Marja

Den långa resan.

Tejpad häl

Av , , Bli först att kommentera 3

IMG_20170222_135230

Så tog det vackra vintervädret slut efter bara en dag. I dag piskade snön mig i ansiktet på väg till Hälsocentralen, som skymtar där bakom kullen. Jag brukar säga att man får gratis peeling.

Ingen feber i natt och bihålorna tömmer sig bra. Är det så att ju mer man snyter, desto mer stimulerar man slemhinnorna att producera sekret? Ska man spara och spara och snyta när det blir absolut nödvändigt?

Jag träffade en trevlig sjukgymnast i dag. Hon undersökte mina fötter och jag hade ju ont på alla ställen (trots att jag håller på att tappa känseln) …och sen tejpade hon den onda hälen och visade hur jag skulle stretcha muskeln på utsidan. Det är ingen ‘hälsporre’, utan snarare en inflammation i hälsensfästet som jag gått med sen sommaren. Tejpningen känns bra och jag ska ha den i en vecka och fungerar den vill jag lära mig att göra det själv.
När jag skulle lägga mig ner på rygg på britsen, blev jag alldeles yr igen och bävade för att stiga upp sen, men sjukgymnasten höjde på huvudändan, välte upp mig och satt sen en stund på kanten med armen om mig. Du har nog lite förkylning kvar i innerörat, sa hon. Så himla snällt.

Sen promenerade jag till Ålidhems centrum och ICA. En lagom utflykt, för jag var alldeles slut när jag kom hem.

Ha en lugn torsdagsnatt <3

Bli först att kommentera

‘fucking beautiful’

Av , , 4 kommentarer 9

IMG_20170221_154546

Min gata i dag. Perfekt vinterväder, men jag orkade inte ens gå ner till sjön, utan fick nöja mig med att ta bussen för att handla lite mat och fräscha tulpaner på Lidl.

Men det var skönt att få vara ute en kort stund i den friska luften. Tre kvällar nu har jag fått frossa och febertoppar och haft värkande bihålor i både kinder och panna. På nätterna har jag legat på spikmattan och lyssnat på Rix Megapols musik fullproppad med värktabletter, som gett mig hjärtklappning. Ni vill inte veta vad jag snutit ut … Med den här förkylningen känns det som jag hostat upp min livmoder och snutit ut hjärnan. Nu skall det väl ändå ge sig så småningom.

Man hinner ju tänka mycket konstiga tankar när man ligger sömnlös och i natt började jag fundera på vad Robin Bengtsson, han som gick direkt till melodifestivalfinalen tillsammans med Owe Törnqvist, egentligen sjöng? Hörde jag rätt? Jag var tvungen att googla på orden till hans låt ‘I can’t go on’ och visst hörde jag rätt. 10 gånger upprepar han ‘you’re fucking beautiful’ Jag vill inte låta som en moraltant, men snart får vi väl höra förskolebarnen sjunga ‘fackin bjutiful’ i bussen. Jag minns hur alla var chockerade över att de sjöng ‘det gör ont, det gör ont, men bara på natten…’ när Lena Ph vann. Eller ‘manboy, manboy…I’m a manboy’ med tillhörande koreografi.

Jag har tid hos sjukgymnasten i morgon och jag känner att jag måste bara ta mig dit, för jag har av- och ombokat redan en gång. Tur att jag har nära till Hälsocentralen nu.

Ha en lugn onsdagsnatt <3

4 kommentarer

Let’s Get Sketchy, February 2nd challenge

Av , , 2 kommentarer 4

DSCN1537

Äntligen blev jag färdig med februari månads andra skiss hos

Let’s Get Sketchy

/Finally I finished the second layout of February./

2 kommentarer

Medan jag sov…

Av , , 6 kommentarer 11

IMG_20170219_114354

 Tidigt i morse när jag tittade ut såg världen ut så här.

Vad hände medan jag sov? Eller jag vet inte om jag sov eller hade feberyra. Kanske var det en av de konstiga drömmarna?

I går kväll fick jag feberfrossa… så där bara… och det rann ur bihålorna och hela ansiktet värkte. Men värst var frossan. Jag kunde inte få mig själv varm, trots dubbla täcken, långärmat nattlinne och sockar på fötterna. Jag tog värktabletter, la huvud och nacke på spikmattan och försökte tänka på trevliga saker. Orkade inte gå upp och koka hett te, orkade inte fokusera på musik. Snudd på panik.

