Petter Nilsson(SD)

Nä VK. Ålidhem är inte tryggare än Teg.

Noterar att rättighetscentrum genom VK tryckt på otryggheterna i de rika områdena. Du som läsare känner säkert till ”Teg” som området där bilarna brinner och brottsligheten skenar?

För den oinvigde är området ett bostadsområde i Umeå som idag präglas av betydligt större trygghet än många andra områden i Umeå.

Det man räds är att politikerna skulle få för sig lägga fokus på ”problemområdet Teg”, istället för de områden som vi idag vet är eftersatta.

Nu när övriga partier äntligen börjat föra upp trygghet på agendan, och samtliga partier också kan börja lösa ut de trygghetsproblem som finns på våra eftersatta områden, så bör man vara synnerligen försiktig att byta fokus.

Att stärka tryggheten där bidragsberoendet är stort, bilar återkommande brinner, och där grov brottslighet förekommer i stor omfattning måste rimligen vara det politiska fokuset framgent. Inget annorlunda.

Etiketter: , ,

6 kommentarer

 1. Lasse

  Det är väl som vanligt, frågar man en yrkeskriminell är vederbörande otryggare där han inte har riktigt koll på läget, t.ex. Teg. Frågar man en person som inte än har lärt sig svenska, så känner sig vederbörande säkrare bland andra i samma situation och på Teg kan nog de flesta svenska. Och poliser är väl som de flesta andra, man lägger märke till folk som sticker ut, och hittar man nån som inte ser ut att höra hemma på Teg blir de nyfikna och vill eventuellt ta reda på mer….

 2. NN

  Vad är Rättighetscentrum? Har det samma finansiering som Ibn Rushd månntro? Sannolikt inga kvalificerade analytiker, hursom!

 3. Basic Rules

  Läste artikeln i vänster blaskan vk, som jag tyvärr tvingas prenumerera på.
  Rätt absurd beskrivning av ett absurt Sverige.
  Trygghet finns i klanmijön så klart, vill man assimileras så får man anpassa sig härefter, och finna trygghet i det svenska. Religiösa attribut och annat får man iklä sig hemma.
  Hur fan skulle det se ut om jag själv krävde mina sk rättigheter på sociala i Mogadishu- anpassa dig så är det inget problem mer än andra att prata om .
  Men håller man hela tiden på att stoltsera om sin identitet då får du det du söker!

 4. Pingback: 1/5 av polisutbildningsplatserna står tomma inför höstterminen! | Petter Nilsson(SD)

 5. Jan Sjöström

  Hej.

  Naturligtvis sätter V K och dess skribent Saha alltid den
  så kallade sanningen..

  Om den är empiriskt grundad eller inte saknar helt enkelt
  betydelse.

  Den starke vinner alltid, inte minst gäller det rätten till
  narrativet….

  M v h / Jan

 6. Helena Nilsson Springare

  Jag läste den artikeln också och fann den lite märklig faktiskt!
  Men det är klart.. allt beror ju på vem eller vilka man frågar.
  Jag har själv bott på Ålidhem för många år sedan och tyckte att det var rätt okej, men numera tycker jag inte det. Jag skulle tex aldrig cykla eller gå via Ålidhem kvälls eller nattetid längre som jag annars gjorde utan problem för några år sedan.

  Och Teg? Ja, det enda som inte känns riktigt ”tryggt” där är väl Eporna som framförs lite väl vårdslöst dygnet runt ibland samt cyklister som cyklar på fel sida av gatorna, men annars vette tusan om det är så otryggt som det hävdas i vk.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.