Marja

Den långa resan.

Höst i luften.

Av , , Bli först att kommentera 6

pelargonen3

Min tappra lilla pelargon ger mig en tredje blomma. Penseerna håller på att blomma ut… vädret är soligt, men det känns höstligt i luften. Mina handleder och fotleder värker på morgonen innan jag kommer i gång. En förändring är definitivt på gång.

Helgen har varit blåsig. På fredagen for jag ner på stan igen och lyckades få rätt sorts batterier, så att jag kunde mäta mitt blodsocker. Det låg bra. På lördag var det full storm, men jag behövde inte gå ut. På söndag blåste det fortfarande ganska kraftigt… jag for ut och cyklade och i en uppförsbacke med motvind var jag tvungen att stiga av cykeln och leda den.

I fredags for då Ronja till Karlstad och jag var ju med hela dagen i andanom… och per sms. Johanna hade fått låna en skåpbil över dagen så de fick med sig ett litet flyttlass. Sedan gjorde de en raid på Ikea också för en säng, bokhylla, skrivbord och alla de där småprylarna man behöver. På lördagen ringde Ronja och stillade min nyfikenhet… hon var jättenöjd med sin lilla etta i ett skogsområden ca 800 meter från campus. Första natten hade gått bra och hon såg fram emot att börja skruva möbler och få ordning. Nästa helg skulle Johanna komma ner och hjälpa henne. Det kommer att gå hur bra som helst.

Onsdag morgon åker jag då till Finland. Var nere på stan i dag och växlade lite Euro. Jag använder ju mest mina kort, men lite cash behöver jag… för lokalbussen i Vasa, för toalettbesök, för förvaringsboxar och take-away-kaffe från Pressbyrån. När jag kommer hem ska det bli surströmmingskalas.

Ha en lugn tisdagsnatt <3

Bli först att kommentera

Skywatch Friday, August 2018

Av , , 6 kommentarer 3

skywatch24

Grey can also be beautiful.

/Grått kan också vara fint./

Skywatch Friday

Have a nice weekend <3

6 kommentarer

Fel nummer.

Av , , 2 kommentarer 11

japanskaronnen

Kollade upp den japanska rönnen på Ålidhem under min cykeltur i går. De små bären börjar bli röda. När jag sen skulle fara vidare fick jag kämpa med den nya cykelns parkeringsstöd. Det är så trögt och tungt att fälla upp. Vet inte riktigt hur jag ska bete mig.

I dag kom den stora tröttheten och nedstämdheten. Barnbarnsbaksmälla kan man kanske kalla det. Vädret var inte heller så uppmuntrande… grått och trist. Lite småkallt och blåsigt. For ner på stan för att köpa de där batterierna och hade lyckats skriva upp ett helt felaktigt nummer. De där runda små finns ju både i tunnare och tjockare variant och i många storlekar. Fick fara hem med oförrättat ärende och tänkte att jag får fara in i morgon igen och ta med mig ett av de gamla batterierna.
Hemma upptäckte jag att numret jag skulle se efter fanns på den andra sidan av batteriet. Så tokigt det kan bli.

Ha en lugn fredagsnatt <3

2 kommentarer

Infinitybassängen

Av , , 4 kommentarer 10

infinitybassang

När Ronja och jag var nere på stan i lördags, tog jag ett kort på infinitybassängen nere vid nya kajen. Det blåste ju ordentligt den dagen och det kan man se på krusningarna på vattenytan. Jag la ut bilden på instagram och i dag var den publicerad i Umeå Tidning som veckans instagrambild. Det är den tredje bilden jag fått publicerad i år. Kul!

I går for då Ronja… efter 10 dagar hos mig. Så länge har hon aldrig varit tidigare och det kändes som hon ville dra ut på tiden. Vi har haft så trevligt tillsammans… varit på stan. på Ikea, nere vid sjön, på bio, sett en älgkalv på mycket nära håll, träffat morfar och moster med den nyfödda babysen och ätit en massa god mat. Sett Morden i Midsomer på TV, läst, pratat och planerat för framtiden.
Tåget hon for med gick enligt tidtabellen. Jag satt hela kvällen och följde det på nätet och vid ett tillfälle blev det 10 minuter försenat och när jag skickade ett sms fick jag veta att polisen stoppat tåget… men de blev bara 10 minuter försenade allt som allt.