Somnade och vaknade hela tiden… drömde förvirrade drömmar… och sen tidigt på morgonen vaknade jag svettig och tittade ut på snön. Vad hände?

Snön låg kvar när jag sent om sider vaknade på riktigt, av att snöplogen körde förbi sovrumsfönstret. Det var nollgradigt, så jag antog att den skulle smälta bort. Men den ligger fortfarande kvar och nu är det några minusgrader.

I morgon är det måndag och ny vecka.

Ha en lugn måndagsnatt <3

6 kommentarer

Mormor jag vet att du är i himlen…

Av , , 2 kommentarer 15

IMG_20170218_182002

‘Mormor jag vet du är i himlen, men har du tid en timme?’ En show av och med den talangfulle Willian Spetz från Umeå.

När jag började blogga här på Vk för sju år sedan, hade han också en blogg här som hette lilla bloggen. Då var han inte gammal. Sen gick han vidare till YouTube och twitter och instagram.

Jag visste inte att han var så mångsidig, utan trodde att vi skulle få typ en monolog från scenen. Å nej, han bjöd på skådespeleri, humor, sång och dans. Verklig underhållning med mycket skratt, men hela tiden med en allvarlig underton.

Det handlade om Williams egen uppväxt och sökande efter identitet, mamman, pappan och mest om mormor, som han hade en alldeles speciell relation med. När mormor dog, snörvlade alla i salongen.

Ha en lugn söndagsnatt <3

2 kommentarer

Och så klagar jag igen.

Av , , 2 kommentarer 11

IMG_20170215_172332

I natt satt jag och spelade det här spelet, Mahjong, på datorn alldeles för länge. Jag har tre uppställningar jag gillar mest och alla tre ska gå ut innan jag ger mig.
Nattens spel var nog också en flykt från något jag kände i huvudet… ansiktsvärken från trigeminusnerven in i bihålan. Himla dumt att sitta och tro att man kan tänka bort något sådant… men det är väl ganska mänskligt.

Sen drogade jag mig med värktabletter och försökte sova några timmar, men hela dagen har varit en kamp mot värken. Jag är så less nu. Ska den här förkylningen aldrig ta slut? Förra gången fick jag ju äta antibiotika för bihålan, men det är ju inte bra att göra det stup i kvarten.

Tog i alla fall bussen till Ålidhems centrum och gick omkring lite i Dungen, den lilla parken vid Kulturhuset KLossen. Det var lite vårkänsla i luften trots att solen inte var framme.

IMG_20170217_152619

Sen handlade jag lite mat och så har jag mest sovit på soffan.
I morgon ska jag på teater på eftermiddagen och så har jag telefondate med Johanna.

Ha en lugn lördagsnatt <3

2 kommentarer

Inte ett skvatt

Av , , 8 kommentarer 11

IMG_20170216_131610

Det är ganska mycket svart i mina fina tulpaner.

I dag har jag inte gjort ett skvatt. Inte ens varit utanför dörren. Bara gått ner och upp för trappan ett par gånger för att se om jag fått post.

Jag är trött och inte riktigt frisk än. Det där sista som hänger kvar av förkylningen känns väldigt envist. Klockan ett satt jag fortfarande i morgonrocken och funderade om jag överhuvudtaget skulle klä på mig. Bestämde i alla fall att skippa vattengympan i kväll.

Nu har jag dragit fram allt jag stoppat undan i översta byrålådan, sorterat i olika högar och så ska alla papper i sina pärmar etc. Jag var tvungen att göra det för jag hittade inte en teaterbiljett jag dragit ut från nätet. Och ja, den låg mitt i oredan.
Varför sparar man på så mycket? Vissa papper är ju bra att ha kvar en tid, men inte i åratal. Förr skulle man ju spara sina räkningar och kvitton i 10 år och jag vet att somliga gör det än, men allt finns ju i datorernas minnen nu för tiden. Vi har fortfarande mycket långt kvar till det papperslösa samhället.

Ha en lugn fredagsnatt <3

8 kommentarer

Färdig!

