Marja

Den långa resan.

Måndag och ny vecka.

VIP-galan gav runt 190 000 kronor till Öppen Gemenskaps olika verksamheter. Mycket bra!

Måndag och ny vecka. Exet for till Finland med färjan i morse. Det blåste ordentligt med riktiga stormbyar, så det har säkert gungat en hel del ute på havet i dag.

I går lagade jag en god söndagsmiddag åt oss, lax med ugnsbakade grönsaker från Bondens Marknad: rödbetor, orange och gula morötter, mandelpotatis, squash och broccoli. Till det min sås på Crème fraiche, osötad senap och en droppe agavesirap, som jag har till nästan allt och en smörfräst Karljohan som jag hittade när jag var ute. Jag är dålig på att fota mat, så ni får föreställa er hur aptitligt det såg ut.  

Vi satt länge kvar vid bordet och pratade om våra liv, eller egentligen om våra pappor, som båda var märkta av kriget. Livet förstås bara i efterhand, en del av det är våra egna val, en del är dörrar som öppnats eller stängts vid olika tillfällen och hela tiden bär vi med oss arvet från flera generationer.

Sommaren är inte riktigt slut än på min balkong. Blommorna i den självvattnande krukan blommar fortfarande så här ymnigt. De har verkligen glatt mig hela sommaren.

Chokladblomman klämde till med ytterligare två blommor. Först är de små och mörka, sedan växer kronbladen och blir vackert rödbruna.

Till sist ett citat av Paulo Coelho:

“Alla har vi varit med om dagar, ibland hela veckor,
utan en gest av ömhet från vår nästa.
Då måste vi lägga mer ved på elden
och försöka lysa upp
det mörka rum vårt liv har förvandlats till.
Om vi har förmåga att älska
har vi också förmåga att ta emot kärlek,
det är bara en fråga om tid.”

(Ur Krönika – Känslighet)

Ha en skön måndagskväll <3

 

8 kommentarer

  1. Helena Nilsson Springare

    Jag läste ju det i vk.. fasiken va myucket pengar!! Det är ju helt suveränt 🙂 Insamlingar till Afrika och Haiti i alla ära.. men ibland är vi nog lite dåliga på att se folk mitt frmaför oss som kan behöva hjälp 🙂 Hoppas allt är bra med dig Marja! Kram

  2. Marja Granqvist

    Svar till Helena Nilsson Springare (2011-09-05 20:33)
    Jag ville länka till artikeln i Vk, men hittade den inte på nätet. Jag tycker det är bra att man hjälper de närmaste… sen kan man skicka pengar till Afrika också.
    Kram

  3. Babs

    Oj så mycket pengar det blev.
    Så trevligt du och exet verkar ha det när ni träffas.
    Ja än så blommar det här också och det dröjer en stund till innan blommorna ska in i förrådet.
    Kram

  4. Marja Granqvist

    Svar till Fru Karlsson (2011-09-06 11:12)
    Agavesirap kan du köpa på Coop eller ICA. Den höjer inte blodsockret nämnvärt och är därför ett bra sötningsmedel. Man behöver bara ett par droppar.
    Kram

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.