Marja

Den långa resan.

Blommor till balkongen

Av , , Bli först att kommentera 5

balkongen

Blommor till min balkong. Jag var nere på stan i dag och stack mig in på Buketten och plockade ihop några blommor. En stor Lobelia med både vita och blå blommor, en Margerit och några Tagetes. Jag letade efter en Million bells, men de som fanns såg så trötta ut… Jag får nog ta bussen till Plantagen nån dag.

Jag blev så förtjust i min blomkasse att jag glömde matpåsen på golvet i bussen när jag steg av. Katastrof! Jag hade varit på ICA Gourmet och handlat en del läckerheter och tyckte det var väldigt försmädligt. Som tur var kom jag på det ganska fort, så jag sprang ut till busshållplatsen för att fånga nästa buss in till stan och hoppades att det skulle vara samma buss jag kom med. Och jag hade tur… efter tre minuter kom bussen och min matpåse stod kvar där jag lämnat den. Lucky me!

skirgronska

Nere på stan var björkarna utslagna. Jag älskar den här skira grönskan, trots att det inte bara kliar i ögonen och halsen, utan just nu i hårbotten och över hela kroppen. Jag har klippt naglarna så korta det går för att inte klia sönder mina eksem i farten. Jag tror att det går över snart. I morgon tror jag att björkallen på min gata är fullt fotogenique.

Ha en lugn kväll <3

Bli först att kommentera

Atjoo!

Av , , 2 kommentarer 9

skywatch4

Oxelns löv vecklar ut sig som fjärilar ur sina puppor. Eftersom löven är silvergrå på undersidan, skimrar hela träden i solskenet.

Våren kommer. Björkarna har små musöron och jag hörde att nere på stan var de redan utslagna. Det är varmare i city, eller så är det andra sorters björkar. Men snart… kanske redan i morgon…kan jag ta bilder på björkarnas skira grönska. Atjoo!

I dag for jag iväg för att äta lunch med skrivargruppen. Det blev en trevlig avslutning på terminen. Jag år fiskgratäng med kokt potatis och sallad och det var riktigt mumsigt. Sen passade jag på att gå till Myrorna, eftersom jag var alldeles i närheten och plockade ihop lite smått och gott för 47 kronor… en bok, ett bokstöd, en låda pappersgem och en ursöt liten rund plåtask.

Sen har jag skrivit protokollet för gårdagens möte och lämnat in det för underskrifter. Nu har jag bara årsstämmans protokoll kvar och det går ganska fort att skriva.

Ha en lugn tisdagsnatt <3

2 kommentarer

Våren kommer

Av , , 2 kommentarer 7

ginst

Ginsten är väl den första blommande busken här uppe. Den är fin och lyser på långt håll och inger verkligen ett hopp om vår.
Tänkte på att våren är verkligen kort hos oss. Vi längtar och längtar, noterar varje litet vårtecken…sen kommer allt på en gång och så pang…är det sommar.

I går tog jag en cykeltur i det vackra vädret och letade efter skuggor till en utmaning på instagram. Jag var ute i rätt tid då solen låg lite lågt och fick några fina bilder.

skugga1

skugga2

I dag har jag varit på möte hela eftermiddagen…konstituerande styrelsemöte för föreningen. Vi har ny ordförande och det var många papper att fylla i och registreringar att göra på nätet, men vi fixade det tillsammans. I går satt jag och räknade ut arvoden att utbetala åt alla i den gamla styrelsen. Vi betalar ut dem en gång per år och det känns kul att få en extra slant nu i slutet på juni. Jag ska ju köpa en cykel. I fjol köpte jag en ny laptop.

Vi hade mötet hemma hos vår nya ordförande och han hade verkligen ordnat det fint hemma hos sig. Väldigt många smarta lösningar för compact living. Han studerar till läkare, men köket var inrett som hos en mästerkock och så hade han bakat en underbar sockerkaka med citronsmak. Han lovade komma och skruva upp en stång i köket åt mig så jag kan hänga upp saker och få fri yta på diskbänken. Både praktiskt och snyggt. Så nu blir det en tripp till Ikea och även till Granit för saker att hänga på väggen och på insidan av skåpdörrar m.m. Jag tycker jag är ganska bra på att komprimera, men nu har jag träffat min överman.

I morgon ska jag äta lunch med skrivargruppen, skriva ett par protokoll och sen blir det sommarlov.

