Marja

Den långa resan.

Dålig stil.

Av , , Bli först att kommentera 8

vidsjon5

Stannade upp… så vackert i all sin enkelhet.

En fin bild att titta på efter en turbulent dag. Fick så dålig service av ett företag vår förening samarbetar med. Skickade iväg ett mail på natten om en förfrågan om något jag inte tyckte hade fungerat. Vaknade till ett nonchalant svar och mailade fler frågor. I stället för att ta reda på det jag behövde veta, började personen i fråga raljera och svara med ‘kanske’ o.dyl. Till slut skrev jag att det inte fanns någon anledning att vara oförskämd mot mig, att vi har ett avtal och ett samarbete, något har inte fungerat och jag måste fixa det a.s.a.p. Då fick jag en ursäkt och det informationsblad jag behövde… samt huvudvärk. Som vanligt funderade jag om jag hade blivit bemött med större respekt om jag varit man. Ja, det hade jag!

Var tvungen att åka ut och handla lite med min huvudvärk, men när jag kom hem la jag mig på spikmattan i sängen och sov länge. Inte vad jag hade planerat för den här dagen precis. Lite bättre blev det när jag hittade en lönespec i postfacket. En gång om året får jag lite pengar för mitt arbete i styrelsen. Inte mycket, men ändå en uppmuntran för att jag engagerar mig. Jag brukar köpa något jag behöver… en ny laptop, en skrivare… i år blir det kanske en ny cykel.

Sen har jag skrivit ett medlemsbrev och delat ut till alla, plus den informationen jag till slut fick. Klappar mig själv på axeln.

Ha en lugn torsdagsnatt <3

Bli först att kommentera

Äntligen regn.

Av , , 4 kommentarer 7

I går morse vaknade jag av ösregn och åska. Äntligen fick marken och växtligheten det vatten den behövde. Jag skulle ju cykla till Kyrkstugan, men vid elvatiden hade det slutat regna. Ett stilla dis låg över sjön.

kyrkstugan

När jag cyklade hem hade det ljusnat. Luften var ren och skön att andas och allt såg så mycket grönare ut runt sjön.

vidsjon3

vidsjon4

Vi hängde våra målningar och det blev så fint. Den 25 juni öppnar Kyrkstugan och vår utställning hänger kvar hela juli och eventuellt någon vecka i augusti. Välkomna att komma och titta. Jag kommer att ta bilder och lägga ut här på bloggen lite senare för dem som inte har möjlighet att gå till stugan.

På kvällen for jag ner till HSB för en timmes öppet hus kring det nya faktureringsprogrammet. Den 22 maj bytte man till nytt system och tydligen hade det funnits ett par utbildningstillfällen, men jag och flera andra hade inte fått någon information om detta. Det fungerar inte så bra nu… Jag klarar mig, för jag har arbetat med olika faktureringssystem, så jag kan klura ut hur man ska göra, men det finns föreningar som haft problem. Väldigt dålig tidpunkt att byta system just nu när alla föreningar har sina årsstämmor och väljer nya styrelser med nya medarbetare… och så blir det sommar och semestrar så man har svårt att få hjälp. Jag ringde direkt till Fakturatjänst som äger systemet och fick hjälp direkt.

Ha en lugn onsdagskväll <3

4 kommentarer

Fina Vänortsparken.

Av , , 2 kommentarer 9

vanortsparken4

I dag var jag på Avion shopping och missade bussen jag skulle byta till på Vasaplan. Men det gjorde ingenting, för då fick jag tid att gå till min favoritpark, Vänortsparken, och beundra den frodiga grönskan. De gamla pilträden är som lummigast nu, ormbunkarna prunkar och den lilla bäcken porlar glatt.

vanortsparken5

Det verkar ha blivit ett söndagsnöje för mig att åka ut till Ikea och Avion. Det var väldigt lite folk där i dag och absolut ingen trängsel i affärerna. Jag åt på Ikea som vanligt. Kände för en lätt måltid och åt gravad lax och potatis igen och melonsallad i efterrätt. Det blev inga stora inköp, lite servetter och så handlade jag på Willy:s.

