. 1.250 kr / mån (förmodligen med 12 timmar arbetsdag). Fackföreningen kräver en nästan dubbelt så stor höjning, vilket skulle ge motsv. 2.232 kr /mån, Motståndarna till regeringens beslutade lönegolv på 27.360 kr för utlandsrekryterad arbetskraft skulle göra det svårt att locka tillbaka jobb från låglöneländerna till Sverige. Skulle det göra jättestor skillnad med en lönegolv på 18.000 kr / mån. Och vilken skillnad kommer det att göra för en arbetslös svensk (förmodligen en redan hitkommen invandrare) om bangla deshiska arbetare gör samma jobb i Sverige som nu sitt hemland.

  Lösningen på världens orättvisor är naturligtvis att dagens låglöneländer ska göra samma resa, som Sverige har gjort, från fattigland till välfärdsstat. Och Bangla Desh är trots att ett av världens få muslimska länder som är på rätt väg. Vad som behövs är solidaritet mellan svenska arbetare och arbetarna i låglöneländerna, inte massimport av billig arbetskraft från de länderna, Så, en sak kan jag lova (hoppas att de svenska importörerna läser detta) att nästa gång jag köper kläder ska jag tilta efter ”Made in Bangla Desh” om textilarbetarna i det landet,. får de löner., som deras fackförening nu kräver.

 6. Marko

  Mer OT
  Nu kommer vinsten för Sandviken borna äntligen.
  Påståenden om att bussning av barn var en lögn var fel, bussning för att bryta segregation är en högt prioriterad strategi hos vänstern.
  https://sandviken.se/utbildningforskola/grundskola/grundskolorisandvikenskommun/utredningforandringarformurgardsskolanochvastanbynsskola.34133.html
  ”Murgårdsskolan F-6 har under lång tid signalerat att de behöver förändringar som bryter effekterna av bostadssegregationen i Sandvikens kommun”

  Den som vill bygga ghetton och få sina barn tvångsbussade dit bör fortsätta rösta på vänstern
  Även du som är antisemiti hittar många likasinnade hos vänstern.

 7. brorson

  ”Kommer svenska folket att få instruktioner från religionsjägarna och kultar-rasisterna om hur julen skall firas i år? De dök ju upp i samband med luciafirandet här senast.” Detta har den allvetande Villy Hansen skrivit på sin blogg. Mig veterligt finns ingen religion som tror på manliga lucior.`, inte ens talibanerna. Men Villy är kanske en profet, eller rentav en patriark, som fått uppenbarelser från en hittills okänd gud, som hatar kvinnor. Han verkar redan ha fått en proselyt, nämligen en manlig (vad annars?) liberal, som vill introducera artificiella livmödrar, så att vi slipper kvinnliga barnaföderskor.

  Fadern okänd, Moderns juridiska kön: en maskin, kanske konstruerad av Elon Musk. Johan Perhsrson oroar sig nu för att Tesla ska överge Sverige. Det vore en stor förlust, enligt Pehrson. Jag håller inte med. Dåliga utländska arbetsgivare ska inte vara välkomna hit. Deras produkter klarar vi oss också utan. Klimathysterin är ju redan en ny religion. Som tror på Villy Hansens dyrkar Hansens nya gud-Fader och ser koldioxiden som Synden och elektriciteten som Frälsningen. Det tror hela regeringen på, och inte minst jungfrun Ebba (dags för könsbyte?), som blivit förförd av de manliga direktörerna i de statliga bolagen.

  Det går visst inte så bra för batteritillverkaren Northvolt. Bolaget behöver fler statliga miljarder i subventioner. Och då träder ormen i paradiset in på scenen och dömer ut hela frälsningsläran. Han heter Magnus Henrekson och är professor i nationalekonomi. En kvinnlig orm i paradiset (Elsa Widding) var alltför utmanande t.o.m. för de ledande männen i SD.

  Men nu lanseras ju Linda Lindberg som nu vice ordförande. Betyder det att det finns hopp att sundå förnuftet ska segratoll slut i SD? Som hittills har försökt rida på två hästar samtidigt i klimatfrågan. Världen måste räddas från Synden (koldioxiden), men Sverige ska inte gå före.

  Ska Umeå bli Norrlands Gaza? Jag ställer frågan eftersom svenska tidningar (särskilt de med Stockholm som utgivningsort) skriver att man inte kan bekämpa hatet med bomber. De tror att det är syftet med bomberna mot Gaza. Inte att slå ut de militära installationer. högkvarter och staber som finns i staden. Sådant som Umeå-politiker vill ska lokaliseras till Umeå.

  Dags att Lucia, som måste byta kön för att passa in i den nya religionen, byter namn till Sankt Pål (Jonsson) – han som kommer med frälsningen till Umeå. Gärna ett krig, men först en generalstab till Umeå!

 8. Jonsson

  ”Okunnighet är styrka”.
  Mest dravel från Hansens sida. Strandhälls likaså, även hon hånar redan nu traditionell Lucia. Med udden riktad mot SD. Hon gör så för att försöka dölja nazismen i egna partiet, flytta fokus. Hbtq+ som alibi alltså. Okunnighet är styrka.

