Förlovade landet Sverige

Löften brister inte sällan

Sverige är det förlovade landet eller rättare sagt det alldeles för mycket lovade landet, särskilt av politiker. M lovar sänkt skatt även för de rikare. S lovar sänkt skatt för ”vanligt folk”. SD-regeringen lovade ordentligt sänkt drivmedelspris. KD lovade elprispengar tillbaka i god tid. L lovade att de skulle vara liberalismens vakthund i regeringen. En, till och med två olika partiledare lovade dyrt och heligt att inte ha med ett högernationalistiskt parti att göra.

Det finns även många löften som förhoppningsvis inte blir uppfyllda typ mycket i Tidöavtalet. SD och regeringen lovar angiverisystem. Hoppas en del löften inte lyckas bli uppfyllda som kulturkontroller, utrensning av böcker på bibliotek, styrning av vad som visas på museer. Det bästa är om det levs upp till bra löften och misslyckas med de dåliga löftena.

Jag säger som Lewi Petrus i psalmen Löftena kunna ej svika där varje vers avslutas med den välkända strofen: ”Himmel och jord må brinna, höjder och berg försvinna, men den som tror skall finna, löftena de stå kvar.”

Etiketter: , ,

En kommentar

  1. kenth

    En sak är också att Danska personer kan köpa skog i landet…
    Sen är det ju också så att många fastighetsägare bor på annan ort och
    tillför inte skattepengar till den orten där skog/fastigheten ligger.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.