Petter Nilsson(SD)

Olympiska spel i ”Woke”!

OS i år tycks ha fått intressanta rubriker.

I stället för att uppmärksamma skickliga atleter som vigt tid och energi. Atleter som vigt en stor del av ens liv för att nå den absoluta toppen av sin disciplin. I stället för fokus på nationers medborgares stöd av desamma atleterna – har blickfånget kommit att landa på arrangemanget. Fokus på den anti-västliga anda som kommit att prägla årets evenemang.

Främst har kanske fokus kommit att landa på vad vissa menar vara evenemangets försök att driva gäck med kristendomen. Rapporterat att försöka parodisera den sista middagen. Något som försvarats med att en Drag-queen egentligen avsåg att representera dionysos – och inte – Jesus.
Jag har sett att en fransk biskop tyckt så vara fallet, men jag vill inte påstå att jag sett någon enorm kränkthet. I vart fall inte bland mina kristna vänner eller genom andra kanaler. Det jag däremot har sett människor bli kränkta över är den ”woke”-skrud som de olympiska spelen tar sig friheten att klä sig i.
Det som i min mening – fullt rimligt – tycks ha fått människor att reagera allt mest ”kränkta”, är att man lyft in två manliga boxare till att tävla i OS mot kvinnor.

Nivån av dubbla måttstockar som är snarast bisarr.

Säkert minns många svunna tider, låt oss säga tjugo år sedan. De tider man kunde umgås med människor med radikalt annorlunda politiska uppfattningar än sig själv. Där man i grupp kunde skärpa både sin egna bevekelsegrund likväl som den andres genom dialog.
Utifrån den linsen tycker jag samhällsklimatet har kommit att bli förbaskat konstigt.

Ta dessa två kontroversiella ståndpunkter i detta och sätta dem i perspektiv i form av social acceptans:
1. Kontroversiell ”woke”-tes. En person som anser att kommunism är lösningen för [ett geografiskt avgränsat områdes] problem med jämställdhet och hbtqHDTV+.
2. Kontroversiell kristen tes. En person som anser att en homosexuell som vill vara heterosexuell ska kunna be – eller bes för – för att bli heterosexuell.

Nu. För den utan kunskap i ämnet så har homosexuella inte farit särskilt väl i kommunistiska länder historiskt. Länder med fängelsestraff. Länder som bland annat Albanien, Östtyskland, Kina, Nordkorea, Kuba, Ryssland m fl.

Detta utan att nämna de tiotusentals homosexuella som mellan 1934 och 1980 skickades till Gulag.
Men ”Woke”-delen av samhället har i stället kommit att fördöma den person som vidhåller den kontroversiella kristna tesen. Notera: endast den.

Jag tror inte att de med sunt förnuft är särskilt imponerade över detta. Tror heller inte att de med sunt förnuft är vidare imponerade över ”woke”-prägeln som kommit att vila över årets OS. Detta alldeles oavsett ifall en ”drag queen” avser spegla báccus eller Jesus.
Vanligt folk har nog ytterst svårt att se varför män ska slåss mot kvinnor i boxning, woke eller inte.

Etiketter: , , , , , , , , , , , ,

14 kommentarer

  1. Sylvia

    Nu tar väst tydligt avstånd från tidigare, kristna värderingar, tyvätt! Kristendomen är och har varit viktig som rättesnöre för det västerländska tankesätten och agerandet, något som myndigheter nu strävar efter att avskaffa.

    • brorson

      Förföljelser mot kristna har en lång historia i Frankrike. Under medeltiden förekom regelrätta krig mellan franska staten och katolska kyrkan och påven var under en tid franske kungens fånge. Massakrer på kristna. Den svenske kungen Gustav den andre Adolfs s.k. religionskrig i Tyskland finansierades av Frankrike. Under franska revolutionen under slutet av 1700-talet mördades massor med präster. Hundra år senare följde en ny våg av förföljelser mot kristna, vilket hyllas av den nuvarande presidenten. Franska präster saknar fortfarande vigselrätt, vilket har givit upphov till ett omfattande älskarinne-system (polygami). Det som hålls heligt av kristna skändas offentligt. En biverkning av detta är de svårartade konflikterna mellan franska staten och landets muslimer. Att OS-invigningen har blivit en uppvisning i sexuella perversioner och avgudadyrkan är därför föga förvånande.

      • Mique

        Då det gäller trakasserier, förföljelser och förintelser mellan olika religioner och inom olika religioner, så intar kristendomen en ohotad första plats! ”Lika barn leka bäst”!

  2. Leif

    haha, Petter tror att Algeriet, som förbjuder transoperationer, har en transperson i os-truppen. Kom igen, Kan du inte komma med något som inte tar 1 minut att googla fram?

  3. Mique

    Ja du Petter, hur skulle det te sig, i dina tankar, om en vit kristen västerländsk kille förlorade mot en färgad muslimsk afrikansk tjej i en OS-boxningsmatch? Nej du Petter, behåll ditt gubbtänk för dig själv! Känner du till vad färgerna i OS-ringarna symboliserar?

  4. Basic Rules

    Tidigare i kommunismen/bolsjevismen barndom fanns ”barnsjukdomar” i form av trotskismen.
    Dvs internationalism i dess mest absurda form, idag efterträtt av Globalismen, ett barn av precis samma anda.
    Den läxan har Ryssland lärt, men talar som vanligt för döva öron – väst främst USA har inget lärt ej heller förstått !
    Förutom globalism har vi fått en liberalism, som närmast måste ses som nihilistisk, inte undra på att övriga världen vänder USA ryggen.

  5. Villy Hansen

    ”Religionskrigen är här för att stanna” både på det lilla och det stora planet. På det lilla planet bedriver exempelvis SD en kamp. Sannolikt hopplös kamp.

    • arbetare

      Att kämpa för den lilla människan gentemot överhetens tyranni kan tyckas hopplöst men vi får vara tacksamma att SD fortfarande orkar kämpa trots åratal av osakliga påhopp och anklagelser .

      Numera står ju de andra partierna i kö för att kopiera SD:s politik eftersom det till slut gått upp för alla utom de mest ideologiskt förblindade kretinerna att SD haft rätt hela tiden , något vi på gräsrotsnivå vetat hela tiden .

  6. Pingback: HBTQ, kyrkan och ”WOKE!” | Petter Nilsson(SD)

  7. Stefan

    Män ”slåss” inte mot kvinnor i boxning. Inte i OS i alla fall. Den som säger att så sker ljuger antingen medvetet eller så är personen korkad. Välj själv. Desutom typiskt inskränkta homofobiska åsikter från brunkanten.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.