Marja

Den långa resan.

Midsommarbukett

Av , , 8 kommentarer 11

midsommarbukett

Det blev en midsommarbukett i år med. Ingenting går upp mot vilda blommor. Nu börjar lupinerna komma och jag ska plocka en stor bukett att ha i en vas på balkonggolvet.

Det blev några små blommor över till en liten bukett. Särskilt vitklövern tycker jag är fin.

midsommarbukett2

Mer tänker jag inte skriva om midsommaren. Jag har nämligen en läsare som inte läser min blogg av genuint intresse och kommer därför att censurera vad jag skriver. Men allt är bra och jag återkommer om ett par dagar.

Ha en fin helg <3

8 kommentarer

Trevlig midsommar!

Av , , 4 kommentarer 11

gronska3

Vill önska er alla en trevlig midsommar!

4 kommentarer

Skywatch Friday, Midsummer 2017

Av , , 8 kommentarer 6

summersolstice

On Wednesday we had summer solstice and the night was very short here in the North of Sweden. This picture was taken at 10.20 p.m. The day had been very cloudy and rainy, but the sun broke through in the evening and then shone the whole night. It’s magical.

Today we are celebrating Midsummer dancing round a pole decorated with green leaves and floral wreaths.

/ I onsdags inföll sommarsolståndet, då vi hade den kortaste natten på hela året. Den här bilden togs kl 22.20 och trots att det var molnigt, bröt solen igenom och sken sedan hela natten. /

Skywatch Friday

Önskar en glad Midsommar!

I wish you all a joyful Midsummer!

8 kommentarer

I want to be heard, I want to be found.

Av , , 4 kommentarer 10

knuttewester

‘I want to be heard, I want to be found’, heter den här fina bronsstatyn av Knutte Wester. Jag har skrivit om den förut och blev så glad när jag läste i Vk att Umeå kommun hade köpt den och tänker placera den någonstans på Vasaplan när ombyggnationerna är färdiga. Den förtjänar att hamna på en plats där så många som möjligt kan se den så ofta som möjligt.

Statyn är gjuten efter gipsavgjutningar av två barn i ett barnhem i Riga. Knutte var där för sex år sedan och gjorde avgjutningar av barnen, som sedan har blivit statyer som står på lite olika ställen i Sverige, en liten flicka står på Östra Stationen här i Umeå.
När Knutte kom tillbaka till barnhemmet sex år senare var alla barnen borta, utom de här två, som nu är tonåringar. De väntar fortfarande på att någon vill adoptera dem.

Den här statyn föder ju mycket tankar och är så rätt i tiden.

I natt är det sommarsolstånd…natten är så kort att det inte lönar sig att gå till sängs. Vid halv elva-tiden sken solen fortfarande, men nu är det mulet och ganska mörkt ute. I dag har det till och med haglat ett par gånger. Jag var på ett ärende till grannhuset och hamnade mitt i ett ösregn med hagel när jag skulle gå hem. Regnet piskade ner i backen och sen var det över på några minuter. Perfekt tajming av vädergudarna, för det verkar som de ville se till att jag blev genomblöt.

Jag har dessutom slagit i lilltån två gånger, på samma ställe. Jag hade ställt dammsugaren mitt på golvet i hallen för att tvinga mig att städa i dag, men det enda jag gjorde var att slå i tån när jag skulle gå förbi. Den andra gången gjorde det väldigt ont länge och jag undrar om jag kanske rent av brutit tån. Den är som en liten prinskorv, men blå. Vad är det man gör om den verkar bruten? Tejpar ihop den med tån bredvid? Vi får se hur det ser ut i morgon.

Ha en lugn torsdagsnatt <3

4 kommentarer

Syrenerna blommar

Av , , 4 kommentarer 9

syrener

Jamen nu blommar syrenerna också. Och alla rönnar och oxlar är vita av blomklasar. Det är en fröjd att cykla omkring på Ålidhem in och ut på alla gårdar och beundra blomprakten. Det gick ju lite trögt i början på sommaren, men nu har allt formligen exploderat.

