Öppet brev till M, KD och L

För ett hållbart samhälle måste det soporna sorteras. Vissa bör definitivt inte återvinnas.

Så här skulle ett öppet brev kunna se ut riktat till M, KD och L.

Vad f-n har ni lyft in på fina mattan för att regera Sverige? Var det för att ni tyckte så gränslöst illa om såssarna eller var det för att en av er skulle få åka till Harpsund över helgerna och de andra få ministerposter? Var det för att ni helt enkelt bara ville ha hjälp av ett högernationalistiskt parti på ytterkanten för att jaga invandrare? Hur kommer det sig att ni tre partier bara för några år sedan bedyrade och lovade svenska folket att inte ha något med SD att göra och sedan blåste folket på löftet? Ni måste förstå att folk i allmänhet vet att ett parti med omkring endast tjugo procent av rösterna inte kan regera ett land utan att ni ser till att de kan göra det?

Jag vill understryka att man inte på något sätt behöver vara det minsta vänsterorienterad för att inte vilja ha Åkesson, Söder, Jomshof, Kinnunen och de andra vid rodret. Det räcker med att man är högst normalbegåvad, humanistisk och medmänsklig med hyfsad inlevelseförmåga.

Att ifrågasätta politiskt arbete och inte på något sätt vilja sympatisera med ett politiskt parti oavsett valresultat är inte en fråga om demokrati eller icke demokrati. Demokrati är bland annat att inte hålla med och att ifrågasätta.  

Andra ting och utspel man kan undra över är varför ett parti där man uttrycker sig på bland annat på följande sätt fått ett eget kansli för att styra och dominera den svenska regeringen.

”Att SD-politiker uttrycker sig rasistiskt är inte någonting som försvårar samarbetet med partiet.” sade en i M.

”Blir de upprörda, elda hundra till”, säger justitieutskottets ordförande om att bränna Koranen.

”Välkommen till återvandringståget. Du innehar en enkelbiljett. Nästa stopp, Kabul”, sade SD-toppen Tobias Anderssons förra året i ett Twitterinlägg.

”Svenskarna är på väg att bli en minoritet i sitt eget land. Det pågår en islamisering. Det är inga konspirationsteorier utan fakta.” skrev justitieutskottets ordförande Richard Jomshof , Aftonbladet, 2023-04-02 och på twitter, 2023-03-28.

Huvudfrågan är egentligen, hur tänkte dom?

P. S. Jag tror mycket på förändring i det politiska arbetet och har inget emot ett regeringsskifte men jag anser i djupet av mina åsikter att det inte skall behöva krävas ett högernationalistiskt parti av SD-slaget för att få ordning på stora samhällsproblem.

Etiketter: ,

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.