Heliga skriftkränkare

Att ställa frågan som en bloggare gjorde ”Är islamistiska ideala förebilder för mänskliga rättigheter?” är ytterst tendensiöst. Bara frågeställningen avslöjar bakomliggande synsätt på islam som vi känner till att SD har. Naturligtvis är det få människor som anser att ”islamistiska ideal” är en förebild för ”mänskliga rättigheter”. Vill man vara insinuant utan att förtroendet dalar är det mera fördelaktigt att ställa frågor där svaren inte är så förutsägbara. Så går det när den politiska retoriken kan slår åt fel håll.

Hur svårt kan det vara att se konflikten mellan yttrandefrihet och att kränka religiösa skrifter (helig skrift) vare sig det vore Bibeln, Koranen, Judarnas heliga skrift heter Tanakh (Tora, Neviim och Ketuvim) eller hinduismens skrift Veda (Rigveda, Yajurveda, Samaveda och Atharvaveda). Heliga skrifter är texter som anses vara heliga av en viss religion eller kultur. Därför kan det för dem som dyrkar sin religion anses mycket kränkande om skriften bränns.

Att anhängare av SD förespråkar yttrandefrihet utan några gränser är förståeligt när det är näst intill övertydligt att flera SD-are och sympatisörer av SD vill ha all möjlighet at bränna heliga skrifter i detta fall Koranen. Det mest kända religionskrigaren sitter i Sveriges riksdag och är dessutom ordförande i justitieutskottet. Skulle det bli förbjudet att bränna heliga skrifter, i detta fall Koranen vore det sannolikt en tragisk förlust för Richard Jomshof och Petter Nilsson. Men även för andra med fobi för islam eller dem som väljer hur yttrandefriheten skall se ut för att passa sina högernationalistiska tankar.

För att vara riktigt uppriktig så argumenterar och tar naturligtvis en sann politiker ansats i att argumentera för sina egna syften. Ett av huvudsyftena för SD förutom att skicka ut alla invandrare är sannolikt att ge sig på islam som är världens näst största religion efter kristendomen.

Etiketter: , ,

2 kommentarer

  1. Agneta

    På vad grundar du påståendet att ett av SD:s huvudsyften är att skicka ut alla invandrare? Står det att läsa i deras partiprogram eller är det en insinuation från dig? Att vara insinuant som du beskyller andra för att vara.
    Att ett förbud mot koranbränning skulle vara en tragedi för de personer du nämner är också det endast ett antagande.
    Dessutom, allt som man inte sympatiserar med behöver inte vara en fobi.

    • Villy Hansen (inläggsförfattare)

      Du har naturligtvis alldeles rätt för jag gav svepande synpunkter en här är de i ett blogginlägg. Jag undrar gärna vad jag kan ha grundat mina uppfattningar i från.

      Det är heller inte ovanligt att det inom politiken sägs en sak och handlas på ett annat sätt.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.