Språket visar verkligheten

Jag har släckt ner mitt Twitter (X) och därefter även X helt enkelt för att det är så vansinnigt låga, fula och språkligt förskräckliga kommentarer från många håll. Allt från kända riksdagspersoner till okända anhängare av den högerpolitiska sidan. Jag har använt Twitter (X) för att få en bild av den politiska retorikens strömningar men det finns andra vägar att tillgå för detta ändamål.

Naturligtvis undgår man inte heller detta på något sätt ens i bloggen på VK. Jag ville behålla den mera positiva känslan av att observera omvärlden varför jag släckte ner mitt Twitter (X). Jag kommer dock inte att släcka ner min blogg på VK. Sannolikt jag kommer att föredra helt andra ämnen.

Eftersom jag inte vill skräpmarkera kommentarer eller radera dem kan det därför vara fördelaktigt att behandla andra ämnen är politik i min blogg https://blogg.vk.se/skrivet/. Jag vill heller inte se det som att den avskyvärda retoriken har tystat mig.

Det är bäst för den mentala hälsan att inte vare sig befatta sig eller hantera dessa tragiska ting.

I sann Björn Söder anda låter det bland annat så här och då har jag utelämnat de värsta;

”Ja du framhäver dej själv som högutbildad, det kan man inte tro när man ser vilket språk du använder när du försöker sprida din dynga och hat mot Sd och resten av högern. Du är ett levande bevis på att man behöver inte vara riktigt klok bara för att man själv anser sig vara ”högutbildad”!

”Någon behöver göra det för att upplysa det sovande folket.”

”Gå och lägg dig igen din osedvanligt korkade nolla, ta med dig Hansen ni verkar platsa i samma sandlåda.”

”Oj va du tar i, tänk på att du är gammal och sjuk!”

En av dagens kommentarer.

”massa ”fakta” utan referenser. Så fungerar det inom bänghögren”.

Jag är viss gammal för jag fyllde sjuttiotre år i går. Hurra!

P. S. Eftersom jag faktiskt använder VK bloggen som skrivövning kommer nu andra ämnen att bli blogginlägg.

Etiketter: ,

2 kommentarer

  1. Christer

    Har full förståelse för att bloggförfattaren reagerar och agerar utifrån de, många gånger, smaklösa kommentarerna som kan komma in.
    Tyvärr verkar det som att det finns en frustration hos många, som inte står i paritet till deras språkliga förmåga att uttrycka sig. Då är det lätt (om än oförsvarligt) att ta till kraftord.
    Men, utan att ta bort ansvaret för de som svarar på blogginläggen, har inte också bloggförfattare (i allmänhet) ett ansvar i hur de uttrycker sig? Handen på hjärtat, om man provocerar sina läsare med allsköns ostyrkta påståenden, kan man då inte förvänta sig kraftiga reaktioner?
    Är det inte det man faktiskt är ute efter, genom att provocera?
    En sista fråga (jag kanske är naiv) men utifrån följande mening i hans blogginlägg ovan: ”… låga, fula och språkligt förskräckliga kommentarer från många håll. Allt från kända riksdagspersoner till okända anhängare av den högerpolitiska sidan.”
    Handen på hjärtat, är det verkligen så att det bara är den högerpolitiska sidans anhängare som står för låga, fula och språkligt förskräckliga kommentarer?
    Sanningen, hur ogärna en del än önskar att den inte stämde, är den att även vänstersidans politiska falang många gånger utrycker sig, och handlar, fruktansvärt lågt och ovärdigt.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.