Ha en lugn måndagsnatt<3

2 kommentarer

Skywatch Friday, May 2017

Av , , 2 kommentarer 9

sunset1

Sunset today.

/Solnedgången i dag./

Skywatch Friday

Have a nice weekend <3

2 kommentarer

Kände mig utvald

Av , , 2 kommentarer 14

utsikt2

Gårdagen var gråmulen och det regnade en del på eftermiddagen. Jag hade en fullmatad dag, tvärsomnade på soffan och släpade mig sen i sängen … därav inget blogginlägg i går.

Eftermiddagen började på Bildmuseet och caféträff med Mag-och tarmföreningen. Bilden över älven är tagen från trappan till ingången. På våning 6 var utsikten fantastisk över stan. Jag fångade tre av broarna över älven, något inzoomade med mobilkameran.

utsikt1.

Innan fikat tog vi en snabb tur upp på våning 5 och 6 för att titta på utställningen Fool’s Gold (= kattguld), som består av examensarbeten av masterstudenterna vid Konsthögskolan, som ligger granne med Bildmuseet. Några av studenterna var där, så vi kunde prata med dem. Jag pratade med en kille som hade målat en serie stora tavlor. Han förklarade vad han hade använt för tekniker och verktyg och jag hängde med riktigt bra. När jag gör något liknande kallar jag det för ‘mixed media’, alltså att man blandar tekniker och arbetar med lager på lager med olika verktyg.

När vi var på väg ut ur den stora hissen, som rymmer 60 personer, och in i det första utställningsrummet, hände en fantastisk sak. Jag blev utvald! En liten ettårig flicka, som just hade lärt sig gå, kom stultande ut ur rummet med pappan bakom sig. Hon gick stadigt, kom raka vägen mot mig och i god tid lyfte hon båda armarna som tecken på att hon ville bli upplyft. Hon såg så gullig ut när hon gick med armarna i luften och hon gick rakt på mig och stannade inte förrän näsan tog i. Då stannade hon och väntade och jag kunde ju inte göra annat än att släppa det jag hade i händerna och lyfta upp henne. Hon var precis som min dotter Johanna när hon lärde sig gå på 1-årsdagen. Lika knubbig och tung, lika skallig. Pappan verkade lite förvånad. ”Känner du henne?” frågade han mig, för hon hade aldrig gjort så förut.

Jag kände mig utvald och den känslan följde mig resten av dagen. De andra sa att det var klart hon valde mig, för jag var så färggrann i min rödrandiga tröja, men jag är inte säker… På vattengympan tänkte jag hela tiden på henne. De målmedvetna stegen, de tillitsfullt uppstäckta armarna, lugnet och självklarheten hos henne. Det måste finnas en mening… ett mycket positivt meddelande från universum i så fall.

I morse sken solen och vi hade 13-14 grader. Temperaturen har stigit ytterligare, men det har mulnat på. Jag har lite ont i kroppen och huvudvärk. Ska ta en alvedon och sen ska jag åka till min kompis och äta middag. Funderade först på att cykla, men sen tänkte jag att jag måste orka ta mig hem också, så det får bli buss.

Ha en trevlig fredagskväll <3

2 kommentarer

Grönsaksbullar på Ikea

Av , , 2 kommentarer 10

skywatch3

Den här bilden har valts till ‘läsarnas instagram’ i Umeå Tidning den här veckan. Jag taggar många av mina bilder med #umeåtidning och då blir de synliga på den sidan. Om man sen har tur blir ens bild utvald…och jag tror det här är tredje gången för mig. Tack för det Umeå Tidning.

I dag blev det en heldagstur till Avion och Ikea. Min kompis skulle köpa en ny mobiltelefon och vi var i Teliabutiken och funderade. Jättebra service fick vi där. Sen snurrade vi runt på Panduro och Ikea. Jag funderar på ett mindre soffbord. Vi gick vilse och fick dåliga anvisningar om vägen till restaurangen, så till slut bestämde vi oss att strikt följa pilarna och inte ta några genvägar.

Jag skulle äta Ikeas köttbullar, men ändrade mig i sista minuten och valde grönsaksbullar med rödbetshummus, stekt potatis och andra grönsaker. Grönsaksbullarna var riktigt goda, som falafel med hela ärtor och majskorn i.

För ovanlighetens skull kom jag hem utan att ha köpt någonting.

