Marja

Den långa resan.

Jag blåste bort

Av , , Bli först att kommentera 7

IMG_20170327_212235

Har ställt fram de nya kaffemuggarna och sitter och väntar på de andra styrelsemedlemmarna. Det har blivit så på sistone att vi varit hos mig och det har jag absolut ingenting emot. Jag blir ju tvungen att städa innan varje möte. Mötet gick bra. Vår ordförande är sjukskriven och skall sluta till årsmötet, så killen som kommer att bli vald till ny ordförande får träna lite redan nu. Det är mycket nu med årsmötet, motioner, kallelse, rapporter att skriva under, boka lokal, fixa fika m.m., men jag känner att jag är ganska rutinerad efter snart fem år i styrelsen.

Det fortsätter blåsa. I dag tog jag bussen till Ålidhem till posten, apoteket och ICA. På ICA vägde killen i kassan mina champinjoner som vitlök. Jag fick 20 kronor tillbaka i cash, som jag gav till tiggaren med förkrympta fötter. Det är nästan så jag blir glad när de tar fel betalt, för då får jag småpengar jag kan ge till tiggarna.

’27 resor left on your card’, stod det på displayen när jag blippade mitt busskort. Jag hakar alltid upp mig på det där svensk-engelska blandspråket. Men det var närapå att jag inte kom upp på bussen. De blåser ju som sagt och kastvindarna drar upp allt löst som sen yr omkring i luften. Busschauffören öppnade bara ena dörrhalvan, jag hade lyckligtvis tagit ett fast grepp i handtaget och lyfte just upp ena foten för att stiga ombord, då en vindpust kom och jag tappade balansen och försvann ur busschaufförens synfält… limmades som fast i bussens sida (tur jag höll i handtaget). ‘Vart tog du vägen’, frågade hon sen? ’Jag blåste bort’, sa jag. Ha,haa. Och jag är absolut ingen lättviktare.

Ha en lugn tisdagsnatt <3

Bli först att kommentera

Helgen

Av , , 2 kommentarer 10

IMG_20170325_193402

På fredag eftermiddag for jag till min kompis och fick med mig en fin vit krysantemum hem. Den står på mitt köksbord och lyser upp och har en massa knoppar. Hoppas bara att jag klarar av att hålla den vid liv. Jag är lite tafatt när det gäller blommande krukväxter.

I går morse när jag vaknade var mina ögon väldigt små och jag hade ödemsvullna ögonlock. Vad nu då? Gick in på pollenrapporten och ja, massor med alpollen i luften som kommit upp med de starka vindarna. Jag har alltid antihistamintabletter hemma, men det tar ju en tid innan de verkar. I dag var det lite bättre, men utomhus var det några plusgrader och stormvindar. Det blåste så det ven i köksfläkten. De stackars kråkorna for vind för våg där ute och jag beslöt att stanna inne hela dagen.

Och så blev det sommartid i natt. Jag satt vid datorn och plötsligt var klockan 03.00… jag trodde jag hade nickat till, men kom sen på att jag flugit fram i tiden en hel timme på en nanosekund. Så onödigt med sommartid, tycker jag. Jag tog det väldigt lugnt i morse och steg upp efter min egen söndagsvintertid. Sen har jag bara plockat undan, lagat mat, tvättat, varit nere och sopat i entrén (igen) och läst ut en bok. Var ute en sväng på balkongen och fotograferade kvällsmolnen. Blåsten försökte slita av mig klänningen och jag stod med kjoldelen fladdrande i ansiktet och försökte fotografera.

Nu ska jag lyssna på Stina Wollters söndagsprogram i P4.

