Kritiskt säkerhetsläge?

Kritiskt läge i säkerhet

Koranbränningar är en form av hets mot folkgrupp och kan leder till våld och oroligheter. Det är viktigt att respektera andras religion och inte göra något som kan såra eller uppröra människor.

Oavsett hur den muslimska världens koranbränningar rapporteras och oavsett vilken desinformation som skapas om Sverige görs koranbränning möjliga inom ramen för nuvarande lagstiftning. Ett förbud mot att bränna heliga skrifter har ännu inte prövats i förhållande till lagen om hets mot folkgrupp.

Lagen om hets mot folkgrupp instiftades 1970. Lagen säger att det är olagligt att göra uppmaningar till våld eller hot mot en folkgrupp eller att uttrycka missaktning för en folkgrupp. Lagen gäller även om uppmaningarna eller hoten riktas mot en enskild person som tillhör en folkgrupp. Straffet för hets mot folkgrupp är fängelse i högst två år. Om brottet är ringa kan man dömas till böter. Lagen är till för att skydda människor mot diskriminering och våld på grund av deras ras, hudfärg, etniska ursprung, trosbekännelse eller sexuell läggning. Lagen är också till för att främja förståelse och tolerans mellan olika grupper av människor.

Att koranbränningar genomförs av enskilda personer och inte den svenska staten som ibland desinformationen säger uppfattar sannolikt ändå den muslimska värden att det finns ett ansvar från svenska staten att koranbränningar tillåts inom ramen för lagen.

Om Statsminister Ulf Kristersson meddelar till SVT att ”bränningar av (kopior av heliga skrifter) sker med avsikten att splittra och söndra Sveriges ställning internationellt, är det inte hela sanningen utan koranbränningar sker för att människor inte respekterar religionsfrihet, föra att människor tycker illa om islam”. De tycker illa om islam precis som religionskrigaren ordförande i justitieutskottet i den svenska riksdagen och som andra av sympatisörerna och riksdagspersonerna inom SD gör.

Redan torsdag morgon skriver Jomshof en Tweet, ”Jag håller med om att vi behöver en ’bredare dialog’, en dialog om hur vi demokratiserar den muslimska världen. Eller varför inte en dialog om islam, denna antidemokratiska, våldsförespråkande och kvinnofientliga religion/ideologi, grundad av krigsherren, massmördaren, slavhandlaren och rövaren Muhammed”. Det är kanske inte underligt att oppositionen (s) kräver avgång av justitieutskottets ordförande Richard Jomshof.

 

Etiketter: ,

8 kommentarer

 1. Anders

  Vi har inget att frukta från dessa fina och fredsälskande muslimer som lyder koranen blint, det är fredens religion. Dessa extremister som bränner bilar och ställer till upplopp är ingenting att bry sig om, dom måste ju få chansen att roa sig som dom gjorde i sina hemländer, vi får inte ta ifrån dom sin kultur. Och S + resten av vänstern ville ju ha ett nytt spännande Sverige, och det har vi fått nu så klaga inte.

  • Villy Hansen (inläggsförfattare)

   Tack för din avslöjande text som inte lämnar något att fundera över. Din kommentar är cynisk och ironisk. Det blir svårt för de flesta att tilltro dig. Lycka till i ditt och Jomshofs religionskrig mot den näst största religionen i världen men ert krig blir sannolikt inte så lyckat.

 2. Anders

  Trodde att det var din melodi att vara cynisk och ironiskt och att sprida en massa dynga omkring dej?

  • Villy Hansen (inläggsförfattare)

   Det finns inget belägg för at jag skulle ”sprida en massa dynga omkring mig” som du skriver i din kommentar. Men å andra sidan står det läsare fritt att dra sina egna slutsatser.

 3. Agneta

  Islam är ju fredens och kärlekens religion! Är det inte märkligt då med dessa korankravaller som ställt till med våldsam oreda i samhället?
  Kommentaren som beskrivs som cynisk och ironisk kan även uppfattas som satirisk.
  Skriva inlägg i satirform är något som även Villy Hansen emellanåt ägnar sig åt.

  • Villy Hansen (inläggsförfattare)

   När man skriver finns alltid risken att läsaren bedömer texten på ett annat sätt än man avsett. Den risken får alltid tas. Varsågod att bestämma om hur det lästa tolkas och uppfattas. Efter att antal års studier i retorik och svenska språket är det solklart at jag experimenterar med språkets form och ordens valörer.

 4. erot

  stämmer det att du Villy tillhör Globalisterna? och skulle gärna se att landsgränserna raderas,ungefär som Reinfeldt sa: Gränser behövs inte och är bara nåt som någon hittat på för länge sedan,Reinfeldt sa även: att sverige tillhör inte svenskarna som bott här i många generationer,utan sverige tillhör ”de som kommer” Här fick vi svart på vitt att Reinfeldt vill skänka bort Sverige,varför inte till muslimerna?

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.