Faran bakom Regeringsskylten

Faran kan lura bakom talarstolen med skylten ”Regeringen”

”Vissa yttranden”. Har någon överhuvudtaget förstått vidden av vad migrationsministern sade i Rapport den 21 november? Om inte vill jag poängtera vad andra totalitära regimer bestämt om gränsen för yttrandefrihet. När rättsosäkerheten passerar den yttersta gränsen är ett land på väg mot moralens avgrund. Detta händer bland annat i Turkiet, Ungern, Ryssland och inträffade under trettio- och fyrtiotalet i Tyskland.

Min mormor fördes bort till förhör av SS-soldater för att hon kritiserade de tyska soldaterna i Danmark. Hon ansågs visa illojalitet mot Tredje Riket. För grannen gick det sämra. Han kom aldrig tillbaka.

Sveriges migrationsministern Maria Malmer Stenergard sade ”…vissa yttranden som äventyrar våra grundläggande värden skall kunna utgöra grund för utvisning och då för det ju viss betydelse för hur man yttrar sig och hur man agerar”, Rapport 2023-11-21.

Kommer mina vänner som invandrat till sverige att kunna bli påkomna med att godtyckligt kritisera något som infödda svenskar tillåts göra?

 

P. S. Så skrev jag i en tidigare blogg, Passport to Freedom.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.