Positivt i gammelmedia

Ändå är det aldrig för sent att ge upp men gör inte det.

Det är inte journalisters uppgift att så att säga ”skriva positivt” men det ger ljusglimtar. I tider som dessa när högernationalismen bland att antal riksdagspartier tros vare den enda vägen vidare för ett lösa några av våra utmanande samhällsproblem kan man bli nedstämd. Då svenskarna tycks vara beredda att ”Det här är svenskarna beredda att pausa demokratin …”, DN, 2023-03-28, enligt nya SOM-undersökningen för att lösa några av samhällsproblemen blir man nedslagen.

Därför beslöt jag mig för att kunna upplyftas av vad som skrivits i dagens regionala tidning Västerbottens-Kuriren. På första sidan läser jag ”en ny piggare tidning” med ”en ny visuell teknik som bättre passar den förändring som journalistiken genom gått de senaste åren. Bra, trevligt!

Ny restaurang – företagare satsar på ännu en stadsdel. Mohammed Anisur Rahaman har jobbat på flera restauranger i Umeå och driver sedan några år tillbaka Miki sushi bar på Ersboda. Nu har han öppnat nytt Väst på stan. Mycket bra. Hoppas att SD och regeringen inte lyckas jaga ut honom från Sverige.

Japanskt snöbollskrig på Nydala. Snöbollarna ven genom luften vid Nydalasjön i Umeå under söndagsförmiddagen. Det var dags för den årliga turneringen i snöbollskrig, även kallad ’Yukigassen’ som har sitt ursprung i Japan. Även detta är trevligt att läsa.

Miljardbolaget fortsätter att växa.  Miljardkoncernen Vitec växer. Med nya vd:n Olle Backman vid rodret har programvarubolaget i Umeå förvärvat 20 nya dotterbolag på mindre än 4 år. Grattis, kanske flera jobb också.

Gott om plats i nya förskolan – för både barn och vuxna. I årtionden har det pratats om en ny förskola i Ånäset. Efter flera turer i den politiska världen är den nu äntligen på plats.

– Det känns jättebra. Vi har väntat och väntat och verkligen sett fram emot det här. Att vi har ett mjukt golv, bara en sådan enkel grej, säger Maria Söderqvist, en av pedagogerna på den nya förskolan. Så positivt.

Det var även positiv läsning på Del2 vad gäller idrottssegrar.

Tack för det. då fick jag dagens dos av positivt från media.

Etiketter: ,

5 kommentarer

  1. Christer

    Nu är jag nog ganska oinformerad, det ska erkännas direkt.
    Men varför ska regeringen och SD ”jaga ut” den företagaren som beskrivs i texten, från Sverige?
    Jag trodde i mitt stilla sinne att just företagare är något som den nuvarande regeringen stöder och omhuldar.
    Men Hansen kanske har annan information i frågan som han kan delge oss?

  2. Christer

    JA, kommunikation är tvivelsutan en svår konstart. Lätt blir det missuppfattningar och päron blir till äpplen.
    Vad min tidigare kommentar syftade till, var att Hansen i sitt inlägg menar på att regeringen och SD (vad de nu skulle ha med saken att göra?), har för avsikt att jaga ut en restaurangägare från Umeå (Ersboda) ur landet.
    Jag efterfrågade bara ett svar på vad regeringen skulle ha för motiv till detta? Och självklart undrar man då hur Hansen har fått reda på att en sådan jakt ska genomföras? Har han kanske någon informatör på insidan som bekräftat att den jakten planeras? Jag är bara nyfiken om jag missat den informationen.

    • Villy Hansen (inläggsförfattare)

      Tack för inlägget. Nej, jag ligger inte inne med någon mera information i ärendet. I inte sällan verkar det ligga närmare till hands att dra förhastade slutsatser från en del folk i allmänhet. Typ när det gäller en invandrare som entreprenör även som den saken inte på något sätt skulle vara aktuell. Om SD skulle vara nämnd i sammanhanget kan det av ”förklarliga” skäl ligga nära till hands att dra snabba slutsatser som grunder sig på allt från ryktet till sanningen om SD.

  3. Christer

    Så hans farhåga att regeringen verkligen ska ”jaga ut honom från Sverige”, är med andra ord tagen ur luften? Ett påstående som saknar verklig grund?
    Lite, ska vi kalla det, falsk ryktesspridning, helt enkelt.
    Bara så att vi vet var vi kan hitta fakta och vad som är fiction.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.