Petter Nilsson(SD)

HBTQ, kyrkan och ”WOKE!”

För den som bekymrat sig att fundera kring betydelsen av Väst. Västerländsk filosofi, kultur likväl som demokrati och samhällen. Ni vet. Den delen av världen dit andra – från andra delar av världen – vill migrera. 

En av de grundpelare Väst vilar på är kristendomen. Det är även en av de grundpelare som bygger upp det svenska samhället. 

Kyrkorum som har tjänat som en gemensam samlingspunkt för människor. En plats att samlas vid i svårmod, vid kriser, likväl som för att fira.

Kyrkor som våra förfäder byggt upp, även i några av våra allra minsta tätorter. Kyrkor som vi har att förvalta för kommande generationer.

I takt med att kristna lämnat svenska kyrkan har många bytt till andra kristna kyrkor. Men många menar att tomrummet också har fyllts av andra religioner. 

Många menar att aktuella religioner såsom antirasism kommit att fylla tomrummet. Även diverse miljö- och andra ”ateistiskt” grundade religioner. Religioner med betydande ”woke”-prägel har definitivt kommit att fylla tomrummet. Men också Islam.

När jag då ser att det tematiska kyrkomötet ska hållas – likväl som många av förslagen som inkommit från många av ledamöterna – är det lätt att dra slutsatsen att vissa av ledamöterna kanske har hjärtat närmre andra religioner än kristendomen.

Johan Sundéen skrev om 68-vänsterns intåg i Svenska kyrkan. Kanske kan en göra gällande att Svenska kyrkan – i vissa avseenden – kommit att bli något av en parasitiskt ansatt inkubator för främmande religion.

Många församlingsmedlemmar jag talat med vittnar om att tystnadskulturen har blivit allt mer ansträngande för deras ideella engagemang i Svenska kyrkan. Vilket förstås skulle se sig naturligt. Givet den begränsade syn på yttrandefrihet de främmande religionerna har. 

Kättare får epitet, vilket förstås belastar den ideellt aktiva och dennes (inte sällan livslånga) gärning.

Samtliga nomineringsgrupper tycks vara för en folkkyrka, likväl som vara oroade för den s k ecklesiologiska huvudfotingen. En med förnuft bör inse att en folkkyrka rimligen bör utgå från grunden att alla bör vara välkomna i kyrkan.

Exklusion genom inklusion är absolut en grej. Exempelvis män i kvinnlig OS-boxning.

Jag lämnar motionslistan här för den intresserade. För egen del har jag lämnat in följande motion. Medmotionerar även på motionen ”Svenska Kyrkan ska lämna pride-rörelsen”.

För den som är intresserad av diskursen som sådan, så kan jag rekommendera Douglas Murrays ”War on the west”. En intressant bok. Skriver absolut inte under på allt innehåll, men för den som vill komplettera sommarläsningen.

Etiketter: , , , , , , , , , , , , , , , ,

9 kommentarer

  1. Mique

    All form av religion/vidskeplighet är av ondo, mänsklighetens värsta gissel! Ett påfund av patriarkatet för att få makt över kvinnor och barn, detta gissel måste bekämpas med kunskap, sunt förnuft och medvetenhet! Ja du Petter, ”fädernas kyrka” säger väl allt om den kristna kyrkan, lika stora kålsupare som i övriga religioner!

  2. Leif

    Vad har detta med ditt arbete inom regionen att göra. Du svamlar mest runt det, hur är det då runt detta. NÅgot som partiet vill att du bloggar om kanske?

    Lägg av, håll dig till något som du åtminstone kan liiiiiite om, nu är det mest svammel

  3. Sylvia

    Ledamöter från övriga partier, förutom SD, främjar sig från kyrkans traditioner…..Vore klokt att iställer verka för diakoni, riktad till svenska medborgare, istället för ACT, med dessa globalistiska ansats…

    • Mique

      Din kommentar står i skarp kontrast till vad som står skrivet i de kristnas sagobok ”bibeln”! Sedvanligt sverigedemokratiskt hyckleri.

  4. kenth

    Enligt viss religion skall kvinnan underkasta sig mannen.
    Många krig och misärer i världen är religions styrda.
    Även inom Sverige finns olika samfund som inte bemästrar
    sig med något annat inom religionen än sitt(sina) eget.
    Religiösa samfund skickar hellre hjälp/bidrag utomlands
    än hjälper de behövande inom landet…Det ger rubriker i
    media. Att idag vara medmänniska och hjälpa till har ingen
    numera tid eller vilja göra. Landet idag ser ut som det gör
    inte på grund av våra politiker utan av folkets värderingar
    och ovilja hjälpa till istället för stjälpa.

    • Bättre förr

      Glöm inte att många media inkl. SVT och SR och TV4 styr och jobbar för att styra folket i vissa riktningar som för HBTQXX + feminism + WOKE + miljö (pro Greta) mm. Ett av många problem med detta utom att det är odemokratisk är också att de flesta av helt naturliga skäl hellre stöttar nära och kära, vilket media inte premierar särskilt mycket, och inte lägger lika mycket krut i att stötta okända och materiella grejer. Media försöker därför skrämma när det gäller miljö genom att säga att det just det du som är liten på jorden och egentligen gör obetydliga klimatavtryck ska offra dig, och regeringar och stora företag, genom stora investeringar, och stor produktion och när det gäller t.ex. Kina med ett enormt klimatavtryck (även per capita) enligt media inte har nåt större ansvar trots att de fortsätter att investera i kolkraftverk för att producera prylar billigt åt hela världen!

  5. Jonsson

    Den nya spännande svenska kyrkan! Läste på Svenska Kyrkans hemsida att ”kön och sex” är viktigt i SvK. Jag är inte direkt förvånad. Dock undrar jag om, och i så fall hur sexet är tänkt att manifesteras i kyrkorummet. Räcker det med ”konstverken” som tidigare exponerats? Tänka utanför boxen – bara himlen sätter gränsen?
    Personligen anser jag att kyrkan ska ägna sig åt själen och bistå i sorg och nöd.
    Motionslistan var lång, kunde jag konstatera.
    Undrar varför centrum ska vara i Uppsala stift? Decentralisera makten och bli lite demokratiska, vetja.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.