Av , , 2 kommentarer 10

IMG_20170214_112601

Veckans tulpaner är röda med lite svarta inslag. Väldigt tjusiga.

Ja hörni… i dag blev jag äntligen färdig hos tandläkaren efter drygt ett år av smärta, infektioner, tre tandutdragningar, implantatoperation och två jättefina kronor på framtänderna. Vilken resa det har varit.

Jag har en jätteduktig tandläkare och en gullig tandsköterska, som båda två fick en kram i dag. Vi pratade om gårdagens oenighet och jag bad om ursäkt för att jag var kinkig och otålig och tandläkaren bad om ursäkt för att han är envis och det är han ju för att han är väldigt ambitiös och ganska erfaren.
Jag har inte betalat någonting under hela året, så jag fick en saftig räkning, men jag var föreberedd, för jag hade godkänt ett kostnadsförslag. Nu ska jag bli kallad i höst för att kolla upp implantaten.

I morse vaknade jag av att jag trodde att någon låg bredvid mig och snarkade, men det var jag själv som låg och pep ur luftrören. Hostan blir bättre, men det piper fortfarande i rören… förra gången trodde doktorn att jag hade förkylningsastma och ville att jag skulle suga i mig Bricanyl, så jag får väl göra det nu också. Jag har inte astma och vill inte ha, så därför har jag nonchalerat pipet.
Jag har varit lite yrslig också och det är väl därför jag snubblar och tar snedsteg. I dag snurrade det till ordentligt när jag satte mig upp i tandläkarstolen efter behandlingen. Jag fick sitta ett par minuter och hålla i huvudet.

I kväll var det akvarellmålning och det var så himla trevligt. Vi fortsatte att måla rosor och mina blev ännu värre än förra gången. Nej, rosor är inte min grej… tacka vet jag tulpaner, blåklockor och fantasiblommor. Nästa gång ska vi måla fåglar…bestämde vi rent spontant. Stackars vår lärare… hon har säkert planerat hela terminen och så saboterar vi hennes planering med våra påhitt.

Ha en lugn torsdagsnatt <3 

2 kommentarer

A never-ending-story…

Av , , 2 kommentarer 14

IMG_20170214_170858

Eftermiddagssol i Vänorsparken i dag. Snön smälter till is med vattenplaning.

Tror ni att det blev det sista tandläkarbesöket i dag? Nu börjar det nästan likna ett skämt, men jag ska dit i morgon igen. Tandläkaren var nöjd med formen på de nya kronorna, men inte med färgen. Den avvek för mycker från de omgivande tänderna, tyckte han. Det är ju svårt med framtänderna och jag vet att man oftast gör kronor/brygga på fyra framtänder i överkäken för att få ett enhetligare utseende.
Vi var inte riktigt överens. För en gångs skull blev jag kinkig, beroende på att jag är less nu och jämfört med de fula tänderna jag hade, tyckte jag att de här var riktigt fina. Det slutade med att tandteknikern själv fick komma från andra sidan stan för att avgöra tvisten. Medan vi väntade på honom fixade vi ett par missfärgade tandhalsar och sen fick jag en hostattack.
Tandteknikern skall nu lägga på en halv nyans mörkare färg på delar av kronorna, så att de ska se mer naturliga ut och det gör han i morgon bitti. Jag är förstås glad att min tandläkare vill göra ett perfekt jobb, men jag var ärligt talat besviken när jag gick därifrån. Jag vill ju bli färdig.

Jag hostar fortfarande i attacker, men är för övrigt ganska bra, förutom att jag är så trött. Men det kommer jag ihåg att jag var i höstas också efter förkylningen, så det ska nog gå över. Jag tillåter mig att vila på soffan så mycket jag kan.

I morgon är det akvarellmålning och jag skall ha med mig fikat. Efter tandläkaren ska jag gå och köpa färskt bröd, ost och kanske gå till teboden och köpa ett gott grönt te.

Ha en lugn onsdagsnatt <3

2 kommentarer

Alla hjärtans dag/ Vändagen

Av , , 2 kommentarer 11

IMG_20170214_030334

Önskar er alla en trevlig Alla hjärtans dag!

Toivotan kaikille Hyvää Ystävänpäivää!

I wish you all a Happy Valentine’s Day!

En varm kram på Vändagen till er alla!

2 kommentarer