Ha en lugn måndagsnatt <3

2 kommentarer

Fredag

Av , , 6 kommentarer 13

IMG_20170324_084030

Ljuset mötte mig i morse när jag kom ut i vardagsrummet. Gillar verkligen mitt fina hörnfönster och det tror jag den stora Kroton också gör. Den skjuter fina gröna blad högst upp, som ganska snart blir vackert röda. Bladen längst ner torkar och faller av…vet inte hur lång stammen tänker bli. Har ställt en liten murgröna där som snart börjar klättra uppför stammen. Borde kanske plantera den ordentligt i jorden.

Ha en skön helg <3

Jag återkommer när spamproblemet är åtgärdat.

6 kommentarer

Skywatch Friday, March 2017

Av , , 4 kommentarer 7

IMG_20170324_132247

Look at that cloud!

/Kolla molnet!/

Skywatch Friday

Have a nice weekend <3

4 kommentarer

Spam igen

Av , , 2 kommentarer 14

DSCN1580

Nu är jag attackerad av spam igen och det gör mig väldigt modstulen. Kontaktade support i går för att få ip-adressen de kommer från blockerad, men ingenting har hänt än.

Lägger ut ett födelsedagskort jag gjorde för en tid sedan. Jag gillar att ösa på med små hårda rosor, men om man ska skicka kortet med post blir det ett knöligt paket. Tänkte inte på det. Nåja, kortet har kommit fram och mottagaren blev glad. Det är faktiskt väldigt fint inuti också. Glömde fota det.

I kväll var det vattengympa. Vattnet var riktigt varmt i dag och det var så skönt att krypa ner i det efter en promenad i den iskalla blåsten. Vi var inte så många och jag pratade knappt med någon, utan njöt av att få röra på min stackars kropp. När vi avslutade med avslappningen och skulle känna efter hur det kändes i de olika kroppsdelarna och till slut kom till huvudet, kände jag att det var alldeles tomt. Svart. Då är man väl avslappnad?

I morgon är det fredag. Igen.

Ha en lugn fredagsnatt <3

2 kommentarer

Världsvattendagen

Av , , 2 kommentarer 15

DSCN1354

I dag är det världsvattendagen och jag lägger ut en sommarbild från högst upp i Bottniska viken. Rent vatten är livsavgörande för oss människor. Varje droppe är värdefull. Vi borde inte slösa med vattnet, inte heller förorena det.

I dag har det inte hänt så mycket. Jag har tvättat och fått trappträning. Nere vid ingången var det väldigt grisigt… små stenar följer med in och folk och hundar har leriga skor/tassar. Ytterdörren gick inte igen på grund av småsten som samlats på tröskeln, så jag tog piassavakvasten och sopade både inne och ute och i tröskeln till dörren. Men jag var ju tvungen att demonstrera lite, så högen jag sopade ihop inomhus lät jag ligga vid sidan om dörren och utomhus sopade jag undan en gång in till dörren, ungefär som när man skottar snö. Jag tycker nämligen att vaktmästaren ska sopa varje dag. En av mina grannar kom och tyckte jag var rolig… På fredag har vi trappstädning, så då får den som städar ta hand om högen inomhus.

Ja, det var min dag. Ibland blir det inte mer än så. I morgon är det vattengympa.

Ha en lugn torsdagsnatt <3

2 kommentarer

Sameblod

Av , , 6 kommentarer 17

DSCN1583

I dag kom jag då iväg på bio och såg Sameblod, en film alla pratar om nu. Vilken bra film! Den handlar om samernas situation som etnisk minoritet. Handlingen är förlagd till 1930-talet och berättelsen följer Elle-Marja, som vill fly från sitt samiska ursprung. Trots att jag kände till rasismen, skallmätningarna m.m., var jag skakad efteråt.

Gå och se filmen om ni har möjlighet. Den är välgjord och vacker. Fotot är väldigt speciellt… ofta med oskarpa bakgrunder, fjällvyerna är hisnande. Tempot är eftertänksamt, vilket störde mig lite i början, men sen kändes det naturligt.

Ha en lugn onsdagsnatt <3

6 kommentarer

Hur göra?

