Omoraliska moralregler

Nya moralregler har etablerats som norm bland sanningsförnekare

  • Det är rätt att svika löften om det skulle krävas för att krossa sossarna.
  • Om man kan bli minister är det rätt att svika liberalismen och man tillhör Liberalerna om det krävs för att bli minister.
  • Som politiker får man svika vad som helst om chansen finns att bli statsminister.
  • Om man blir påkommen med att ljuga kan man alltid påstå att man inte ljugit.
  • Om man inte tycker om att konfronteras med sanningen kan man alltid säga att den är falsk.
  • Om man blir kallad rasist kan man påstå att man inte är rasist.
  • Alla som inte tycker som högernationalister bör beskyllas för vänsterradikala.
  • Om man fälls för ett brott är det lämpligt att påstå att man i själ och hjärta är oskyldig.
  • Vallöften behöver nödvändigtvis inte uppfyllas om verkligheten skulle dyka upp.
Etiketter: ,

5 kommentarer

  1. Christer

    Det måste vara underbart att sitta på positionen där man själv får besluta om vad som är rätt och fel. Jag avundas dig din självpåtagna vishetskrona.
    Ps: Bara en liten påminnelse, du glömde:
    Det är rätt att ljuga för undersåtarna före val, och påstå att det är för dyrt att tanka så någon höjning av bränslepriset är inte aktuellt, om detta löfte leder till en valvinst.
    Det är rätt att lura väljarna på deras röster, och sen inte äta upp sin sko, om det leder till en en plats i regeringen.
    Om man är socialist kallas det inte för att ljuga, då är det en justering av verkligheten.
    Om man fälls för ett brott, kan man få syndernas förlåtelse av den högsta partiledningen, förutsatt att man följt partiet socialistiska linje.
    Det är rätt att ta från undersåtarna, om det gagnar det egna partiet

    • Villy Hansen (inläggsförfattare)

      Vad som anses vara rätt och fel eller bra och dåligt har varje enskild individ möjlighet att själv avgöra för sin del och sina ståndpunkter men det har naturligtvis konsekvenser för andra. Stämmer det inte med samhällskontraktet, den sociala gruppen eller den kontext där den människan lever i blir det en brutal kollision. Då säger jag som jurister ofta gör på en fråga; ”Det beror på”. Därför kan det uppstå moralregler som uppfattas som omoraliska.

  2. erot

    Frågan är hur moraliskt det är att köra ett land i botten, Titta på BNP Sverige, Av EUs 27 medlemsländer ligger Sverige sist med ett negativt BNP enligt senaste siffrorna,alla de övriga länderna ligger på plus, förmodligen kan inte ens dom ekonomiska siffrorna få dig att erkänna att massinvandringen till Sverige har varit skadliga,bl,a äldrevården har hamnat offside pga penningbrist, Har du nåt tips hur utvecklingen kan ändras? jag undanber mig pratet om etik och moral, saxat:Ekonomiprognos: Sverige EU:s svarta får
    Tack vare sjunkande energipriser och oväntad motståndskraft höjer EU-kommissionen den ekonomiska tillväxtprognosen för unionen. För Sverige är fallet det omvända och det enda EU-landet där ekonomin väntas krympa.

    BRYSSEL 13 februari 2023

    • Villy Hansen (inläggsförfattare)

      Den svåra frågeställningen i samhällsutvecklingen handlar om vilka metoder, ideologier och vilka politiska handlingsplaner som leder till det samhälle folket väljer.

  3. erot

    Sverige riskerar att få en generation av ”funktionella analfabeter” som läser så dåligt att de inte klarar vardagslivet, att plugga vidare eller att få ett jobb. Det sa skolminister Lotta Edholm (L) i SVT:s Agenda på söndagen, med anledning av den nya Pirls-mätningen som visar att svenska tioåringars läsförmåga rasar.

    – Det är enormt alarmerande siffror vi ser, sa Edholm.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.