Journalist nu lättaste jobbet

Var inte rädd för mig för jag är den nya journalisttypen. Om du svara fel hjälper jag dig till rätta. Jag är ingen stämningsförstörare.

Det är lätt att vara skribent och journalist nu för tiden. Uppslagen haglar över dem. Skribenternas favoriter är SD-regering. Skribenter och andra journalister behöver inte anstränga sig för att hitta uppslag till artiklar. Om man ser till vad som skrivits och sagts är de dåliga sakerna otaligt fler än de bra sakerna. Antingen gör man sig ond över att statsministerkavajen är för stor för Ulf Kristersson eller att Magdalena Andersson blivit arg. Vilka bedårande nyheter.

Missnöjet med regeringen tycks vara mycket stort och missnöjet med en förra regeringen också mycket stort. Det är ills beställt både till höger och vänster.

Vad en SD-riksdagsperson på ett uppseendeväckande ställer till med har dock inte längre något nyhetsvärde utan har blivit det normala. Sveken från Kristersson och Busch är glömda för länge sedan. C har försvunnit ut i mediaperiferin varför där finns inget att skriva om. Det finns dock några saker att följa som sannolikt kan skapa rubriker. Det är allt från asyl-läger till de hårda tagen. Vilka blir lägervakter?

Oppositionen sysselsätter sig med vård, familjeekonomi och skola. Regeringen med SD i spetsen svingar spikklubban mot invandrare. Eftersom det blå-bruna blocket har riksdagsmajoritet kommer de i enlighet med de demokratiska reglerna att pressa igenom allt de (SD) önskar. Fast det är inte hela sanningen för numer vill M; KD och till och med L det samma.

Allt som inte gillas av den högra sidan kallas för vänsterradikalt. Det borde i stället kallas för medmänskligt, tolerant, liberalt och jämlikt eller något i den vägen.

Det lilla Sverigevärlden blev något omvänd både upp och ner och spegelvänd. Det som en gång utlovades och garanterades att inte SD skulle styra blev inte så. Det blev helt om. De kom att styra en hel regering vilket de ofta påmint om.

Slutligen måste jag för första gången i mitt vuxna liv beklaga mig över att journalister blivit så försiktiga i sin förmåga att ställa följdfrågor. Antagligen vill de inte skapa ”dålig stämning”.

Etiketter: , ,

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.