Försvarsviljan

Värt att försvara

Försvarsviljan handlar sannolikt inte om i fall man är svensk medborgare för att vara född i Sverige eller om man har fått sitt medborgarskap efter att ha invandrat till Sverige. Statsministern har den dåliga bedömningen att insinuera om att det hos dem som invadrat till landet finns brist i försvarsvilja. Det finns en intressant ledarartikel i Dagens Nyheter 2024-01-18 om detta för den som orkar men naturligtvis inte för den som okritiskt dyrkar statsministern eller dem som i praktiken styr över regeringen.

Själv gick jag den långa vägen men ändå en relativt kort militär karriär. Jag har alltid känt för att försvara landet Sverige.

Etiketter:

4 kommentarer

  1. kenth

    Jag tycker oavsett så skall de som bor i ett land ställa upp i kristider och inte åberopa en massa ursäkter
    för att inte behöva hjälpa till.

    • Villy Hansen (inläggsförfattare)

      Naturligtvis skall ett land försvras utan så kallade ”ursäkter”. Att än en gång mobba invandrare genom att på ett insinuant sätt antyda att försvarsvilja skulle saknas just i denna grupp är obetänksamt av en statsminister utan att i så fall även säga att försvarsviljen även kan saknas bland svenskar.

  2. TygS 76-77. Sumpan.

    Frågan är om att försvara Sverige; här ett axplock från medborgare i Sverige. Skall tilläggas att alla som flytt till Sverige ifrån krig i sitt eget land, knappast torde ställa upp på att försvara Sverige, när dom inte ens ville försvara sitt eget!
    https://youtu.be/FjmObcc2380

    • Villy Hansen (inläggsförfattare)

      Det är en generell slutsats från dig som naturligtvis inte alls kan gälla alla. Men uttrycket och insinuationen från statsminisern är i grunden ytterst bedömningslöst och svepande och har ingen vetenskaplig eller vederhäftig grund.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.