Sagan som är sann

l världens flaggor och politik

Detta är den grymma sagan som är en sanning vilket kan vara mycket svårt att förneka. En inte helt overklig men något provocerande benämning på skeendet är ”en tyst statskupp”.

Sveriges regeringen leds av Sverige Demokraterna (SD) inhysta i ett särskilt kansli. Björn Söder (SD) sade sanningen på Twitter i går om den saken ”som elefanten i rummet”. Björn Söder (SD) 🇸🇪❤️🇺🇦, @bjornsoder, 1h, Regeringen bör kanske snällt påminnas om att det är på vår nåder somär de sitter som just regering? Twitter, 2023-03-14.

Ett parti som SD med endast tjugo (20) procent av rösterna i ett riksdagsval kan inte regera ett land utan att det får stöd av andra partier, vilket det fått av M, KD och L. När Björn Söder säger att det är ”på vår nåder som de sitter som just regering?” är det tack vara dem M, KD och L att de SD kan styra regeringen och därmed fått och kommer att kunna få igenom sina krav.

När många kritiker innan riksdagsvalet menade att SD skulle kräva betydligt mer än vad en partiledare bedyrade apterades en parlamentarisk bomb. För att inte få bomben att explodera i ansiktet på dem som fått ministerposter måste de efter riksdagsvalet fortsätta göra som SD folket säger. Och det har gjorts. En av dem bedyrade till och med att ”mig kan ni lita på”. Han belönades med en ministerpost.

Det finns riksdagspersoner som aldrig missar tillfället att helt enkelt mobba, misskreditera och fälla nedslående värdeomdömen om gruppen invandrare utan att någonsin bekänna något av det goda och fördelaktiga som finns med människor som invandrat till vårt land.

Låt vara att den förre regeringen inte lyckades med en del viktiga ting i samhällets utveckling men det måste inte krävas en högernationalistisk regering ledd av Sverige Demokraterna för att få ordning på ett land. Kritik till den nuvarande regeringen måste inte alltid vara ”vänsterorienterad”. Kritiken kommer även från mitten och något från den högra sidan.

Intressanta frågeställningar är;

  • Förstod dem som röstade på M, KD och L vad valresultatet skulle leda till?
  • Om de förstod, vilka var då motiven, var aversionen, och från några av dem hatet mot rödgrönt så stort att de var beredd att betala vilket pris som helst för ett regeringsskifte?
  • Om de i så fall förstod konsekvensen av sitt val. Förstod de vad högernationalism var, ledd av ett parti som SD?
  • Var det helt enkelt så att väljarna för M och KD helt gravt överskattade förmågan hos M och KD att stå emot SD-kraven?
  • Kan det ha varit så att förutom de omkring de tjugo (20) procent som röstade på SD finns inom M, KD och L ett antal som även är SD-sympatisörer?
  • Är det många som anser att vallöftena från M och KD har svikits?
  • Är det många som anser att den politiska lögnen har blivit etablerad bland riktigt många politiker, att det är legalt att ljuga, att som en av dem som nu är minister sade att man säger an sak inför valet och sedan gäller en annan sak efter valet?

 

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.