  Det är hög tid att byta KD-ledare, om partiet vill försöka vara relevant.
  Sverige kan aldrig gå först, vi noterar vad Tyskland gör och efterapar det. Svensk politik är ointressant. Den går ut på att inte lösa några problem, bara att försöka förvirra.
  Gunnar Strömmer sitter exv. ofta i SvT och mumlar ohörbart och oartikulerat, om åtgärder emot den grova kriminaliteten som exv. gränskontroller, hårda straff. Rapport och Aktuellt som för övrigt verkar vara kinkiga
  barnredaktioner: tvärtemot och satta på repeat.

  Jag misstänker att Umeå kommun, redan håller på att bygga underjordiska tunnlar i city. Stadens gator och torg är numera grushögar, som en förberedelse för det nukleära och kemiska centrat. Mp stänger panikartat av biltrafiken och målar gatorna gröna. Det är nog för att man inte ska kunna åka brandfarlig Tesla ovanpå tunnlarna. De föredrar kanske fordon med Hamaskopplingar?

 9. Marko

  Ser att hycklarkungen är igång med att beskylla antisemitism i landet som frodas bland sosseriets väljarbas och inom partiet på SD.
  Inte ett ord om sosseriet.

  Men så funkar dom alla.
  Här artikel om hur Löfven förnekat och låtit det växa.
  Makten är allt, att judar nu är extremt otrygga i Sverige skiter dom fullständigt i.

  https://ledarsidorna.se/vi-far-inte-glomma-fornekelsen/

  • Anders

   Sossar är riktigt avskyvärda idioter och ingenting att bry sig om. S har förstört landet och förtjänar all skit som dom kan få.

  • Jonsson

   Olika skribenter påminner nu om att Jan Eliasson och Mona Sahlin, var pro-Hamas på 00-talet. De gick enligt uppgift i demonstrationståg.
   Igår kväll råkade SvT`s nyhetsankare kalla Hamas för terrororganisation. Snart tystnar socialdemokraterna helt. Annars går det åt pipsvängen för dem.

 10. brorson

  Jodå. Villy, du är inte ensam om din nya supermanliga religion. I ett hörn i sydöstra Europa finns faktiskt människor som tror på en manlig jungfru Maria. Det är förstås en blandning av tre religioner: den förkristna hednareligionen, kristendomen och islam. I det forntida Europa tände man eldar utanför nyfödda barns hus, för att de under året avlidnas själar ska hitta nya kroppar att leva vidare i – upprinnelsen till dagens köpmansjippo halloween. Jag har faktiskt varit där och sett gamla gubbar gå i kyrkan och vänta på att en av dem, ska bli gravid med profeten Muhammed, som alltså ska återfödas. Det blev ju inte rätt förra gången Muhammed steg ner på jorden, för då föddes han av en kvinna.

  Ett hörn av Europa, där det under åren har varit många och snabba religionsbyten. Det är inte lätt att veta vad man ska tro på, speciellt om man tillhör en äldre generation, som inte lärt sig läsa och alltså inte själv kunnat läsa vad som står i de heliga skrifterna. Ett har de i alla fall gemensamt med Villy Hansen: Kvinnor kan inte bli mödrar till heliga män. Därför kämpar Villy för de manliga luciorna. Bekämpa feminismen!

 11. Mique

  Lägg av ”Brorson”! Du är enbart en gammal bitter fjolla, fylld med hat mot allt och alla! Ditt hat mot kvinnor, barn, HBTQ-personer, islam, judendomen, invandrare, andra kulturer, kunskap, sunt förnuft, medvetenhet och mycket mer, är mycket väldokumenterat på Petter Nilssons blogg. Ditt hat och din mycket aggressiva argumenteringsretorik, fylld med falsk fakta, konspirationretorik, anekdoter med dig i centrum eller med en drös av närstående släktingar och bekanta, personangrepp, etiketter, whataboutism och tjocka bruna offerkofftor är en skymf mot mänskligheten!

  • brorson

   Var det här ett försök att bevisa att du är invandrare? I så fall grova fördomar om att invandrare hatar svenskar. Det enda du har bevisat är att du är en av SD:s nyttiga idioter. Kommer att tänka på ett uttalande av Winston Churchill: ”Har du fiender? Bra, det bevisar att du har gjort någonting bra i ditt liv.” Vad vore SD utan hatet (självföraktet?) mot svenskar från sådana som dig?

 12. Drutten

  Vad gäller religion så kan man bara🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣. Hjärntvätteri på högsta nivå. Jehovas vittnen ,scientologi m fl samfund i Sverige kallas hjärntvättade men vad sjutton är då inte islam. Så hjärntvättade så vissa muslimer är beredda att mörda sina egna barn i hederns namn. Muslimer har då missat en viktig sak, att mörda någon ja då mister ju mördaren all sin heder. Snacka om hjärntvättning när man tror att man kan mörda för hedern. Hjärntvättade stackare .

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.