Det är mörkt i natt eftersom det är mulet. Känns så konstigt efter de ljusa nätterna vi haft. På torsdag är det sommarsolstånd och sen blir nätterna mörkare på riktigt.

De senaste dagarna har varit fina, men det har blåst en hel del.

nydalasjon4

Jag har cyklat runt nere vid sjön och plockat lite vilda blommor. Lupiner till balkongen och en skir bukett på byrån. Skall försöka få ihop en stor midsommarbukett som vanligt i slutet på veckan.

I morgon ska vi hänga våra akvarellmålningar i kyrkstugan. Eftersom jag bor så nära, cyklar jag dit. De andra som ska hjälpa till får plocka ner dem i Mariakyrkan och sedan forsla dem till kyrkstugan med bil.

Ha en lugn måndagsnatt <3

2 kommentarer

Skywatch Friday, June 2018

Av , , 6 kommentarer 6

skywatch11

The Globe Arena in Stockholm, Sweden, in the evening sun.

/Globen i Stockholm i kvällssolen./

Skywatch Friday

Have a nice weekend <3

6 kommentarer

Mera Lars Lerin.

Av , , 6 kommentarer 12

Så trött jag har varit efter stockholmsresan. I går ville jag också sova hela dagen. For och handlade och tvättade på eftermiddagen… men så fort jag satte mig i soffan, somnade jag. I kväll var den sista vattengympan för terminen. Skönt, som vanligt. Slapp sendrag den här gången och min lilltå är nästan helt återställd. Nu är det nästan sommarlov… har några små åtaganden innan jag kan känna mig helt ledig.

Jag har ytterligare några målningar av Lars Lerin som jag vill visa. Ett par målningar av raserade hus från krigets Syrien.

larslerin11

larslerin12

Väldigt obehagliga motiv, men vackra målningar när man tittar på hur ljuset faller. Jag fastnade i dem och Johanna såg att jag blev trött och föreslog att vi skulle gå vidare och lämna några till sist.

Sen hade han målat ödehus och här är ljuset så vackert. Det infällda ‘fotografiet’ är målat.

larslerin10

På många målningar finns text, som inte går att tyda. Vacker, lite gammeldags handstil. Så också på den här vackra målningen med skeppet i dimman.

larslerin8

Till slut en vacker nattbild med förtrollande ljus. Man kan ju bara undra hur han får till det.

larslerin9

Ha en lugn fredagsnatt <3

6 kommentarer

Lars Lerin på Liljevalchs.

Av , , 4 kommentarer 14

Den andra höjdpunkten under min korta stockholmsresa var ett besök på Liljevalchs för att se utställningen med Lars Lerin. Jag var så lycklig att jag äntligen fick se hans akvareller i verkligheten. Jag skulle gärna åka till hans stora atelje och utställningslokal i Sandhamn, men detta var stort för mig.

Lars Lerin målar alla möjliga motiv och han målar gärna samma motiv om och om igen. Som hans björkskogar t.ex. I den här utställningen fanns en med höstligt brun mark, men jag har sett bilder med grönt på marken.

larslerin4

Målningarna är stora och ofta skarvade så de löper över en hel vägg.

Jag gillar hans målningar med hus. De utbombade husen från Syrien var lite skrämmande, däremot gillade jag skarpt husen med fönster som berättade om de boende. Här har Johanna tagit ett kort på mig i smyg när jag står och tittar och tittar. Nacken har försvunnit när jag skjuter huvudet framåt för att se bättre. Jag köpte en poster som avbildar en del av den stora målningen och den kommer att pryda sin plats i hallen.

larslerin7

Här är ett av husen som kallas HSB… hmm, intressant.

larslerin

Han målar båtar och  skepp med antydningar om livet ombord. Små infällda målningar som ser ut som fotografier.

larslerin3

Det som fascinerar mig mest är hans målningar av bokhyllor fyllda med böcker, gaffelpärmar och tidskriftssamlare. För mig en konstnärlig galenskap som tog honom tre år att färdigställa. När jag kom in i rummet med dessa målningar på alla väggarna, snurrade jag runt min egen axel och Johanna fick ta tag i mig så jag inte skulle falla omkull.

larslerin5

larslerin6

Det är hyllor från bibliotek och arkiv… en värld som alltmer digitaliseras och försvinner i denna form. Så otroligt häftigt!