Ha en lugn torsdagsnatt <3

2 kommentarer

Mötet avklarat

Av , , 2 kommentarer 10

glasmosaikfonster

Så här fint glasmosaikfönster finns det i stora rummet till föreningsgården vi hyrde av grannföreningen. Årsstämman gick bra. Inte så stor uppslutning, men vi fick ihop en styrelse och kommer att hanka oss fram ännu ett år. Jag tror det kommer att bli bra samarbete mellan oss.

I morse när jag vaknade var jag inte så pigg. Pollenprognosen sa måttliga halter av al, sälg och björk, men jag nyser, snorar, ögonen svider och jag har total hjärndimma. Innan jag gick och la mig beställde jag förnyat recept på Bricanyl inhalationspulver och kunde hämta ut det på apoteket i dag. ‘Mina vårdkontakter’ på 1177.se fungerar så bra med Ålidhems hälsocentral. Mot kvällen när vi skulle ha mötet kände jag mig mycket bättre.

Ha en lugn onsdagsnatt <3

2 kommentarer

Äntligen fritt vatten

Av , , 2 kommentarer 11

frittvatten1

Så skönt att krama ett solvarmt träd när det blåser iskalla vindar nere vid sjön. Men inte lätt att ta en selfie med ena handen och tydligen också i motljus.

Det var några dagar sedan jag var nere vid sjön, men i går sa min kompis att det var öppet vatten så jag var ju bara tvungen att ta mig tid att gå en promenad dit ner. När jag kommit en bit på skogsstigen stannade jag och drog efter andan… jag såg blått vatten skymta där längre fram.

frittvatten4

Det blåste iskalla vindar, men det gjorde ingenting när vattnet var lika blått som himlen och svallade fritt. Äntligen!

frittvatten3

frittvatten2

Det här är mobilbilder. Jag hade kameran med mig och tog många fina bilder, som försvann när jag laddade upp dem i datorn. Hittar dem ingenstans… så mystiskt. Jag har startat om datorn och letat överallt, men kan tyvärr inte locka fram dem. Hoppas inget elakt virus har ätit upp dem.

I morgon har vi årsmöte med bostadsrättsföreningen. Jag har varit efter nyckeln till lokalen vi hyr och i morgon ska jag fara och köpa kaffe och fikabröd. För övrigt är jag väl förberedd. Ska vara sekreterare på mötet.

Ha en lugn tisdagsnatt <3 

2 kommentarer

Mors dag i Finland

Av , , 2 kommentarer 10

mamma

Andra söndagen i maj är det mors dag i Finland. Så länge mamma levde hade jag fullt sjå att komma ihåg det. Vi var några finskor på jobbet som påminde varandra varje år.

Nu är det ju många år sedan jag kunde ringa till mamma och gratulera henne på mors dag, men jag har mitt favoritfoto av henne stående framme i en glascylinder. Kortet är taget i Karelen på trettitalet.

Ha en lugn måndagskväll <3

2 kommentarer

For till Myrorna

Av , , 2 kommentarer 8

Ja då var Eurovision Song Contest över för den här gången. Ett långt jippo som man ändå inte kan låta bli att se. Jag gillade Moldaviens glada låt, främst för koreografin och det balkaninspirerade instrumentala solot. Jag har ju dansat balkandanser och känner för de rytmerna.

I dag tog jag bussen till andra sidan stan. Jag åkte i en halvtimme och behövde inte byta, eftersom jag skulle till Myrorna och Willy:s. Med mig till Myrorna hade jag en stor kasse med grejer och ett par skor… och jag kom ut därifrån med två klädesplagg, en bok och en blommig liten låda. Det rymdes i min ryggsäck, så det kändes som jag ändå gjort mig av med något. Jag hade verklig otur, för två saker jag ville ha tog någon annan mitt framför ögonen på mig. Jag är antagligen för långsam, eller så hade jag otur. Det var kanske inte meningen att jag skulle släpa hem ett litet blombord i glas och rotting, eller en minibyrå som jag gärna hade decoupageat.

Sen gick jag till Willy:s och var tvungen att gå en omväg eftersom de bygger ut kring Jula och XXL. Genade genom en björkdunge.

bjorkdungen

Jag nyser och småsnorar och det beror på alpollen och sälgblomningen. Björkarna har inte slagit ut än, men snart…

Ha en lugn söndagsnatt <3

2 kommentarer