Petter Nilsson(SD)

Stoppa befolkningstillväxtshysterin!

Till och med Socialdemokraterna i Umeå problematiserar framväxten av utsatta områden i Umeå. Det har tagit väldigt lång tid, men är ändå välkommet. Bekymret är emellertid att man använder sig av vidlyftiga mål istället för att komma med konkreta åtgärder.

Precis som jag anförde under budgetdebatten i måndags måste vi utmana bosättningslagen, och dessutom begränsa det vidlyftiga befolkningsmålet. Umeås politiker måste nyktra till och stoppa befolkningstillväxthysterin.

Mängden öppet arbetslösa stiger. Fler invånare utan ordentliga förutsättningar att få jobb kommer inte underlätta för framväxten av utsatta områden, och redan idag har vi sett bilbränder och en stigande otrygghet, där medborgare inte känner sig trygga att röra sig i offentliga miljöer under dygnets alla timmar i Umeå kommun.

Vi måste ha våra befintliga invånare nära hjärtat istället.

Etiketter: , , , ,

3 kommentarer

  1. Maria

    Umeås befolkning har tidigare ökat pga inflyttning främst från inlandskommuner! Det har varit ordnad inflyttning, då man först sökt bostad och sedan flyttat. Då blir allt gott och väl! Men idag är inflyttningen oorganiserad och många får bo ovärdigt i Umeå, vilket underlättar framväxt av områden med särskilda behov. Nej, låt Umeå växa på egna meriter, utan politiskt tvång!

  2. tjalle

    Alla dessa politiker jagar en ständig tillväxt annars rasar korthuset.
    Man borde jobba mot en nolltillväxt istället och försöka få samhället att fungera ändå. Skulle umeås tillväxt helt plötsligt avta eller stanna då sitter vi i en djäkla rävsax. Skulle vara intressant att veta hur många som jobbar med tillväxten ,snickare maskinförare osv. Vad är planen när det vänder eller stannar, gissar att det inte finns nån. Då får vi helt plötsligt en negativ tillväxt när människor flyttar ut dit jobben finns och kommer verkligen utsatta områden att öka. Bara att titta på brukssamhällen där bruken har lagts ner, förfallet brukar bli totalt.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.