Av , , 4 kommentarer 12

IMG_20170320_182731

Kvällens solnedgång från min balkong.
I dag är det vårdagjämning och det har varit en konstig dag. Mitt program sprack…jag skulle ju ha en skön dag på egen hand, men jag glömde att gå och lägga mig i natt, så jag var alldeles för trött för bio. I morgon kanske.

Ganska sent fick jag för mig att sätta i gång skrivaren. Allt gick väldigt bra… jag satte in alla färgkassetterna, den konfigurerade i några minuter, jag kopplade in den på min wi-fi och knappade igenom menyn. Sen installerade jag den på min laptop och det gick bra helt utan sladd, och dessutom hade jag fått fel sorts sladd med mig från net-on-net. Tur att jag inte behövde den. Jag skrev ut ett protokoll… perfekt… MEN sen skulle jag skriva ut några foton. Jag fick inte kontakt med brickan med fotopapprena, utan jag fick fina foton i rätt storlek, men på A4 papper. Gjorde som på instruktionen, satte in fotokortet i skrivaren och då skrev den ut perfekta foton. Men jag vill ju skriva ut de foton jag har i min dator, precis som jag gjorde på min gamla skrivare. Jag provade olika avancerade installeringar gjorde om allt på skrivaren, men den gör inte som jag vill. Jag måste kolla upp det där. Ska gå in på Epsons hemsida och sen ringa några samtal i morgon.

Så natten blev kort, för när jag sent om sider gick och la mig, var jag så uppvarvad att jag fick hjärtklappning och blev tvungen att gå upp igen och sitta och lösa lite korsord. Sen drömde jag obehagliga drömmar. Andra natten i följd har jag drömt om två personer som mobbat mig i drömmen… det konstiga är att de aldrig gjort det i verkliga livet. Undrar vad det handlar om. När jag inte förstår en dröm, brukar den drömmen återkomma tills ‘den stora drömmen’ kommer, som förklarar allt.

Ganska tidigt i morse började mobilen pipa sms och mail med gratulationer och jag var ju nyfiken, så jag steg upp. Jag beslutade att åka till ICA Maxi och storhandla. Efter kylskåpsrensningen var det ganska tomt i både kyl och frys. Då fick jag också en skön promenad hem från bussen, för knät gör mindre ont i dag.

I kväll har jag pratat med Johanna och med Sture från Fåglum, så det har varit en bra födelsedag även utan kalas.

Ha en lugn tisdagsnatt <3

4 kommentarer

Bara en kort promenad

Av , , 12 kommentarer 12

IMG_20170319_181719

Himlen var väldigt ljusblå i dag och solen lyste på snön som fortfarande ligger kvar på taken. På marken är det bart… eller isigt, men det är definitivt vår i luften. Jag skulle ta en snabb tur ner till sjön, men mitt dåliga knä hade hamnat i ett ogynnsamt läge, så varje steg gjorde ont och jag vände vid den stora björken. Ibland får man erkänna sin förlust.

IMG_20170319_152715

I går tillbringade jag många timmar på Avions shoppingcentrum. Lördag är kanske inte den bästa dagen att fara dit på, men jag är bra på att avskärma mig och gå i min egen värld. Avion firar 1 år sen öppnandet och jubileumserbjudandena var många. Bl.a. hade Ecco annonserat om offroad sandalerna för nästan halva priset. Nu var det bara de blå man fick i damstorlekarna och bruna i herrstorlekarna. Jag har två par av samma modell och kunde tänka mig ett par fräscha till sommaren. Men blått är inte alls min färg. Jag provade i alla fall och kände att sulan var perfekt för min onda häl, så då knep jag det sista paret i min storlek. Och jag ångrar mig inte.

