Ynkligt enkla frågor

Frågesport! Den om kan svara rätt på en eller två av dessa frågor behöver inte känna sig särskild stolt eftersom det är ynkligt enkla frågor.

Vilka typer av politiska fraktioner har ogillande av invandrare som huvuduppgift? Vilka kallar alla för vänsterorienterade som uttrycker kritiska synpunkter på dem längre till höger? Vilka är det som vill lägga sig i vilka föremål som bör finnas på ett museum? Vilka är det som vill stå bakom en skylt med Regeringen på när det är presskonferens trots att de inte tillhör regeringen? Vilka är det som sannolikt kan tänka sig att straffa trettonåringar? Vilka är det som absolut inte anser sig vara rasistiska trots att de inte sällen beter sig som rasistiska? Vilket parti är det som tagit på sig uppgiften och initiativet att definiera vem som är svensk?

Vilket parti är det där en framträdande partimedlem föreslår att skicka ut alla invandrare för att öka oddsen för att få ner kriminaliteten i landet? Vem i ett parti är det som inte sällan på Twitter kallar meningsmotståndare för dum i huvudet trots att han passerat tonåren? Vem fan slåss med järnrör om han nu gjorde det? Vem sålde sin liberala själ för att få bli minister?

Vem gjorde nästan vad som helst för att få bo i Sagerska palatset och åka till Harpsund på helgerna? Vem anses av de flesta ha ljugit mest både före och efter riksdagsvalet och därtill har sagt att ”sanningen är väldigt viktig för mig”? Vilka olika politiska partier sade sig inte på några villkor vilja samarbeta eller samverka med SD och ändå gjorde det?

Nämn fem politiker som till betydande del bidragit till ökning av politikerföraktet?

Etiketter: ,

2 kommentarer

  1. Torbjörn Jonsson

    Alltid lika givande att delta i frågesporter där deltagarnas kunskaper inom givna områden testas. Men när ”frågesporten” som här ingår i ”gissa vad författaren tycker”, visar det enbart på författarens fäbless för hans eget elitisttänkande.
    Avsaknad av förståelse för vad demokrati innebär, helt enkelt

    • Villy Hansen (inläggsförfattare)

      Demokrati innebär naturligtvis även åsiktsfrihet. Tack för betyget ”elitistiskt tänkande” vilket jag tolkar som gott betyg på min kognitiva förmåga. Tack än en gång.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.