Djupdyk i moralträsket

Hur djupt vill en politiker dyka i det moraliska träsket för att få åka till Harpsund på helgerna? Varför blir vissa så modiga att det törs hoppa från tio meters höjd på huvudet i grund vatten för att få bli minister? Varför har en minister talat om att det kan vara en idé med asyl-läger om det inte vore för att det skulle bli många arbetstillfällen i den gamla sysselsättningen ”lägervakter”?

Varför har ett par blå partier föreslagit att det skall kosta fem hundra (500) kronor för att få tolkhjälp när man söker sjukvård? Är det för att stimulera till att lära sig svenska? Det tar minst en (1) hel månad att lära sig svenska? Hur gör de som då söker sjukvård och inte kan svenska under denna månad? Men å andra sidan drabbar tolkavgiften på fem hundra (500) kronor i huvudsak människor med annan etnicitet och då sveps muslimer med i detta vilket verkar glädjande för en och annan med rasistiska talanger. Många vill kalla detta för rasistiskt. Men rasister har av förklarliga skäl avskaffat begreppen rasism och rasister.

En kommentar

  1. Agneta

    Första tiden i Sverige ska tolkhjälp för nyanlända vara gratis, Förslaget är att när man bott ett antal år i landet bör man vid fortsatt behov av tolk själv betala för den tjänsten. Undantag kan göras i vissa fall.
    Mera utförligt finns att läsa på Riksdagen.se:
    Motion till riksdagen 2022/23:136
    Som jämförelse kan nämnas Danmark, där är gränsen för gratis tolk 3 år.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.