I dag har jag varit ute och cyklat. Sen skulle jag mäta blodsockret när jag kom in och då visade det sig att batterierna var slut i mätapparaten, så i morgon får jag fara till Clas Ohlson och köpa nya. Det är andra gången det händer på sex år. Jag mäter inte så ofta nu, men de laddas kanske ur även när apparaten ligger i byrålådan.

Jag ringde min bror i Finland och meddelade att jag planerar komma om en vecka. Längtar till lite finlandsatmosfär.

Ha en lugn torsdagsnatt <3

4 kommentarer

Såå spännande.

Av , , 2 kommentarer 11

backen

Vi hade några minuter mellan bussarna i dag och sprang till Vänortsparken för att lyssna på bäckens porlande. Nu finns det vatten i bäcken igen, så den kan rinna fritt genom parken.

Vi kom från Ikea, där vi hade varit i flera timmar. Vi planerade och såg ut vad som skulle passa i Ronjas lilla etta… det är verkligen compact living som gäller och det är ju jag expert på. Vi tog bilder och gjorde en kalkyl… tur att Ronja har en snäll mormor och morfar, men det känns viktigt att hon får det nödvändigaste på en gång, så hon trivs i sitt första boende. I morgon åker hon hem och på fredag åker Johanna och hon ner med flyttlasset och om jag inte hade haft en planerad resa till Finland, hade jag nog följt med. Det är ju såå spännande.

Ha en lugn tisdagsnatt <3

2 kommentarer

Fina skuggor.

Av , , 2 kommentarer 13

ronja8

Det blir fina skuggor under de små prydnadsäppelträden på nya Rådhustorget. Bilden är från i går när vi strövade genom centrum.

I förmiddags ställde jag mig och bakade jordnötskakor. Receptet fanns i gårdagens Vk och vi blev så sugna när vi läste det. Det är väldigt sällan jag bakar, eftersom jag inte äter söta saker, men ibland får jag ett ryck. Kakorna blev riktigt goda…kanske en aning små, men man kan ju ta två om man vill. Sen kokade jag laxsoppa, som var och en fick piffa upp med musslor efter eget behag. Morfar kom och vi hade en trevlig eftermiddag.

I morgon vill Ronja åka till Ikea igen. Hennes lilla studentetta i Karlstad är omöblerad och det gäller att fundera och planera för att få plats med allt. Ikea finns i Karlstad med, så i morgon ska vi se ut vad hon behöver. Det kommer att hända mycket för henne… vi har tittat på höstens schema och planeringar och kurslitteratur. Oj, oj, oj, men även spännande.

Ha en lugn måndagsnatt <3 

2 kommentarer

Blåsig, men skön lördag.

Av , , 2 kommentarer 10

Det har varit intensiva dagar och jag har inte hunnit/orkat uppdatera bloggen. Dessutom har jag problem med datorn, eller med Crome, så det går väldigt långsamt att både surfa och skriva på internet. Jag måste ta tag i det när jag hinner.

I går for Johanna hem, men Ronja stannar till på tisdag. När vi hade vinkat av Johanna vid tåget (som gick hela vägen enligt tidtabellen) gick vi till Sea Street Sushi Bar och åt. Ronja valde Yakiniku, någon slags biffrätt och jag körde som vanligt med en lax sachimi sallad. Fräsch och god mat. Sen gick vi till Väven och fikade innan vi gick på bio. Det var Sverigepremiär på Folkets Bio på en film som heter Mademoiselle Paradis. Det var också premiär på filmen om Gudrun Schyman. De som gick på den fick bubbel och snittar, men vi fick bara äppeldryck i champagneglas av plast och lite smågodis. Filmen var bra. Den handlar om en blind kvinnlig pianovirtuos på 1700-talet. Den var speciell, men en film som både Ronja och jag gillar.