Det blåser fortfarande… tredje dagen nu och i dag blev det kallt när jag tog av mig jackan. Men solen är framme och jag tycker det är skönt när det inte är för varmt.

Jag har inte gjort så mycket mer i dag. Har kommit in i någon slags semestermood. Fastnade framför TV:n och låg och njöt i soffan med balkondörren på glänt. Somnade förstås till en stund också.

Ha en lugn tisdagskväll <3

4 kommentarer

En hink pioner

Av , , 2 kommentarer 14

pioner

En hel hink med underbart vackra pioner i blombutiken i Väventorget. Gick förbi på väg till information med HSB på våning 5.

Vi var på samma ställe som för en vecka sedan och det var den nye förvaltaren som ville presentera sig och informera om nyheter m.m. Det var trevligt. Vi blev bjudna på fika med en jättegod bulle från Kulturbageriet. Den var bakad med grovt mjöl, kluven med deras hemgjorda mandelmassa mellan och typ ett toscatäcke på. En inte så söt korsning mellan semla och toscakaka med andra ord.

Vi slutade lite tidigare än beräknat och eftersom bussarna går så sällan på kvällen, hade jag tid att ta en promenad nere vid den ‘nya kajen’. Det var mycket folk där nere i det vackra vädret. Planteringarna är färdiga och en hel del träd blommade med både rosa och vita blommor. Äppelträd? Körsbärsträd? Jag kunde inte avgöra och solen låg så lågt att det inte gick att ta foton…det blev motljus hur jag än vände och vred på mig.

Just nu har jag jättesvårt att koncentrera mig och sitter och tittar ut genom fönstret hela tiden. Hela himlen är röd av den stigande solen. Det är egentligen mulet, men solen bryter igenom på ett nästan kusligt sätt. Jag var ute på balkongen och fotograferade, men det är svårt att fånga de lila-röda-gula-blå skiftningarna.

Vaktmästaren hade sopat upp högen jag sopat ihop på tvättstugegolvet.

Ha en lugn tisdagsnatt<3 

2 kommentarer

Blåsig söndag

Av , , 4 kommentarer 12

gronska

Det gröna är så intensivt nu att man får ta det i små doser för att orka med. Enligt rapporterna är det bara måttliga halter av björkpollen i luften, men däremot små mängder gräspollen redan. Ja, ni förstår varför jag gillar hösten.

I dag har det blåst något alldeles fruktansvärt. Jag tog en cykeltur till andra sidan sjön igen, stannade upp i Månskensviken och följde med måsarnas försök att landa på vattnet. De kom aldrig ner till ytan innan vinden tog tag i dem och de fick ryttla i luften och vänta på en paus då vinden hämtade andan. Till slut hittade en mås en skyddad vik och de andra följde efter. Själv ställde jag mig vid en trästam och lät vinden fladdra genom håret. Så himla skönt att bli ordentligt genomblåst och få släppa allt onödigt…allt negativt var till slut borta med vinden.

I skogen var det lä och varmt och jag cyklade långsamt för att hinna ta in alla intryck. Det var mycket människor i farten. På badstränderna solade och badade man, en massa fiskare satt med sina spön, på äventyrslekplatsen var det fullt med lekande barn, badande barn, familjer som fikade och måsar och kajor som bevakade matsäckssmulorna eller grävde i papperskorgarna.

I går glömde jag att jag skulle tvätta, så jag fick göra det i dag i stället. Golvet i tvättstugan var inte städat sen jag var där senast. Jag sopade ihop all sand och allt skräp i en hög mitt på golvet. Jag tänkte att jag städar bara upp efter mig själv. I hissen hade någon öppnat en Bounty och tappat pappret på golvet. Det kommer ligga där till på fredag, då vi har trappstädning. Vad är det med folk?

I morgon ska jag på information med HSB. Kan kanske bli trevligt.

