Marja

Den långa resan.

Julkortsverkstad

Av , , 4 kommentarer 12

IMG_20161208_004207

I kväll har jag haft julkortsverkstad här hemma. Jag skickar ganska många julkort, men gör inte alla själv. Det är bara de närmaste som får mina egentillverkade kort.

Jag har blivit så fascinerad av ljuset just nu och går mest omkring med näsan i vädret och tittar på himlen. I det kalla, fuktiga vädret kan ljuset brytas så att den jämngrå himlen får en blå ton.

IMG_20161208_004246ö

Tog den här bilden innan jag hoppade på bussen mitt på dagen i dag. Just nu är det häftigt norrsken nere över sjön, men jag vågar inte gå dit ner ensam i mörkret. Ska försöka få med mig sällskap i morgon kväll.

Jag for en sväng till loppisen och sa upp mitt bås. På fredag em ska jag tömma det som finns kvar. Egentligen är det ju dumt att inte ha kvar båset över helgen, men  jag är less nu. Gick igenom alla bås i dag igen, men den fina morgonrocken är borta. Suck! Kameraövervakningen de har är ett skämt…jag kollade i dag…och det finns en skärm vid kassan med en fyrdelad bild som ingen har tid att titta på.

I  morgon måste jag ringa och få hjälp med datorn och sen är det vattengympa.

Ha en lugn torsdagsnatt <3

 

 

 

4 kommentarer

Finlands självständighetsdag

Av , , 2 kommentarer 12

IMG_20161206_225420

I kväll har adventsstaken fått lämna plats åt två tända ljus i fönstret för att fira Finlands 99:nde själständighetsdag. Nästa år blir det stort firande.

I dag var det dags igen för ett tandläkarbesök och som vanligt gick jag genom Vänortsparken. Klockan var ett och solen låg på horisonten. Det var något magiskt med Stadskyrkan. Solen låg bakom den, men såg samtidigt ut att gå rakt genom den… en reflexion jag inte fattar.

IMG_20161206_225500

Den såg ut som en sådan där kyrka med belysning i som man har på byrån till jul. Magiskt… eller kusligt?

Hos tandläkaren gjorde vi avgjutningar i dag. Implantaten har läkt och fäst bra, så I början på januari får jag tänderna. Jag gillar inte att göra avgjutningar, får verkligen panik när jag ska sitta med den där geggan i munnen … och ändå är det bara några  minuter.

På hemvägen, en timme senare, höll solen på att gå ner. Så vackert!

IMG_20161206_225545

I morgon ska jag fara en sväng till loppisen och säga upp mitt bås. På fredag tömmer jag det.

Ha en lugn onsdagsnatt <3

 

2 kommentarer

Skriver på plattan

Av , , 4 kommentarer 9

IMG_20161206_001313

Titta vad jag hittade i brevlådan när jag kom hem i dag. En riktig saffranskuse. Jag lånade ut mitt gästparkeringskort till mina grannar (de hade förlagt sitt ) och blev belönad för min vänlighet. De är så söta.

Jag hade varit och ätit lunch med skrivargruppen på Ersboda. Min buss går raka vägen dit, så för en gångs skull behövde jag inte planera för några byten. Vädret var fint i dag. Solen kämpar på, men orkar knappt över horisonten just nu. Klockan halv ett såg det ut så här.

IMG_20161206_001412

Himlen var så vacker och det var nästan så man väntade sig att änglarna skulle visa sig där uppe vid molnkanten.

Efter lunchen promenerade jag till loppisen på Mariedal. Kamerorna var inte flyttade, men jag sa till och fick dem på en hylla högre upp. Sen klagade jag på att saker försvinner från båset. De tycker nog att jag är en riktig gnällkärring. Jag gick ett varv runt alla bås och hittade skorna ställda i ett tomt bås, men inte morgonrocken från Gudrun Sjöden. Någon har väl velat ha den, men tyckt att mitt pris var för högt. Hoppas hon använder den själv och inte säljer vidare. Jag ska hålla ett extra öga på Tradera och Köp och sälj-annonserna i tidningen.