IMG_20170319_120607

På Panduro stod jag och tittade på scrapgrejer då en av expediterna smög på mig bakifrån och frågade om jag behövde hjälp. Jag hade stor lust att fråga om jag såg ut som jag behövde hjälp, men svarade som vanligt att jag tittade vad de hade. Jag blir lite irriterad av att bli attackerad av expediterna och tycker att de kunde tolka bättre om man är villrådig eller inte. Eller helst vänta tills man ber om hjälp.

Lunch på Ikea… inte köttbullar den här gången, utan jag prövade deras nyhet: laxwallenbergare. Ugnslaxen har antagligen blivit för dyr, så nu kör de med ‘laxfärsbiffar’. De smakade lax och var goda trots en något gummiaktig konsistens. Sen köpte jag lite smågrejer, bl.a. vattenkannan ‘bittergurka’. Jag vet inte än hur praktisk den är, men den är snygg där den står i fönstersmygen.

IMG_20170318_185953

Konstnärsdockan på bilden hittade jag på TGR. En billig variant och jag vet inte om jag behöver den, men den stod med armarna så där och vem kan motstå den gesten. ‘Äntligen kommer du efter mig’, tyckte jag den sa.

För 10 minuter sedan blev jag ett år äldre. Ingenting att fira längre… har tänkt fara ner på stan och äta en god lunch och sedan gå på bio och se Sameblod.

Ha en lugn måndagsnatt <3

12 kommentarer

Inne på BilTema

Av , , 4 kommentarer 14

IMG_20170316_215647

I går var jag på BilTema och letade efter en sköldpadda i betong till min balkong. Dessutom har de det billigaste akvarellpappret på 300 gr i stan.

Sen fastnade jag vid förvaringslådorna och valde ut en låda med fack som skulle passa till alla mina små spillpapper jag får när jag scrappar. Jag använder allt. Det roligaste är att göra kollage som på kortet på bilden. Jag var lite trött och trög i huvudet och stod och planerade hur jag skulle lägga pappersbitarna i fack med olika färger… då en man kom och plockade i alla lådor. Han visslade och hummade och uppförde sig som jag inte fanns. Han såg trevlig ut, välklädd och luktade gott, men verkade vara i sin egen värld. Okej, tänkte jag, jag gör mitt och han får göra sitt och vi följdes åt längs hyllan med förvaringsaskarna.
På andra sidan gången ligger verktygen och plötsligt såg jag ur ögonvrån att han var där och rotade, tog en stor hammare, vägde den i handen och slog lätt med den i den andra handen. Fortfarande hummande och visslande. Jag kände hur jag spände mina armar i positionen ‘vindrutetorkare’ som jag lärt mig i tai chi… den manövern har jag använt tidigare då någon som satt bedvid mig på en fest gestikulerade för mycket. En bra värjningsmanöver som överrumplade min bordskavaljer då… men han hade förstås ingen hammare i handen. Jag ville inte gå därifrån, för jag-hade-all-rätt-att-vara-där-och-välja-ut-en-låda, ingen man skulle hindra mig från det.
Jag gick tillbaka till andra ändan av hyllan med lådorna och då kom han efter och sträckte sig över mig efter en låda. Ja, han var lång. Min hand gick snabbt ner i kappfickan där jag hade min mobiltelefon. Han kanske inte var en galning, bara en smart tjuv. Han hummade och visslade, inga lådor verkade vara bra och så hade han försvunnit runt hörnet.

Jag går till kassan, betalar, ger en papperspeng till tiggaren utanför i glädjen över att ha livet i behåll och sen ska jag gå till busshållplatsen som är på andra sidan av den livligt trafikerade Fogvägen. Övergångsstället är alldeles för långt borta, så jag inväntar en lucka mellan bilarna som håller hög fart och rusar ut på vägen. Såg inte att det kom en bil från andra hållet och blir tvungen att stanna mitt på vägen med bilar farande på båda sidor. Just då och där inser jag att det finns större hot mot mitt liv än en hummande och visslande man i sina egna tankar inne på BilTema.

Ha en lugn söndagsnatt <3

4 kommentarer