Norrland åsidosätts

Detta inlägg är en talan för Norrland. Norra Sverige är åsidosatt av den nya ”SD-regeringen”. För detta finns ingen ursäkt eller acceptabel förklaring. Visst borde ett rättvist elstöd ha formulerats som kunde ge dem med höga elpriset stöd oavsett var i landet de bor? Om det skulle visa sig att någon del av landet inte behöver stödet är det betydelselöst för norra Sverige skall naturligtvis vara med i möjligheten?

Elpriset sätts på en Europeisk marknad grundat på det pris som betalas högt i Europa oavsett vad regeringsrepresentanter påstår. Om elproduktionen i landet hade varit ännu högre skulle elpriset i alla fall ha satts på den Europeisk marknaden och inte blivit lägre om vi exempelvis hade flera kärnkraftverk. Då skulle i stället elbolagen exporterat mera el så länge vi är med i den europeiska elmarknaden.

Jag har valt att inte upprepa sakfrågan utan citerar i stället ett lämpligt ställningstagande gjort av Magdalena Andersson. Det kan poängteras att det inte endast är Socialdemokraterna som anser att hela Sverige skall behandlas på rättvist sätt.

”Det duger inte att välja bort hela norra Sverige när elpriserna stigit i hela landet, skriver Socialdemokraternas partiledare Magdalena Andersson.” Västerbottens Kuriren, 2022-12-29.

”Jimmie Åkesson och Ulf Kristersson driver en politik som slår hårt mot norra Sverige i tuffa ekonomiska tider. Vi socialdemokrater ser utmaningarna som hushåll och företag står inför. Därför kräver vi att elstödet ska komma norra Sverige till del, att en elräkningsakut införs och att jobb och välfärd inte riskeras i en svår tid.” Skriver Magdalena Andersson på debatt i Västerbottens Kuriren, 2022-12-29.

Till sist. Jag tror på ett Gott Nytt År och önskar mina läsare ett Gott Nytt År!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.