Det fanns även annan massproduktion, ex fåglar. Rader av uppstoppade fåglar i glasmontrar.

larslerin2

Ha en lugn torsdagsnatt <3

4 kommentarer

Hemma igen.

Av , , 2 kommentarer 13

Nu är jag hemma igen efter några riktigt intensiva dagar. Kom hem med nattåget i morse och har sovit nästan hela dagen. Sov inte så mycket på tåget, för den ljusa natten var så vacker att det var en njutning att sitta och titta på sommarlandskapet fara förbi. Kl 03 var vi i Sundsvall och solen hade hunnit en bit upp. Så vackert över vattnet. Sen var det solsken resten av natten.

Jag for ju ner för att fira Ronja på hennes studentdag och det blev en fin dag.

ronja3

Hon var så vacker och glad när hon kom springande ut ur skolan. Johanna hade gjort ett fint plakat och helt oberoende av varandra hade hon och jag valt samma fotografi från första skoldagen… hon på plakatet och jag på mitt gratulationskort.

johanna

En stolt mamma väntar på utspringet.

Här är kortet jag scrappade. Tror jag gick lite överstyr med blommorna.

ronja4

På insidan finns ett utdrag ur en dikt av Tomas Tranströmer, samt ett extra kort-i-kortet med min personliga gratulation.

ronja5

Jag köpte en stor bukett rosa flikiga pioner… Ronjas älsklingsfärg och mina älsklingssnittblommor. De hade många knoppar, så de kommer att stå länge.

pioner

ronja2

Både Johanna och jag fällde en tår och Ronjas pappa kom och överraskade. Det blev en vacker dag att minnas.

Jag hängde med hela dagen, trots att jag på natten hade slagit i min lilltå och var övertygad om att den var bruten. Ärligt talat trodde jag att det skulle bli Sös-akuten i stället för studentfirande, för så himla ont hade jag. På morgonen googlade jag och sen tejpade jag ihop lilltån med den närmaste tån och kunde sen halta iväg. Tur jag hade kirurgtejp med mig. Men jag kunde inte ha sandalerna på mig, utan fick ta fulskorna.
Tejpningen gjorde susen och jag klarade resten av dagarna ganska bra. Tyvärr fick jag gå i fulskorna i värmen.

Johanna var ledig över helgen och även i går, så vi har umgåtts intensivt. Vi har bl.a. varit på bio… såg den franska komedin ‘C’est la vie’. Kan verkligen rekommendera den. I går tog vi färjan ut på Djurgården, till Liljevalchs och såg utställningen med Lars Lerin. Den ska jag berätta om i morgon. Vi tog spårvagnen in till city därifrån. Så mysigt.

Ha en lugn onsdagsnatt <3

2 kommentarer

Pirrig

Av , , 6 kommentarer 9

muminmamman

Nu är det muminmammans tur att få följa med ut och resa. Beroende på vilken väska jag väljer blir det antingen Lilla My eller Muminmamman. De är adresstaggar, så de har sin funktion. Jag tror Muminmamman är mer ‘pirrig’ än jag. Skojigt med orden på flaskorna. Jag tar en på måfå och får oftast riktigt lämpliga ord.

Vad jag förstår ska det bli varmare i Stockholm nu… svårt att packa när man inte vet. Det är så mycket lättare att resa på hösten eller vintern, tycker jag.

Nu blir det några dagars blogguppehåll. Får uppdatera er när jag kommer hem igen.

