Villy Hansen

Det är inte alltid som det verkar vara.

Att flytta till Vindeln

Hur är det att flytta från Umeå till Vindeln?  Den frågan tänkte jag besvara så där i allmänhet i några inlägg. Jag siktar in mig på hur det är att bo i Vindeln, egentligen inte som en jämförelse mellan dessa två orter utan som en beskrivning av det jag ser och tänker endast utifrån Vindeln som samhälle.

Det första som kan konstateras är att de offentliga samlingsplatserna är få. Då menar jag inte torget eller platsen framför ICA utan andra mera eller mindre offentliga rum. Om man bortser från föreningslivet, Lions, FC med flera ser det ut att det i stort sett endast finns ICA:s kaffehörna att slinka in på. Det är dock inte att underskatta. Men det finns säker flera ställen jag inte upptäckt. Men man flyttar inte till Vindeln av dessa skäl, att gå på kaffe eller lokal. En icke underskattad fördel är de goda kommunikationerna med fjorton turer i vardera riktning Vindeln, Umeå med tåg eller buss vardagar och även många turer på helgerna. 

Det andra jag observerar är att även i Vindeln är hundägandet mycket vanligt och då mest förekommande en jakthund av något slag. Oavsett jaktintresset är klädseln liksom i andra orter typ, Sorsele, Malå, Dorotea, Storuman med flera, byxor av typen Lundhags och Haglöfs. Jag har själv ett par Lundhags, som jag dock köpte för något år sedan, vilka jag törs ha på mig även när jag går och handlar en lördag. 

När det gäller klädsel har jag dock inte hemfallit till att gå på offentlige ställen med s.k. ”foppaskor”. Jag kan konstatera att foppaskor inte används tillsammans med vare sig Lundhags-, eller Haglöfs-byxor.

En mycket glädjande och positiv sak är att här i Vindeln hälsar man på alla. Då blir man glad.

3 kommentarer

 1. Jh

  Ja välkommen till foppalandet! Finns ofta rea på dessa skodon på både Coop och Ica! Original foppisar är överskattade och dyra!! Man får mkt ammunition till älgjakten för mellanskillnaden .

 2. Lucas Lund

  Välkomna till Vindeln.
  Själv flyttade jag hit första gången 1987 i september helt ny i Västerbotten, gick in på kommunhuset och frågade efter aktiviteter och information om kommunen. Fick en karta och en broschyr om ”Forsränning”.
  Samlingspunkter finns det en hel del det gäller bara hitta och sedan att platsa i de.
  Välkommen att besöka byarna runt om, jag har i stort sett bott mest i Hällnäs men nu bor vi i Kussjö.
  Kussjö byagård har sommarcaféer i juli månad, nu närmare jul så ska vi ha julbord.
  I Hällnäs har vi ”Hällnäs Historia” utställningar om byn i juli månad.

  Jomen självklart ska man hälsa på varandra.

  Önskar det fanns mer aktiviteter på vintern och samlingsplatser.
  Biblioteket – det glömde jag ju! Alltid trevligt och i Vindeln har de ju t o m ett ”Västerbottensrum”.

  • Villy Hansen (inläggsförfattare)

   Ursäkta att jag svarade sent. Men det har varit så tyst i cyber från Vindeln att jag helt slappna ifrån. Nu skall jag bättra mig men tog nog för givet att jag skulle få en avisering om det kommenterades.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Arkiv