I dag for vi till Bondens marknad. Det var första lördagen i år och det fanns inte så mycket grönsaker än, men mycket annat. Ronja skulle laga en wok i kväll, så vi köpte lite grönsaker och även bröd och bullar från Hagabröd. Sen köpte vi lunch och gick ner i Rådhusparken och satte oss på en bänk vid fontänen.

radhusparken7

Det blåste friskt, men det var skönt att sitta där i solen och äta vår lunch. Vattnet stänkte på oss ibland och det kändes som vi var på en båt på havet. Sen promenerade vi nere på nya kajen och till Årstidernas park och den lilla oasen Lugn och ro, med gungor som man kan sitta flera i.

nyakajen

nyakajen2

Det var en fin lördag på stan och när vi kom hem kände vi oss trötta av blåsten, men glada. Sen har vi tvättat och Ronja lagade en kryddstark wok med ris och räkor.

I morgon har vi bjudit exet (morfar) på middag och det skall bli laxsoppa med det goda valnötsbrödet vi köpte i dag.

Ha en lugn söndagsnatt <3

2 kommentarer

Mina flickor.

Av , , 4 kommentarer 13

ronja6

Finaste Ronja poserar. Först en vogue pose och sedan ett befriande skrik över sjön.

ronja7

Ett skrik som lockade fram en älgkalv ur skogen. När vi skulle gå ner till sjön blev vi varnade av ett ungt par att en älgkalv irrade omkring på volleybollbanorna, så vi tog en omväg till en annan plats. Vi var ju hela tiden vaksamma och tittade runt, men när vi skulle gå upp mot vägen igen, tappade vi uppmärksamhetenoch kalven smög sig förbi alldeles bakom oss. Vi blev lite skärrade och snabbade på stegen för att  komma ifrån den, men den gick bara lugnt vidare.

Flickorna kom söndag morgon med ett försenat nattåg. Det tog två timmar innan de kom iväg från Stockholm och sen låg jag hela natten och följde tåget på hemsidan. Det körde in en timme.

Det är förstås intensiva dagar… Johanna åker hem på fredag eftermiddag men Ronja stannar till på tisdag. Sen ska Ronja läsa psykologi i Karlstad och har haft turen att få tag i en liten studentetta. Äntligen kommer jag också iväg till Karlstad och till Lars Lerins utställningar i Sandgrund.

Vi har varit i exets nya lägenhet och även hälsat på Johannas halvsyster som precis har blivit mamma för andra gången. I går var vi på Ikea med exet och valde ut lampor till honom. Jag måste säga att jag föredrar att gå dit ensam än med tre andra lika snurriga personer. I dag är vi trötta och har en hemmadag… i kväll har vi planerat en promenad runt sjön till kyrstugan.

Johanna har fått ett pysselil. Hon gjorde en fin etikett till sin present till den nyfödda och nu sitter hon och organiserar mina papper och pyssergrejer.

tag2

Nu ska jag laga mat åt oss. I dag blir det halloumi och zuccinibiffar med sötpoatisklyftor. I går kokade jag rödbetssoppa.

Ha en lugn onsdag <3

4 kommentarer

Skywatch Friday, August 2018

Av , , 4 kommentarer 6

skywatch22

Layers of clouds.

/Lager av moln./

Skywatch Friday

Have a nice weekend <3

4 kommentarer

Regndans

Av , , 2 kommentarer 9

regndans

Mina konstnärsdockor har dansat sin regndans i flera veckor nu. Fast min granne tyckte det såg ut som de sprang i stor glädje mot varandra in i en bamsekram. Hur som helst så fick vi en kort skur i dag… ett väldigt snabbt övergående, men uppfriskande regn. Min kompis var här en stund på eftermiddagen och hon hann säkert bli blöt när hon cyklade hem. Det mullrade lite på avstånd, men inget mer.

Vi invigde utemöblerna så där helt spontant. Kompisen ville ta en cykeltur och kom hit och så packade vi picnickorgen och gick ner på gården. Det blåste skönt och gjorde det behagligt att sitta där nere. Möblerna är bekväma och buskarna ger fint skydd från insyn. Men jag hatar sanden och kommer nog att se till att vi får dit gårdsgrus till nästa år.

Jag har städat lite i dag också och tvättat några små mattor. I morgon ska jag ta dra-maten och fara till ICA-Maxi och storhandla.

Ha en lugn fredagsnatt <3

2 kommentarer