Fula ord Tidö-någonting

Tidöanpassad, Tidöanpassa, Tidöavtalet, Tidööverenskommelsen, Tidösamtal, Tidö-isch, Tidö-någonting  är de fulast ord jag någonsin uttalat.

Etiketter: ,

2 kommentarer

  1. H-P Carlson

    Man skall inte fara med osanning. Eller så är det faktiskt så att du aldrig sagt ett ljud om diktaturer, Khmerer, Skolskjutningar, nazister eller gängskjutningar. Så kan det ju givetvis vara.

    • Villy Hansen (inläggsförfattare)

      Tack för ditt väckande inlägg. Det har jag not faktiskt inte sagt av självklarhet att det inte ens behöver framgå i mina inlägg men det var nog en underlåtenhet av mig. ”diktaturer, Khmerer, Skolskjutningar, nazister eller gängskjutningar är naturligtvis avskyvärda inslag i samhället vilka jag verkligen tycker mycket illa om. Det första jag vill slå fast är att detta tror jag inte rådes bot på med högernationalistisk ideologi eller med hjälp av ett parti som SD trots att tidigare regeringar inte lyckats med detta. enskilda metoder kan man alltid diskutera. För mig faller Tidööverenskommelsen platt till markan i sin helhet på grund av flera fula fläckar i överenskommelsen. Så förhåller sig min inställning till detta avtal.

      Den politiska strategin i dag går ofta ut på att påvisa det som är dåligt i samhället, att göra det som är lite dåligt i stället till mycket dåligt, att tala om vilka politiska partier som tidigare är skyldiga till allt det dåliga, bedyra att det endast är ”vi” som kan lösa det, och även peka ut skyldiga grupper till detta och som en följd av detta få tillfälle att ställa grupper mot varandra. Om den politiska retoriken och budskap lyckas övertyga folk i allmänhet eller betydande grupper om att det är riktigt illa, näst intill katastrof är tyvärr många beredda att göra visst avkall på demokrati, självständighet och inflytande och i stället acceptera mycket hårda politiska metoder som sannolikt blir otvetydigt rättsosäkra. Jag kan rekommendera en bok av filosofiprofessorn Jason Stanley, Fascismens metoder. Att skilja ”dom” från ”oss” där man mycket väl kan känna igen flera metoder som är fascistiska i sitt sätt. Själv är jag född i ett land som en gång var ockuperat av nazister och där min familj fått kännas vid nazisternas iskalla vind i nacken.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.