Frågetecken reses ??????????????

Jag vill börja med att betona att jag inte vill dumförklara dem som sympatiserar med SD eller röstar på dem. Inte heller de partier som släpat in dem i det politiska finrummet. Skulle jag däremot stava fel och skriva SD med SSD blev det ramaskri och trakasserier från höger.

Däremot vill jag resa ett antal frågetecken och några antaganden. Varför röstar en fjärdedel och männen i Sverige på SD? Varför rösar så många unga förstagångsväljare på SD? Jag vill bara anta några frågande orsaker. Mot bakgrunden av allt så kallat ”skit” som framkommit gällande SD måste det ändå finnas orsaker. Bryr dessa väljare sig inte om partiets program, ideologi och de förslag partiet lägger fram i kommuner och riksdag? Tycker dessa väljare illa om invandring och invandrare? Kan det vara så att några av väljarna faktiskt är rasistiska? Man kan fråga sig var de rasistiska människorna samlas och inom vilket parti? Oaktat detta partis löften till pensionärer, arbetslösa och andra behövande och missnöjda av olika slag måste orsakerna kunna förklaras hela vägen. Hur är den bakomliggande sanningen om väljarnas beslut och sympatier fördelad mellan olika orsaker?

Den andras frågeställningen rör sig om vad partierna M, KD och L tänkte och avsåg med att ”slå sig ihop” med SD. Frågeställningarna blir; Var det priset och suget efter makten tillsamman med den starka aversionen mot sossar och socialdemokrater eller var det så att M, KD hade radikaliserats mot höger och L handlade aningslöst med? För liberalism och högernationalist går inte ihop. Men det kunde väl ändå inte vara så att M, KD och L faktiskt antog hela den syn som SD har när det gäller mänsklighet?

 

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.