Jag har fortfarande inte kommit in på Internet med min dator, utan skriver på surfplattan. Jag har gjort en till felsökning och nu säger den att jag saknar ip konfigurering. Hur har jag kunnat surfa ett halvår utan den? I morgon måste jag ringa efter hjälp. Så irriterande att vara utan dator.

Ha en lugn tisdagsnatt <3

4 kommentarer

Strandsatt

Av , , 2 kommentarer 14

IMG_20161204_232914

I morse såg det ut så här på mitt fönster. De lätt fallande snöflingorna hade fastnat på rutan. Kändes riktigt mysigt och ombonat.

I dag hade jag tänkt mig en lugn och stilla dag, men ville ändå fara en sväng till loppisen eftersom jag sett på mitt saldo att jag sålt en del. När jag skulle byta buss i stan hade det börjat regna och på gatorna var det blixthalka. Bussen kröp ner till Mariedal. När jag sen skulle hem och stått och väntat en halvtimme, kom någon och sa att lokalbussarna stod stilla tills man hunnit sanda. Det händer ibland och i och för sig är det bra att man inte tar risker med fulla bussar.

Klockan var fyra och affärerna stängde. Jag ringde trafikupplysningen för att få bekräftat att inga bussar var i trafik. Sen ringde jag efter taxi…jag ringde tre taxibolag och alla hade väntetider på någon timme. Till slut stod jag ensam kvar på parkeringen utanför Affärshuset på Mariedal. Ringde min kompis för jag tänkte att jag kanske skulle orka traska till henne på Mariehem,  men hon var inte hemma. Nu började jag frysa och var hungrig och kissnödig. Och då kom jag på att det finns ju ett matställe i närheten, gick dit och åt en god pasta med gräddfrästa grönsaker.

Efter någon timme ringde jag upplysningen igen och fick veta att bussarna precis börjat gå.  De gick lite hipp som happ, men jag krånglade mig hem och var hemma två timmar senare än planerat.

Jag är väldigt besviken på den här loppisomgången. Var inne och kollade saldot igen och har inte fått in pengarna för två lite finare och dyrare saker. Jag tror att de är stulna. Sen har jag två små kameror i ett låst glasskåp och de har placerats längst ner i golvhöjd. I dag frågade jag om de inte kunde flytta upp dem så att de syns bättre de dagarna jag har kvar. Tyckte det skulle vara rättvist att göra så, men är inte säker på om min begäran kommer att hörsammas.

I morgon ska jag äta lunch med skrivargruppen och på tisdag är det dags för tandläkarbesök.

Ha en lugn måndagsnatt <3

2 kommentarer

En sån där dag…

Av , , 8 kommentarer 15

IMG_20161118_121408

De här ljusen gjorde vi på akvarellmålningen för ett par år sedan. Man täcker hela pappret med färger och sedan river man ut blockljus, lågor och ljusbågar (om man vill). Så enkelt, men effektfullt. Den här tavlan tar jag fram till jul. Borde kanske rama in den.

I dag har jag haft en sån där otursdag, när allting går snett. Varför slutar alltid såna dagar med att jag slår huvudet i den öppna skåpdörren då jag tömmer diskmaskinen och sätter mig ner på golvet och börjar gråta? Jag är lite allmänt stressad. Man kan ju undra varför jag skulle ordna med båsloppis just nu, men jag ville ju sälja den vita julgranen och julsaker som bara låg uppe i förrådet och då måste jag ju göra det före jul och inte efter.

