Marja

Den långa resan.

Nejlikor

Av , , Bli först att kommentera 6

nejlikor

Jag tycker nejlikor är underskattade. Jag tycker om dem för de står hur länge som helst. De småblommiga har knappt någon doft och passar allergiker, men man får se upp med de stora. Den här bilden tog jag i förgår. I dag har nästan alla knoppar slagit ut, så jag klippte ner stjälkarna och fördelade blommorna i flera vaser. En stor på byrån, en karaff i fönstret och en minivas på soffbordet. Känns så lyxigt med levande blommor. Längtar efter sommaren då jag kan plocka in naturblommor.

I kväll var det vattengympa. Vi bestämde att vi skulle träffas på Kristihimmelsfärdstorsdagen, som ju är en röd dag. Det var faktiskt vår ledare som kom med förslaget och det visade sig att de flesta var med på det. Nu blir vi kompenserade för de gånger vattengympan varit inställd.

I morse ringde min doktor på Hälsocentralen och jag fick en tid redan på måndag. Jag gillar henne, hon är ganska mild i sin framtoning, men ändå bestämd. Jag passade också på att be henne titta på provsvaren jag aldrig fått veta. Alla värden var ‘stabila’, d.v.s. som förut och inom ramen för normala. Sedär. Jag kände mig genast piggare.

I helgen är det trädgårdsmässa på Nolia och jag hade tänkt ta mig dit en av dagarna. Jag tycker det är så kul att titta på olika blommor och växter, lyssna på något föredrag med vackra bilder och så är det balkongtävling i år med. Jag brukar ju köpa kryddor till balkongen… få se om jag får tag på några i år.

Ha en lugn fredagsnatt <3

Bli först att kommentera

Mycket lågt insteg.

Av , , 2 kommentarer 8

tag

Min barndomsvän i Jakobsberg fyllde år och i stället för att skicka blommor, gjorde jag en tag full med blommor som inte vissnar. På baksidan finns en liten fågel och min gratulationshälsning. Jag fick svepa in den i silkespapper så att blommorna inte skulle knölas ihop alltför mycket när jag pulade in allt i ett kuvert.
Vi är jämnåriga. Jag får vara lite äldre några veckor, men hon hinner alltid i kapp.

I dag har jag varit på Bishops och ätit med gänget av gamla arbetskompisar som brukar träffas ibland. Vi träffas alltid på Bishops och brukar alltid sitta vid samma fönsterbord. I dag var det reserverat. Mäh! Men det gick hur bra som helst att sitta vid ett annat bord.
Jag åt ugnsbakad torskrygg med skirat smör och färska räkor, samt kokt potatis. Mycket gott och så trevligt att träffas igen.

En av tjejerna hade köpt en ny cykel… med mycket lågt insteg.

cykel

Lägsta insteget jag sett. Finsk design… Helkama. Tyvärr är den för dyr för mig… men visst är den häftig?

Ha en lugn torsdagsnatt <3

2 kommentarer

Första cykelturen.

Av , , 2 kommentarer 6

cykeltur

I dag kändes det rätt att ta fram cykeln. Jag har haft den stående ute bredvid ingången, lite skyddad bakom ett plank, men trots det hade den blivit påkörd av snöplogen. Den bakre stänkskärmen var ordentligt tillbucklad och skavde i däcket. Min söta granne hjälpte mig att räta ut eländet… hon höll i cykeln och jag sparkade på skärmen. Jag pumpade däcken och i morgon ska jag köpa olja till kedjan.

Den första cykelturen gick till återvinningenskontainrarna vid OK. Jag lastade cykeln full med tidningar, plastburkar, glasburkar m.m. Det samlas en hel del. Jag fick gå och leda cykeln dit och sen cyklade jag hem via en omväg. Jag hade varit förutseende och tagit på mig gummistövlarna, för det var vått och smutsigt runt kontainrarna. De hade flyttats en bit, eftersom det byggs runt omkringa (nya stora Coop) och långtradarna som ska tanka på OK måste ha utrymme för utfart.

Jag cyklade hem längs cykelvägen genom skogen… där var det fortfarande mycket snö, solen sken och skuggorna var långa.

langaskuggor2

langaskuggor

Solen tar ordentligt nu… jag kände att det hettade i kinderna när jag kom in. Men det kändes fint att kunna cykla igen… en frihetskänsla.

Ha en lugn onsdagsnatt <3

2 kommentarer

Björkdungen

Av , , 2 kommentarer 10

bjorkdungen5

I dag gick jag förbi björkdungen på Carlslid igen. Längtar efter den skira grönskan. Snön smälter i rasande fart och eftersom det är kallt på nätterna blir det inte så blött man hade befarat. Fast den här tiden är ju tristaste årstiden i alla fall… snön är smutsig och det är lerigt på vägarna. Jag har varit nere och sopat grus i vår entre som kommer in med skor och hundtassar. Gruset som man sandat med hela vintern. Det är så vasst att det sliter på golv och trappor om man trampar runt i det, så därför sopar jag ihop det i en liten hög innanför ytterdörren som städet får ta hand om. Längtar tills de sopat rent på gatorna och på vår gård.

Men visst är det härligt att kunna gå ute utan broddar, i vårskorna och vårkappan. Utan kalsonger eller täckbyxor. Funderar faktiskt på att pumpa cykeln och se om den fungerar. Stackarn har stått ute hela vintern. Skulle ju köpa en ny… få se hur det blir.

I morgon är en ny vecka igen… tiden går fort.

Ha en lugn måndagsnatt <3

2 kommentarer

Let’s Get Sketchy… April sketch nr 1

Av , , 12 kommentarer 9

layout5

layout6

Efter en skiss hos Let’s Get Sketchy. Hittade några bilder från en resa till Helsingfors för ett par år sedan. Här sitter barnbarnet och poserar för sin mamma vid fontänen som heter Havis Amanda. På min nästa layout tror jag att Amanda skall få vara med.

