Språk som ger reaktioner

När jag i går skrev blogginlägget ”Språket styr” fick jag en ”ärlig” kommentar som visar reaktioner på språket. Kommentaren visar även hur frågor om språk kan provocera. Det som skrivs och talas säger minst lika mycket om dem som kommenterar .

Exempel på en kommentar till mitt inlägg ”Språket styr”.

Den här gången tappade jag intresset efter ca. 1/3 in i ’artikeln’ när jag stötte på första stavfelet (det enda som jag upptäckte fram tills dess.)

Men det var nog, och lika bra det, för när jag utan intresse skummande igenom resten upptäckte jag ”snällt nog”. Ett rasistiskt påstående från din sida som gjorde hela ’artikeln’ undermålig, eller på ren svenska totalt ointressant/kass.

 Ett annat exempel på en illa språkkommentar till ett blogginlägg av en annan förattare.

Visitera och skjut huvudet av den som vägrar. Skrivar bloggförfattaren här på VK-bloggen i dag. Retorik är inte bara retorik utan smärtsamma och ibland ytterst obetänksammma verktyg i munnen på omdömeslösa.

Många blogginlägg kan naturligtvis uppfattas som ointressanta för dem som är ointresserade och andra blogginlägg som vårdslöst omdömeslösa. Men lyckligtvis är de sällsynta i vart fall få här på VK-bloggen som är en relativt städat och vårdad plats.

Etiketter:

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.