”Svenska värderingar” utan ensamrätt

”Svenska värderingar” och ”svenska värden” handlar om att vara en god människa med god etik och moral. Alla i ett land måste inta skriva under på dessa. Det gör dem därför inte till mer eller mindre svensk. Ingen har monopol eller kan tillskansa sig ensamrätt om tolkningen av dessa värderingar och värden. Absolut inte SD. Den goda människan är tolerant, rättvis, beter sig på ett jämlikt sätt och uppträder som att alla människor har lika värde. Jämställdhet, frihet och rättvisa är starka svenska värden, jämfört med flera andra länder som självklart även invandrare och tillfälliga besökare i vårt land kan ställa upp på.

Man måste inte vara svensk medborgare eller ha svenskt ursprung för att uppfylla villkor om att vara en sådan god människa. Även invandrare och människor från andra kulturer kan naturligtvis vara goda och behöver bli accepterade i Sverige. Det sorgliga är att det faktiskt finns så kallade svenskar som inte uppfyller dessa egenskaper och goda sätt att vara på.

Låt därför inte högernationalistiska krafter stå för godtyckliga bedömningen om vad som är ” ”svenska värderingar” och ”svenska värden”.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.