Ha en lugn torsdagsnatt <3

6 kommentarer

Mycket mygg nere vid sjön.

Av , , 2 kommentarer 10

I morse blåste det fortfarande ganska mycket. Och det var kallt. Hu! Penseerna fick flytta ut på balkongen igen, men jag ställde dem på golvet för säkerhets skull.

På eftermiddagen kände jag för en promenad ner till sjön. Klädde på mig ordentligt och precis när jag kom ut började det regna. Fast det blev inget regn, bara stora blöta blaffor på marken. Vi skulle verkligen behöva ett ordentligt regn nu.

Nere vid sjön var det så mycket mygg. Jag drog jackhuvan över huvudet, men de är fräcka små rackare som till och med försöker tränga in innanför glasögonen. Nu är det grönt och fint där nere. Jag letade efter lupiner till glasburken på balkongen. Jag såg att grannen hade en bukett, men jag hittade inga… bara blad.

vidsjon

vidsjon2

De gamla trappstegen var vackert inramade av det gröna och de används fortfarande som ‘genväg’.

trappan

Sen har jag äntligen kunnat kontera föreningens fakturor innan de förfaller. HSB har bytt faktureringssystem till ett helt nytt system. Vi fick en maual som jag får läsa med förstoringsglas, så jag är glad över att jag har rutin och kan räkna ut hur systemet fungerar. Jag fick i alla fall iväg fakturorna till vår nya ordförande för attestering. Förstår inte varför man måste byta system hela tiden. Det här bytet motiverades med att det blir lättare att hantera fakturorna på surfplatta och i telefonen.

Ha en lugn onsdagsnatt <3

2 kommentarer

Storm

Av , , 2 kommentarer 11

I morse vaknade jag av att det ven i knutarna. Jag hade öppnat en glipa i det lilla fönstret tidigare och jag kunde höra hur vinden tog i av alla krafter och avspärrningsplastbanden hade gått av och fladdrade i vinden. Jag fick springa ut på balkongen i nattlinnet och ställa ner penseerna på golvet. Senare blev jag tvungen att ta in dem och den lilla solrosen fick stå i en hink nära väggen för att inte välta omkull.

solrosen

Det blåser fortfarande, så jag tror penseerna får vara inne i natt. Vilken övergång från sommarvärmen… kall nordanvind och bara 14 grader.

Jag var tvungen att fara ner till HSB … bad om hjälp för en vecka sedan och det har skickats mail och lämnats meddelanden…och nu har personen i fråga gått på semester. Blev lite lagom sur och tog saken i egna händer… ringde ett samtal och kommer att få hjälp ‘bakvägen’ via en utomstående. Faktiskt inte första gången jag ringt direkt i stället för att gå via mellanhänder.

På Renmarkstorget stod stora krukor med höga gullregn. Så vackra. Lite svåra att fotografera i stormen bara.

gullregn

Jag har inte hunnit fördjupa mig i det här än, men i år skall kommunens planteringar avspegla berömda konsverk/konstnärer. Här tänkte jag genast på en dikt av Hjalmar Gullberg som bl.a. innehåller frasen ‘i gullregnets månad’. Men det är säkert inte den som åsyftas, utan en konstnär som målat gullregn.  Vad tror ni? Det kanske går att googla.

Jag har gjort färdigt grattis-till-studenten-kortet till Ronja. Det blev ganska roligt… jag hade ett fint foto på henne från allra första skoldagen, som jag monterade en studentmössa på. Sen skrev jag ut en dikt av Tomas Tranströmer och själva gratulationen är på ett litet dubbelkort inne i det stora kortet. Jag får väl visa sen. Hon kommer att säga att det är ett typiskt ‘mormorskort’. Jag kommer inte att köpa någon present, utan hon kommer att få en summa pengar. Hon vill ut och resa.
Jag åker till Stockholm på torsdag och stannar över helgen. Längtar verkligen att få fara ut och röra på mig.

Ha en lugn tisdagsnatt <3

2 kommentarer