Marja

Den långa resan.

Let’s Get Sketchy… February nr 2

Av , , Bli först att kommentera 5

layout3

Gjorde färdigt layouten efter februari månads andra skiss hos Let’s Get Scetchy.

Äntligen fick jag användning för korten jag tog av Johanna när vi var i Fåglum för några år sedan. Vi var på fest i en klubblokal och ljuset var inte det bästa för fotografering. Johanna är här kusligt lik min syster Leena, som ju inte längre finns hos oss. En av de äldre kvinnorna i byn, som kom ihåg Leena, kom fram till mig och viskade att Johanna är en kopia av Leena. Och visst är hon lik… inte bara till utseendet, utan även till personligheten…vilket blir allt tydligare ju äldre hon blir.

Ha en trevlig helg <3

Bli först att kommentera

Skywatch Friday, February 2018

Av , , 6 kommentarer 4

skywatch16

Wintersky on the lake.

/Vinterhimmel över sjön./

Skywatch Friday

Have a nice weekend <3

6 kommentarer

Inställd vattengympa. Igen.

Av , , 4 kommentarer 6

frosty3

Solsken på rimfrostträden i morse. Det är kallt på nätterna, men när solen kommer fram stiger temperaturen och så länge det inte blåser är -13 grader ganska skönt vinterväder.

Jag for och klippte mig och sen fick jag ett sms att vattengympan var inställd. Igen!! Det är tredje gången den här terminen som ju inte hållit på många veckor än. Nu får reumatikerföreningen verkligen skärpa sig och bemöda sig att skaffa vikarie. Vecka 10 har vi sportlov här uppe och då har vi fått veta att vattengympan blir inställd för att vår ledare skall upp i fjällen och åka skidor. Ingen vikarie tilltänkt då heller… snart får vi kräva avgiften tillbaka. Vattengympan är väldigt viktig för de flesta av oss och man tycker att just reumatikerföreningen kunde ha lite större förståelse för det..

Ha en lugn fredagsnatt <3

4 kommentarer

Så mycket snö.

Av , , 2 kommentarer 8

snohog

Så mycket snö och på gården har snöplogen lagt upp en jättestor hög som gör mig nervös. Dels leker barnen där och gräver gångar och kryper in och försvinner helt… dels ser jag för mig den syndaflod det kommer att bli när den skall smälta. Mest troligt kommer man att köra bort hela högen innan dess, så jag vet att jag oroar mig i onödan.

Nu grasserar influensan och många vänner är sjuka och ligger med feber och hosta. Trots att jag vaccinerat mig är jag väldigt försiktig, för jag läste i tidningen att årets vaccin inte ger ett fullgott skydd för alla varianter av influensan. Ibland missar till och med experterna.

I dag har jag skrivit protokoll, signerat räkningar och ansökt om bidrag till en resa. I morgon skall jag till frissan och sen vattengympan. Längtar.

Ha en lugn torsdagsnatt <3

2 kommentarer

Tulpanvasen

Av , , 4 kommentarer 11

tulpanvas

Så här snygg och praktisk är tulpanvasen jag köpte på Ikea i går. Jag grabbade tag i den i förbifarten på väg ut.

I dag har jag skottat på balkongen. Trots att vi fått mycket snö var det bara andra gången i vinter.

balkongen

Det är inte utan att jag längtar till att snön smälter bort och att det blir barmark. Just nu är det -20 grader och skall visst vara lika kallt några dagar.

Hela vintern har jag haft en liten pelargonstackare stående bakom gardinen på golvet vid balkongdörren. Ett par gånger har jag skvätt ett par droppar vatten på den och för ett par dagar sedan tyckte jag att det var dags för den att komma ut i ljuset. Den fick flytta bakom gardinen i hörnfönstret och se hur den växer.

pelargon

Jag är absolut ingen pelargonodlare… köper några att ha på balkongen över sommaren och sen är de slut. Den här fick jag av min kompis i somras och tänkte att jag skulle ge den en chans. Nu måste jag kanske ge den lite ny jord?

Ha en lugn onsdagsnatt <3

4 kommentarer

Vart är vi på väg?

Av , , 4 kommentarer 14

ikea

Vart är vi på väg?

Vad gör man en måndag när inget känns roligt? Man åker till Avion shopping och Ikea. Som vanligt kom jag inte längre än till Ikea, där jag snurrade runt, runt och som vanligt fick fråga hur jag skulle komma ut. Om jag inte skall titta på möbler, går jag in ‘bakvägen’ och går mot pilarna tills jag kommer till restaurangen och då brukar det vara dags för mat. I dag åt jag kycklingfilé och melonsallad i efterrätt. Medan jag satt och åt gick solen ner bakom skogen. Så vackert.

sunset9

Sen gick jag en bit in mot möblerna för jag skulle titta på såna där skenor som man hänger över diskbänken med krokar för saker. Jag skall få hjälp med att skruva fast dem i överskåpen… om jag bestämmer mig för det. Det var då jag inte hittade tillbaks, utan gick runt, runt mellan sängar, kontorsmöbler, bord och stolar… tills jag desperat bad om hjälp. Jag hade tydligen missat en avfart.

