Märkesborrmaskin

Riskfyllt. Göm undan!

Riskfyllt att ha på huvudet.

Går bra att ha liggande synligt. En Martin bryr sig inte.

Skylta inte med märkesborrmaskinen. Om du exempelvis stannar till vid OKQ8 eller BYGMA i Vindeln och går in för att handla se då till att ingen som heter Martin kollar in i bilen. Om du har en borrmaskin av fint märke typ Hilti eller Milwaukee kan du ligga illa till för närmare koll. De Walt är på gränsen men har du en Cocraft, Meec eller Black Decker slipper du säkert undan intresset. En annan möjlighet är att bilen har extra mörka rutor från B-stolpen så inte en Martin kan se in.

Funktionsbyxorna från Haglöfs och Fjällräven kostar flera tusen kronor men väcker inte uppseende vare sig i Sorsele eller ens Umeå.

En gång köpte jag en John Padridge oljerock för många tusen när jag bodde i Stockholm. Det var ingen risk med det för det var innan Martin vaknat till och kom i farten. Det enda försäljaren sade när jag provad var ”du ser bra ut i den det är bara den stora hunden och gröna gummistövlar som fattas”. Det gäller att inte väcka uppseende för då kan en Martin dyka upp. Men under 80-talet på Gärdet i Stockholm hade ännu inte en Martin dykt upp.

Då säger vän av ordningen att de där geopolisgränserna är ju snäva och sträcker sig inte ända upp till Vindeln, Sorsele eller Jörn. Naiva tanke. Gränserna är gjorda av gamla utdragna gummisnoddar. I Jörn kan vad som helst gömma sig. Där kan man mycket väl ha Hilti liggande i vilken bil som helst.

Etiketter:

8 kommentarer

  1. GF.

    Nojigt och långsökt av författaren….
    Hilti-”Adi”-A.Hitler….. Milwaukee-MAGA-Trump, du borde i rättvisans namn använt mohammed istället för Martin, eller har jag missuppfattat nått…?
    Det är nya tider när tom. vänsterlutade räddhågsna YT låter världsberömda Rammstein spela ut hela sitt register med denna låt. Rock on…
    https://youtu.be/Z-vmrIbbqKc?si=EtBeOyQl_kn07Y7U
    Ps. Milwaukee är ingen borrmaskin…..

    • Villy Hansen (inläggsförfattare)

      Jag har en sådan borrmaskin och några andra verktyug av detta märke. Här hör inte ”mohammed” hemma i texten eller meningen. Men å andra sidan var inte min måläsättning att ens särkilt många skulle förstå det som jag gör. ”Nojigt”? Ja kanske det.

  2. PeH

    Martin kan vara en sympatisk och trevlig kille som är intresserad av vad jag har för verktyg och hur jag använder dessa men framför allt tillbehören, speciellt eftersom han vet att jag har tummen mitt i handen och varken jagar eller fiskar.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.