I dag har jag inte varit där, jag hade saker att göra hemma och tänkte bara fara till Ålidhem och handla lite mjölk och toapapper mellan två bussar. Det började med att jag missade bussen eftersom det var lördagstidtabell. Just då kom jag på att jag hade glömt fylla på busskortet på nätet, jag kör med månadskort så här på vintern. Okej, tänkte jag, jag har en kvart på mig till nästa buss, så jag sprang in, öppnade datorn och satt med täckbyxor och tjock jacka och fixade busskortet. Jag fick svar att kortet var påfyllt. Hittade inte glasögonen, vimsade runt… hittade dem…hittade inte nyckeln för den hade jag lämnat i dörren i brådskan. Jag hann till bussen, men pengarna hade inte kommit in på kortet så jag fick köpa en dyyr enkelbiljett. Gick till Lidl och fyndade jättefina pysselförpackningar att göra julkort av, samt annat julfint. Lugnade ner mig lite, men när jag skulle betala och hade knappat in min pinkod fick jag en blackout. Vad vad det man gjorde nu? Där stod jag och försökte få i gång hjärnan och till slut rasslade det till. Jag skulle ju trycka på den gröna knappen med OK! För en sekund blev jag orolig.

När jag skulle åka hem hade kortet hunnit laddas. Då kunde man ju tro att allt skulle gå bra resten av dagen, men jag har snavat och snubblat in i väggen, lagat mat och skvätt och skvimpat så jag blev tvungen att tvätta köksmattan, pressade en lime att ha i dricksvattnet och hällde ut allt på golvet och så slutade det med att jag som sagt slog huvudet i den öppna skåpdörren så jag fick blodsmak i munnen. Efter det har jag lyckats tvätta och dammsuga och så satte jag mig och såg på ‘Så mycket bättre’ och tryckte i mig en stor honungspomelo.

I morgon är en ny dag.

God natt mina vänner <3

8 kommentarer

Let’s Get Sketchy November week 4

Av , , 2 kommentarer 4

DSCN1457

Bollywood fingers. My daughter shows me some bollywood moves.

/Veckans layout. Min dotter dansar bollywood för mig i vardagsrummet. Jag tycker hennes fingerpositioner är fina./

Let’s Get Sketchy

2 kommentarer

Skywatch Friday, December 2016

Av , , 8 kommentarer 12

IMG_20161202_170800

A wintery hazy afternoon sky in the North of Sweden.

/En disig vinterhimmel på eftermiddagen./

Skywatch Friday

Have a nice weekend <3

8 kommentarer

Amaryllisen växer

Av , , 4 kommentarer 11

IMG_20161201_114739

1 december i dag och detta mötte mig när jag kom ut i vardagsrummet i morse. Min lilla amaryllis har verkligen skjutit i höjden och en av stänglarna flaggar för en blomma när som helst, uppstöttad av min längsta målarpensel (man tager vad man haver) och påhejad av julängeln. Det ser ut som blomman har gröna kanter, men det är skuggorna i den dåliga belysningen som gäckar oss.

Jag for iväg med mera grejer till loppisen och försäljningen går bra. Jag hittade också morgonrocken från Gudrun Sjöden som jag trodde var stulen. Någon hade burit med sig den, ångrat sig och hängt tillbaka den i rätt bås, som ju var fel eftersom jag bytt. Krångligt det där. I början skedde det många stölder där, men nu har de kameraövervakning med monitorer i kassan. Men vill man stjäla, är det ganska lätt att stoppa på sig något och bara gå ut. Därför kan man köpa larm eller låsa in sina saker i en monter. Jag har två små kameror liggande i deras glasmonter.

I kväll var det vattengympa och i dag var vattnet VARMT igen. Så himla skönt. Jag bestämde mig för att koppla bort alla tankar, all irritation och bara slappna av. Lyckades ganska bra med det.

Ha en lugn fredagsnatt <3

4 kommentarer

Änglar

Av , , 4 kommentarer 12

IMG_20161130_230433

Vi pysslade änglar på akvarellmålningen i kväll. Först målade vi pappret på båda sidorna och sen klippte vi ut änglarna efter en mall och vek ihop med hjälp av två skåror.. Ängeln är alltså gjord i ett stycke utan lim och de två färgerna beror på att det är olika sidor av pappret som syns. Smart va? Jag ritade av mallen för att göra några änglar hemma.

