Stör och förstör ej kulturen

Detta är ett inlägg om lögn, sanning och kulturrasism. Dessutom är detta ett inlägg jag egentligen aldrig skull velat skriva. ”Kulturfolket” har i långliga tider protesterat mot makt och överhet och ofta stått upp för de svagare. Kulturfolk uppträder inte sällan som obstinata och vill väcka debatt i sina olika konstformer som litteratur, måleri, skulpturer, performance, installationer, teater och fik etcetera. Sådant har aldrig högernationalister accepterat.

Kulturen ska vara fri, brukar man säga men tyvärr finns exempel på det motsatta. I Gävleborg kan man tyvärr inte längre räkna med det. Jag har även tidigare påstått att det faktiskt finn kulturrasister.

Sanningen är ett helt Länsmuseet är fyllt av svensk och Gävleborgsk konst och historia. Se; Länsmuseet Gävleborg.

Lögn är att Roger Hedlund som är Sverigedemokrat och nytillträdd ordförande för länsmuseet i Gävleborg skrev och påstod på sin Facebooksida som presentation för Länsmuseets personal, ”Det blev en personlig beskrivning av min bild av Länsmuseet och våra ambitioner, där åratal av sossestyre arbetat för att sudda ut vår kultur och historia”. Han beskriver ändå att Länsmuseet är en plats ”där åratal av sossestyre arbetat för att sudda ut vår kultur och historia”. Det är med andra ord en ren och skär lögn. Sanningen är att Länsmuseet i Gävleborg är fyllt av svensk konst och historia. Se; Föremål och konst | Länsmuseet Gävleborg (lansmuseetgavleborg.se)

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.