Ful i mun är ful

I slutet på detta inlägg som ett P. S. kan du som läser se mitt blogginlägg med ett omedelbart exempel på fördummande språk i en kommentar sannolikt från höger sida. Då blev jag ”korkad” och ”förpestar”.

När SD och regeringen kritiseras kallas kritikerna för vänsterorienterade men möts sällan med sakliga mot- eller försvarsargument. Anders Lindström politisk redaktör på Aftonbladet är dumförklarad av SD. journalisten Owe Nilsson har också råkat illa ut för SD. Man behöver inte vara vänsterorienterad för att kritisera SD och regeringen.

Ofta är språket från dem som blir kritiserade torftigt som hos en tonåring med språksvårigheter och mager vokabulär. Öh du är ju dum i huvudet! Men tyvärr kommer sådant språk som exempel från riksdagsledamoten Björn Söder när han kritiseras av journalisten Owe Nilsson. I en artikel i ETC, 2023-05-03 redogör Jenny Lindström för hur ”Björn Söder gick till attack mot journalisten Owe Nilsson efter att denne tagit upp Sverigedemokraternas nazistiska rötter”.

”Till Dagens ETC säger Owe Nilsson att han inte personligen bryr sig så mycket om Björn Söders ord. Owe Nilsson säger citerar ETC ”– Jag tycker att Björn Söder är en uppblåst fjant som man egentligen under normala förhållanden inte skulle behöva bry sig om. Men han är ju samtidigt en farlig fjant eftersom han ingår i regeringsunderlaget. Och talar om det väldigt ofta också”.

Vad har Björn Söder (Sverigedemokraterna och ledamot i justitieutskottet) sagt om Owe Nilsson? ”I en kommentar direkt till Owe Nilsson skriver Björn Söder sedan: ”Du är allvarligt sjuk. På riktigt! Sök hjälp!”, ”skriver Jenny Lindström.

Känn på de orden som Björn Söder levererar till Owe Nilsson, ”Du är allvarligt sjuk. På riktigt! Sök hjälp!”. Sådant inger inte förtroende utan avslöjar hur obildat och vårdslöst en riksdagspolitiker kan bete sig som är med och styr Sveriges regering. Ingen i regeringen och allra minst stadsministern själv ryter till mot SD-folkets beklämmande åsikter, yttranden och retorik. Retorik är inte bara retorik och språket är ytterst avslöjande om människan.

P. S. Som ett omedelbart ”brev på den gamla posten” blev jag korkad och förpestar i en kommentar. De språkliga proletärerna förnekar sig inte. kommentaren lyder; ”Tillägg; för övrigt verkar du vara för korkad för att kunna diskutera i sak! Så oavsett vad, skall det bli en lättnad, att en dag slippa din ständiga förpestning här!” 

Etiketter: ,

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.