Jag kom hem med en vit bomullsfilt, ett täcke, ett fint kuddvar, en tulpanvas och en svart bricka för 10 kronor i fyndhörnan. Väldigt nöjd med allting. Jag gick ut genom självbetjäningskassan och när jag hade klarat av min betalning kom en figur på dataskärmen som tackade och bredde ut sina armar och då gjorde jag det tillbaka, vilket roade tjejen som stod bakom mig.

Ha en lugn tisdagsnatt <3

4 kommentarer

Björköga

Av , , 8 kommentarer 16

bjorkoga

Ett så vackert björköga jag fångade i dag på min promenad.

Jag har varit däckad ett par dagar av min IBS-mage. Vet inte varför, men ett förhoppningsvis kort skov. Har jag möjlighet tar jag det väldigt lugnt tills det går över. I går tog jag bussen till Ålidhem för att handla och sen låg jag mest på soffan. På kvällen funderade jag på vad jag skulle äta… ingenting kändes lockande och till slut kokade jag gröt på hela bovetegryn. Åt en portion med ett stort smöröga (Bregott mellan) och ett glas kokosmjölk och vips så kände jag mig mycket piggare.

I dag gick jag ut på en promenad bland snömassorna. Så mycket snö och hur ska det bli när allt smälter? Det var riktigt skönt och gick bra att gå med stavarna.

Tittade på sista avsnittet av Bron och nu kan man bara önskedrömma fortsättningen. Jag har inte sett säsong 1 och 2, men tror att jag måste göra det nu på Svt Play.

Ha en lugn måndagsnatt <3

8 kommentarer

Skywatch Friday, February 2018

Av , , 4 kommentarer 6

skywatch15

For a while the sky cracked up into pearlized clouds.

/En kort stund lyste himlen upp och molnen blev pärlemorskimrande./

Skywatch Friday

Have a nice weekend <3

4 kommentarer

Så mycket snö.

Av , , 8 kommentarer 9

I måndags la jag ju ut en bild på mig när jag varit ute i snöyran. På tisdag var det dags igen. Det var nollgradigt och det hade snöat hela natten och fortsatte ganska ymnigt hela dagen. Jag hade ju tänkt att jag skulle gå till återvinningen med tidningar m.m. och velade länge om jag skulle göra det eller vänta till onsdagen och eventuellt bättre väder. Men ibland är jag envis, ville få det gjort och packade min lilla bagagekärra med en stor papperskasse med tidningar och ett par påsar med plastförpackningar, glas m.m.

När jag kom ut insåg jag att det inte skulle bli så lätt. Det hade ju som sagt snöat och kärran med sina små hjul fungerade mer som en snöplog på den oplogade trottoaren. Funderade på att ge upp och vända tillbaka, men bet ihop och valde att gå en lång omväg via de cykelvägar som var någorlunda plogade.

vinter6

Vi har så mycket snö nu. Det var väldigt vackert att gå där i skogen och jag fick gå förbi min älsklingsbjörkdunge, som jag inte sett på länge. Att man kan bli så kär i en björkdunge.

bjorkdungen2

Det snöade mer och mer…blötsnö…och jag var blöt när jag äntligen kom fram till kontainrarna vid OK. Där var det inte plogat, så jag fick pulsa i snön mellan de olika stationerna. Jag skulle gå in på OK och köpa mjölk och eftersom jag var så himla nöjd att mitt uppdrag blev genomfört, köpte jag en semla också. Hade faktiskt tänk hoppa semlan trots att det var fettisdag, eftersom jag snart ska ta prover, bl.a. långtidssocker och därför är väldigt noga med dieten just nu.

Sen pulsade jag hem den korta vägen, eftersom jag kunde bära den hopfällda kärran. Jag gick genom ‘sagoskogen’ och det var också vackert. Jag var genomblöt när jag kom hem, men motionen hade varit bra för mitt blodsocker, så jag kunde äta semlan med gott samvete.

I kväll var det vattengympa som vanligt. Vattnet var så ljuvligt varmt och luktade inte alls klor. Mera som saltvatten. Damerna som drev runt förra gången, lyckades hålla sig på sina platser… däremot var det två som pratade med varandra hela tiden. Sånt irriterar mig lite, för jag vill ju gå in i min egen bubbla och njuta av stunden. Dessutom var de tvungna att prata ganska högt för att överrösta musiken. Jag såg att vår ledare blev lite irriterad och sen höjde hon musiken lite. Jag vet inte… ska man säga till vid såna tillfällen? Just då eller efteråt?

Ha en lugn fredagsnatt <3

8 kommentarer

Alla hjärtans dag

Av , , 4 kommentarer 11

valentine

valentine2

Kramar på Alla hjärtans dag!

I år gjorde jag inga kort, utan stora tags och det var så roligt. Här är framsidorna och en baksida.

Ha en trevlig kväll <3

4 kommentarer