Religionskriget mot islam

Religionsfrihet

Justitieutskottets ordförande i Sveriges riksdag är ledargestalt i religionskriget mot islam. Med förevändningen om yttrandefrihet hävdar han att flera koraner bör brännas. Med all tydlighet handlar det för hans del och SD om att ha möjligheten till förföljelse och utlopp sin fobi mot islam. Till och med statsministern har uttryckt ogillande med att bränna muslimernas heliga skrift.

Att respektera religiösa skrifter handlar inte om att som det har sagts ”krypa för diktaturer eller andra totalitära stater”. I grunden handlar det om religionsfrihet i för hållande till den tolkning av yttrandefriheten som kan göras i Sverige. Inom islam finns naturligtvis radikala yttringar (kallad islamism, i betydelsen radikal politisk islamism) vilka är fruktansvärda. Men att föra en kamp mo världens näst största religion som bland annat SD med Jomshof gör med högsta sannolikt inte framgångsrik.

Det finns en etisk grund i att ha respekt för olika religioners religiösa skrifter. När det gäller flaggor vill SD förbjuda bränning av den svenska flaggan trots att det sannolikt ryms inom yttrandefriheten. När lagstiftningen och tillämpningen passa den högernationalistiska ideologin som SD talat för passar det SD.

Den svenska ambassaden i Irak stormades nyligen. Turkiet vägrade Sveriges medlemskap i Nato. Vad kan komma härnäst?

Eftersom SD realiteten styr och ställer den svenska regeringen är det en avgörande orsak till Sveriges nedgående anseende i flera länder. Det bryr sig säkert de svenska högernationalisterna sig inte om. Som en spekulation kanske det kan ligga i SD och regeringens intresse att avskräcka Sverige från icke svenskar och möjliga invandrare?

Låt oss tyvärr följa vad som sker som följder av koranbränningar i fråga om aversioner och reaktioner mot sverige från många muslimska länder. Ni blir det lika svårt för SD och dess anhängare att förneka och bortförklara följderna av såväl klimatkrisen som jakten på muslimer och deras heliga skrift Koranen.

 

Etiketter: , ,

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.