Evinnerligt tröttsamt Twitterspråk

Fult språk är ful mening. Nu har jag tröttnat på det rasistiska hatspråkets budskap på Twitter. Jag har loggat ut från Twitter för alltid. Twitter må vara intressant för att bland annat studera strömningar mellan höger och vänster inom politiken. Den avsikten har även jag haft. När det gäller lågt och torftigt språk, uttalande om missaktning, rasistiska tillmälen i avsikten att uttala sin mening leder de högernationalistiska. I ärlighetens namn slår de vänsterorienterade naturligtvis tillbaka men sänker sig retoriska inte till närmelsevis lika lågt. På den högernationalistiska retoriksidan ligger flera kända riksdagspersoner i framkanten. Dem som statsministern och partiledarna från KD och L lyfter under armarna. Språket kan göra vem som helst deprimerad.

Språket, det man säger och skriver följer att avsändaren får ta ansvar för det hen menar och att mottagaren bör tolka det så. Därför är språket inte något sätt betydelselöst därför språket är en verklighet.

Det krävs inte alls att vara vänsterorienterad för att ogilla retorikens uttryck från högernationalisterna var de än skriver och talar. Det räcker med att vare en förnuftig, tolerant, medmänsklig och rättvis människa.

Etiketter: ,

4 kommentarer

    • Villy Hansen (inläggsförfattare)

      Språket beskriver verkligheten annars blir språket verkningslöst. Retoriker brukar säga att ”retorik är inte bara retorik”. Om språket skulle ignoreras betyder det att läsaren inte tar hänsyn till den som har något att säga eller skriva. Om någon säger ”fan i helvete” menar den säkert fan i helvete.

  1. Christer

    ”När det gäller lågt och torftigt språk, uttalande om missaktning, rasistiska tillmälen i avsikten att uttala sin mening leder de högernationalistiska”
    Hmm, nåja. Vi ska ju komma ihåg att bloggförfattaren är en åsiktsmaskin och knappast den opartiske betraktaren han själv ser sig som

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.