De änglar vi gjorde var till Adventsfönstret i Mariakyrkan. I ett av fönstrena ut mot vägen har de olika utställningar varje dag i advent. Våra änglar ska stå där den 8/12, så om ni har vägarna förbi kan ni svänga in och kika. I fjol gjorde vi granar och julstjärnor…

På dan for jag till loppisen och pratade med Mia som jag bokade av och hon beklagade förstås det som hänt. Något hade inte funkat med uppsägningen av det andra båset. Jag förstår att sånt kan hända, men trots allt känns det inte lika roligt längre, utan mer som att jag får bita ihop och slutföra projektet. Jag såg att jag redan hade sålt några saker och när jag gick in och kollade mitt saldo i kväll, såg jag att summan för ett visst klädesplagg från Gudrun Sjöden inte fanns med. Jag hoppas att det inte är stulet, utan bara ute på vift… kanske i det andra båset. Mina prislappar var inte utbytta, utan bara markerade med orange penna så att kassan skall slå in rätt. Det känns inte bra, men jag orkar inte bråka. Världen brinner och folk svälter, så jag vill verkligen inte gnälla över småsaker.

När jag kom ut från Rebuy möttes jag av en vacker solnedgång och plötsligt kände jag att jag försonats med gårdagen.

Internet fungerar i dag, däremot fungerade inte inloggningen till det nya fakturaprogrammet som vi anslutits till efter sammanslagningen av HSB Umeå och HSB Nord. Jag har fått inloggningsuppgifter och lösenord, men systemet släppte inte in mig när jag skulle gå in och göra en kontering. Jag har mailat till ansvarig och fått svar att NU ska jag komma in. Wish me luck! Jag hatar när system inte fungerar.

Ha en lugn torsdagsnatt <3

4 kommentarer

Irriterad

Av , , 4 kommentarer 13

IMG_20161129_205121

Jag försöker undvika citrusfrukter, för de höjer blodsockret så hastigt, men pomelo vill jag njuta av ibland och jag köper ett par när priset är gynnsamt. De här två är röda i köttet, som blodgrape ungefär, och ganska söta. Jag smällde i mig en hel i kväll. Hälften är ju skal, men när man kämpat av det, tycker jag det är så mysigt att sitta och pilla fram fruktköttet med fingrarna. Och det är bra att det tar lång tid att äta dem.

Jag behövde faktiskt den här frukten med en kopp te när jag kom hem i kväll, för min loppiskarriär började inte bra. Jag kom dit med alla mina saker och båset jag hade bokat och betalat var inte tömt. Det hade skett ett misstag och jag skulle få ett bås (med sämre läge) i närheten. Det betydde att allt jobb jag gjorde i går med prismärkningen var förgävaes… jag måste byta till nya prislappar med nya streckkoder. Exakt samma sak hände mig första gången jag hade bokat ett bås för två år sedan och jag undrar om det är jag som är otursförföljd, eller om ordningen är så dålig?

Jag blev förstås jättearg och besviken och funderade en kort sekund på att skita i det hela och fara hem igen med mina saker, men blev övertalad att låta dem prismärka om allt i morgon och så skulle jag få tre extra dagar gratis. Jag är ju väldigt fundersam vad som händer om någon hinner köpa något med den gamla streckkoden, men tydligen är streckkoden koppldt till mitt kundnummer och inte till båsnumret, så jag får lita på det. Nu är det ju inte hela världen och i vanliga fall skulle jag inte ha blivit så arg… men det var ju det att det hade hänt förut.

Sen blev jag ytterligare irriterad för jag kom inte in på internet med laptopen. Vi har ju en gemensam anslutning till Telias bredband i hela huset och många av mina grannar har klagat på att de blir utkastade eller inte kommer in, eller att internet är segt. I kväll fick jag göra en felsökning och uppmanades att ansluta ethernet kabeln till datorn och routern/vägguttaget. Det har jag bara gjort när jag installerade bredbandet när jag flyttade in. Det hjälpte för tillfället i alla fall.

Grannen har monterat en så fin ljusslinga på sitt balkongräcke. Det är som små istappar som svänger lite lätt. Undrar hur de beter sig när det blåser ordentligt? Jättefina är de i alla fall och jag sitter och tittar på dem genom balkongdörrsfönstret. Så nära har vi våra balkonger.

Ha en lugn onsdagsnatt <3

4 kommentarer