Ha en lugn måndagsnatt <3

4 kommentarer

Det milda sommarregnet

Av , , 4 kommentarer 12

regn

Jag ställde mig i balkongdörren och njöt av det milda sommarregnet. Åskan mullrade på avstånd. Det har varit kvavt i dag och regnet har hängt i luften. Som återhållen gråt, brukar jag säga. Den vill inte komma ut och sen när man släpper gråten lös, känns det så befriande. Både människor och natur behövde det här regnet.

Just nu kan jag höra Håkan Hellströms konsert från Campus Arena. Inte så njutfullt, för det dunkar på ganska irriterande. Dunk, dunk, dunk. Snart får jag hjärtklappning i samma takt… ska kanske retirera till sovrummet och stänga fönstret där.

I går blev jag uppringd av en försäljare på ett telefonbolag som stammade alldeles förfärligt. Först trodde jag att det var någon som drev med mig, men tänkte att jag avvaktar och det var alldeles på riktigt. Han var artig och trevlig och presenterade sitt erbjudande, men det tog tid. Det var inte bara första stavelsen i orden han upprepade, utan ibland upprepade han hela ordet gång på gång. Vid ett tillfälle tror jag att han upprepade ett långt ord 5-6 gånger och kom inte vidare… till slut sa han ‘men herre gud’ och efter det gick det bra. Jag väntade ut honom och när jag sen förklarade att jag just nu inte hade något behov av det han hade att erbjuda, tackade han artigt för sig. Men stackars kille, han måste ha varit totalt utmattad efter det samtalet. Tufft av honom dock att prova på ett sådant jobb.

På ICA i dag var det en man i kassakön som skakade alldeles fruktansvärt. Antagligen Parkinsons. När han skulle betala och slå koden i kortläsaren blev det fel hela tiden. Till slut sa han också ‘men herre gud’ och sen gick det bra. Det verkar vara en bra fras… eller man kan väl säga vad som helst, det är ju pausen, avbrottet, som bryter den onda cirkeln.

Ha en lugn söndagsnatt <3

4 kommentarer

Skywatch Friday, June 2017

Av , , 6 kommentarer 6

skywatch9

Summer skies.

/Sommarskyar/

Skywatch Friday

Have a nice weekend <3

6 kommentarer

Himlen kan vänta

Av , , 2 kommentarer 10

vimmelmamman

Jag håller på och sträckläser en bok. ‘Himlen kan vänta’ av Lotta Gray a.k.a. Vimmelmamman i bloggvärlden. Jag hade först inte tänkt köpa boken, som är alldeles nyutkommen, eftersom jag har läst Lottas blogg i flera år, men sen ändrade jag mig och beställde den.

För 6 år sedan fick Lotta tjocktarmscancer och opererades akut. Hon var dessutom gravid och fick göra abort några dagar efter operationen. Kort därefter upptäckte man att cancern spridit sig till levern och i en ny operation tog man bort delar av levern och sedan följde ett halvårs behandling med cellgifter. Efter 5 år friskförklarades Lotta, men går fortfarande på regelbundna kontroller.

Allt detta berättade Lotta om i sin blogg. Hon arbetar som ‘vimmelreporter’ på en av de stora skvallertidningarna och postade bilder på sig med cellgiftsflaskan i bakfickan kopplad till hennes blodomlopp medan hon ex rapporterade från röda mattan på en premiär.

Boken är faktiskt mycket bra och inbjuder till sträckläsning. Man tror att man vet mycket om en människa vars blogg man följer i flera år, men man får tillnärmelsevis inte reda på allt. Det finns saker man anar, men jag hade ex inte förstått hur ensam Lotta var i allt detta…hur mycket hon kämpade med att klara av saker själv. Sen pågick livet hela tiden… skilsmässa, flytt från det fina huset, varannanveckas liv med sonen, ny kärlek o.s.v.

Boken är välskriven med tillbakablickar till barndomen och tidigare händelser fint invävda i sjukdomsberättelsen och nutiden. Väl värd att läsa.

Ha en lugn fredagsnatt <3

2 kommentarer