Petter Nilsson(SD)

Snällhetsslöseriet i sjukvården

Övriga partier i regionen arbetar aktivt för att föra in ytterligare administration i Region Västerbotten. Signalpolitiken att bifalla alla projekt som har ett positivt värdeladdat ord inom sig, såsom ’jämställd’, ’genus’, ’gender’, o s v.
Signalpolitiken i Regionen fortsätter att kosta pengar. I Regionstyrelsen har sjuklövern klubbat jämställdhetsintegrering av beslut och verksamhetsövergripande gender budgeting.

Det är lite oklart exakt hur samtliga övriga partier resonerar, men klart är att man gemensamt tycker omfattande satsningar på onödig administration är viktigare än att man lägger medlen på vård.

Läste om Prideambassadörens kritik rörande den omfattande HBTQ-certifieringen man genomfört i Region Gävleborg, och kan inte annat än ta mig för pannan till följd av att sjuklövern i Västerbotten fortsätter lägga omfattande medel på diverse ”snällhetsadministration”.

I själva verket är det hela enkelt löst. Vi har vårdprioriteringarna cementerade i lagstiftningen.
Om något ska problematiseras är det rimligen att de i glesbygd har svårare strukturella förutsättningar att få vård. Det kräver knappast några controllers eller administratörer för att fastställa att centralorterna erbjuder en större närhet till hälso- och sjukvård. Sverigedemokraterna har vart tydliga med att vi vill se strukturella förstärkningar för glesbygd.

4 kommentarer

  1. Maria

    De nya politiska paradigmen; Genus, HBTQ, mijökris, hör, enligt min och många andras uppfattning, inte alls hemma i Sveriges regionpolitik! Vi som röstar, väljer främst politiker till regionen, tidigare landstinget, utifrån hur de presenterar partiets syn på vård!

  2. NN

    Instämmer! Det måste saknas acceptans för skattebetalarna att tilldela administration och nonsensverksamhater mer medel! Verksamheter ska förankras hos medborgarna, som de facto bekostar allt, även om det sker i form av statsstöd!

  3. Basic Rules

    Sverige i ett nötskal – maximalt trams, som ska tillfredsställa politikernas klass 7, egna godhets ideal på bekostnad av verksamhetens effektivitet och kvalitet.

  4. Pingback: Satsa på vård och vårdpersonal | Petter Nilsson(SD)

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.