Marja

Den långa resan.

Bild 4: Min hobby.

Utmaning bild 4: Min hobby

Få se nu… hmm… vad är min hobby?

Skoja bara, det har väl inte undgått någon att min stora hobby just nu är scrapbooking. Av en slump halkade jag in på detta stora område. Jag började med att göra små kort till Ronja och Johanna, fick sedan en värdefull mentor i min scrapkompis och på den vägen är det. Att sitta och pyssla är väldigt rofyllt och bra för själen och nu när jag inte jobbar på dagarna känns det som ett privilegium att ha tid att sitta och skapa. Det blir ett behov till slut.

Förutom papper och foton, använder man ju en hel del dekorationer och det gäller att hålla reda på dem, så man hittar det man behöver. Jag har lyckats organisera mitt material ganska bra i olika lådor och burkar. Jag har en bokhylla i köket vid balkongdörren, där jag förvarar allt hobbymaterial.

Här finns kokböcker, trädgårdsböcker, sy- och stickböcker, scraptidningar och lådor med fotografier m.m.

Scrapmaterialet
upptar de två nedersta hyllorna. Alla de här plastlådorna, och lite till, packar jag ner i min ’dra-maten’ när jag far på scrapträff.

Här är verktygen jag använder.

Längst till vänster ligger den mest oumbärliga prylen, en speciellt utformad pincett, som är bra att använda till små saker och precisionsarbete. Förutom pappersskäraren, som jag visat förut, måste man ha bra saxar och gärna en böjd nagelsax, lim av olika slag, limpluttar och 3D-kuddar. Det som ser ut som ett par byxor är en ’edge-scraper’ som man ruggar upp papperskanter med och den röda klumpen är en apparat som gör runda hörn på foton.

Här är en del av det som jag använder för att piffa upp layouten med.

 
Det är stämplar som man färgar in olika stämpelmotiv med, eller gör kanter på pappret eller bokstäver med o.s.v. Det är små flaskor med glitterlim i olika färger, helt oumbärliga. Längst fram ligger en liten pensel med en vattenreservoar i skaftet. Man kan ta färg från en stämpel eller en akvarellkopp och förstärka stämplade motiv eller helt enkelt måla något eget. Det lilla röret är en ‘Mini mister’ som man kan blanda färg i och sedan spraya på pappret. Det som ser ut som medicinflaskor innehåller stämpelfärg, som man kan droppa på sin stämpel och färga in den, eller måla med som den är. Längst till vänster står en flaska grön ‘Alcohol ink’ som man kan färga metalldelar med. De två små pluttarna framför kan man trä på fingret och dutta på stämpeln och sedan på pappret.

Som ni märker handlar det inte bara om att ‘klippa och klistra’, utan man kan bearbeta både papper och dekorationer så man får dem som man vill. Ofta är det den lilla ‘finishen’, som kanske inte alltid märks, som gör helhetsintrycket.

I kväll är det vattengympa.

Ha en bra torsdag <3

10 kommentarer

  1. Maria Lundmark Hällsten

    Men, vilken suprise…det hade jag aldrig kunnat ana 🙂 fast du hade säkert också kunnat välja skrivandet eller fotograferingen också. Man håller nog på med både det ena och det andra, utan att egentligen tänka på det som en hobby. Ha det gott!

  2. Marja Granqvist

    Svar till Helena Nilsson Springare (2011-03-16 20:50)
    Jag upptäckte att man måste ha ordning för det är så mycket små grejer. Eftersom jag vill ha allt framme och lättillgängligt, så investerade jag i likadana burkar.Kram

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.