Rasism och diskriminering existerar

Rasism och diskriminering finns. Det vet alla. Den skall alltid sättas stopp för.

Påståenden att det inte finns problem med rasism eller att ”rasism inte är ett jättestort problem” är förödande. Sådana påståenden skulle ligga helt i linje med en stark högernationalistisk syn. Rasism och diskriminering finns. Det vet alla utom dem som själva är rasistiska och diskriminerande.

En politisk fraktion som gång på gång påminner omgivningen om vilka rasistiska sympatier som har dragits till detta ett sådant parti och även bland sina egna inte sällan gett uttryck för rasistiska åsikter. De vill naturligtvis inte bekänna eller tillstå att det är problem med rasism eller diskriminering i vårt land. Att kalla en myndighet man inte gillar för ”låtsasmyndighet” och är förväntat. De flesta människor är med högsta sannolikhet övertygade om att rasismen och diskrimineringen existerar även i vårt land. Blotta existensen är tragisk.

Noter gärna retoriken och skillnaden mellan ” Sverige är rasistiskt…” och rasismen är ett problem i Sverige. Denna sammanblandning utgör därför en retorisk och semantisk fälla.

Uttalandet ”vi har inte särskilt stora bekymmer med rasism i Sverige” är naturligtvis ett politiskt utspel i linje med ett eller flera partiers åsikter och målsättning. Frågan man kan ställa sig är, hur kommer det sig att rasistiska sympatier företrädesvis dras till ett visst parti? Hur kommer det sig att just detta parti kontinuerligt måste ”rens ut dessa rasister”? vad är det som lockar dem i detta parti? Visst finns det sannolikt rasister överallt men de verkar företrädesvis samlas i vissa läger. Varför?

Varför försöka sig på att påstå att det inte finns diskriminering i Sverige? Än en gång, det en retorisk skillnad mellan påståendena, ”Sverige är diskriminerande” och att det förekommer diskriminering i Sverige. Gå inte på dessa retoriska fällor och finter.

Etiketter: ,

En kommentar

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.