/This is my grandchild posing at a famous fountain in Helsinki a couple a years ago./

12 kommentarer

”Individen i väntrum”

Av , , 4 kommentarer 12

terapibadet

Hade ingen mer inspirerande bild i dag. Fast detta är onekligen veckans höjdpunkt för mig. Jag höll verkligen med en kvinna som sa att hon stönar lika njutningsfullt var gång hon går ner i det varma vattnet… det är som den första kaffeslurken när man är riktigt kaffesugen. Vi kommer att hålla på in i Juni, alltså ett par veckor längre än vanligt och jag tror förstås att vi blir kompenserade för de gånger vattengympan varit inställd och vi inte fått någon vikarie. Det kanske krävs ett visst antal gånger för att få bidrag.

I dagens VK hade en före detta arbetskamrat skrivit en jättebra insändare… apropå situationen inom vården. Han skriver att i stället för ‘individen i centrum’ kan man nu tala om ‘individen i väntrum.’ Man följder uppgjorda rutiner och när något går fel har ingen ansvaret, utan man hänvisar till utredningar, bedömningar m.m. Alla har gjort rätt. Man hör ofta att patienter faller ‘mellan stolarna’ och insändarskribenten menar att det då inte är människorna det är fel på, utan möbleringen.

Pratade med Ronja i dag. Hon var så glad över mitt kort … hon tyckte att det var så riktat till henne. Hur ska jag kunna toppa det?

Ha en lugn fredagsnatt <3

4 kommentarer

Ett väldigt ineffektivt system.

Av , , 2 kommentarer 14

tulpaner11

Har slokat några dagar, men nu känns det lättare. Var hos frissan i går och hon sa att flera personer klagat över pollenproblem, trots att det inte finns pollen i luften än. Men när snön smälter frigörs en massa smutspartiklar och mikroorganismer som flyger omkring i luften och lär orsaka besvär hos allergiker. I morgon är det vattengympa  och då får vi se om jag blir dålig igen.

I dag tog jag äntligen tag i saken och ringde för att boka tid hos min doktor… jag måste få någon ordning på det här örat som besvärat mig i ett år nu. Jag fick ju hjälp av akupunkturen med det akuta i höstas, men jag har fortfarande lockkänsla och hammarslag var gång jag rör käken och nu har jag lite värk ibland och värk uppåt tinningen.
Men jag måste säga att systemet är fruktansvärt ineffektivt och tålamodskrävande. Jag ringer först ett nummer på vårdcentralen och knappar mig fram för att definiera mitt ärende… sen får jag en tid när jag blir uppringd och måste sitta och passa den… sen blir jag ifrågasatt och till slut får jag en tid då min doktor kan ringa upp mig…om en vecka. Hon kommer att boka in mig om några veckor och ifall jag har tur och får en remiss, får jag vänta minst tre månader. Hallå, där var den sommaren. Tur det finns Alvedon. Nu får vi hålla tummarna att jag inte blir döv på kuppen.

I kväll var det akvarellmålning. Jag målade klart ett par målningar här hemma på dagen och började på ett par nya på kvällen. Äntligen har jag fattat tekniken och nu ska jag måla mera hemma och eventuellt blir jag nöjd med någon målning så jag kan visa. I alla fall var det så himla roligt igen att måla tillsammans med de andra.

Exet ringde i går. Han har sålt sin lägenhet på Södermalm och köpt en ny här i Umeå. Jag ska förstås hjälpa till med stylingen av den nya lägenheten och det kommer nog att bli några trevliga besök på Ikea. Lägenheten på Södermalm var ju den jag brukade låna när jag var i Stockholm, så nu får jag tänka ut andra lösningar. Det ska nog ordna sig.

Ha en lugn torsdagsnatt <3

2 kommentarer

Beslut.

Av , , 2 kommentarer 7

paulocoelho

Vi är redan långt inne i april och jag har alldeles glömt bort att presentera månadens ord i Paulo Coelhos Kalender 2018, som är Beslut.

”Ljusets krigare låter beslutet visa sig. Om han måste säga ja, gör han det modigt. Om han måste säga nej, gör han det utan rädsla.”

(Ur Ljusets krigare)

Ha en lugn onsdagsnatt <3

2 kommentarer

Födelsedagskort.

Av , , 8 kommentarer 9

kort

Barnbarnet Ronja fyller år i dag och här är kortet jag skickade iväg. Det har kommit fram… alltid lika spännande om Post Nord klarar av det. Jag tycker själv väldigt mycket om det här kortet. Bilden passar henne… hon läser japanska och koreanska. Jag hittade den i en tidning och så har jag limmat den med decoupagelim på ett lite tjockare papper och också dragit ett extra lager decoupagefinish över ytan och man kan inte gissa att det är en tidningsbild. Jag har faktiskt gjort likadant med figurer på servetter och presentpapper. Jag har många fina fjärilar som jag först limmat upp och sedan figurklippt.

Jag är fortfarande inte i form. Kunde inte somna i natt, satt uppe och löste korsord och drack kokosmjölk och sen blev sömnen lite hackig. Har tagit det väldigt lugnt… läst en del och pratat i telefon. På kvällen hoppade jag på bussen till Ålidhem och handlade på ICA. Jag längtar tills jag kan hoppa på cykeln och åka iväg. Men buss går också bra.

I morgon har jag tid för klippning. Ska bli skönt och man känner sig alltid lite lättare och gladare när man är fin i håret.

Ha en lugn tisdagsnatt <3

8 kommentarer