Islamofobernas framfart

Det blir svårt att elda upp denna för muslimerna heliga skrift utom möjligen för Jomshof och Nilsson. Vem kan elda det som huggits i sten?

Detta är också en helig skrift.

Herrar religionskrigare, Richard Jomshof och Petter Nilsson, det är inte religionsfriheten ni i första hand vill försvara utan möjligheten att bränna flera koraner. Om det inte skulle vara tillåtet att bränna religiösa skrifter vore det en näst intill försumbar inskränkning i yttrandefriheten.

Det lär vara omöjligt för Kristersson att be om ursäkt till muslimer som tagit illa vid sig, utan att Sverigedemokraterna hotar med regeringskris. Kristersson och regeringen tassar på tå i kulisserna när säkerhetsläget är som mest kritisk sedan andra världskriget.

Nu sker en intensiv kamp om värderingar och synpunkter om islam och muslimer. Längst fram på barrikaderna står kända namn från den svenska riksdagen som naturligtvis deltar bland annat med inlägg på Twitter.

I synnerhet SD:s kamp mot islam är uppmärksammad av svensk media och oppositionen. SD:s anseende lär endast bibehållas av de redan trogna inom SD. Men för att vara kritiker till koranbränningar krävs inget annat än att vara en respektfull människa.

Utan tvekan har Sveriges anseende inte endast hos muslimer utan hos många andra dalat i botten. Dessa händelser som koranbränningar har utan tvekan skapat en säkerhetsrisk för i första hand svenskar.

Mitt i allt detta minimaliserar riksdagsledamoten och ordförande i justitieutskottet i Sveriges riksdag sina egna uttalanden. På Twitter är det någon form av julafton för islamofober.

Dansk debatt om koranbrännarförbud

Den danske utrikesministern Lars Løkke Rasmussen sade inför ett möte i folketinget på måndagen att regeringen inlett ett arbete med att hitta ett ”juridiskt verktyg” för att försöka förhindra koranbränningar framför utländska ambassader i Danmark.

Efter mötet säger Anders Primdahl Vistisen, företrädare för konservativa Dansk Folkeparti, att det vore bisarrt att införa en sådan lag.

-Den rätta vägen framåt vore att fortsätta försvaret internationellt för yttrandefriheten, säger han.

Løkke Rasmussen säger efter mötet att fler partier i Danmark borde förstå allvaret i den säkerhetspolitiska situation som man befinner sig i.

-Det är krig på vår kontinent.

Mötet mynnade inte ut i något konkret förslag, uppger TT.

Hanna Nyberg, SVT-reporter, 2023-07-31

Det konservativa Dansk Folkeparti intar samma inställning som Sverige Demokraterna, att i skenet av yttrandefriheten kunna häckla, genera, förfölja muslimer och deras religion.

Låt oss tyvärr följa den makabra jakten klappjakten på islam och muslimerna med svenska riksdagsledamöter i spetsen och en knäpptyst statsminister och bleka partiledare från KD och L. Även en SD-politiker i Umeå ger sig fatalt in i den debatten men utan till synes någon positiv effekt utom naturligtvis på de egna troende.

Etiketter: ,

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.