Petter Nilsson(SD)

Äldreomsorgen ska inte vara ett integrationsprojekt!

Kommunal verksamhet har haft fokus på integrationsprojekt, där man anställer upp utlandsfödda för att få till statistiken. Man har gjort anställningar t ex inom äldreomsorgen till ett integrationsprojekt.

Där man anställer upp utrikes födda – utan erforderliga språkkrav, för att försköna statistiken  – vilket leder till samarbetssvårigheter på arbetsplatser, likväl som en oangenäm tillvaro för den som arbetar inom området utan god språkförståelse.

Det drabbar tryggheten, det drabbar äldre och deras anhöriga, och det drabbar de anställda. Allt för att man vill försköna statistiken.

Vi måste ställa krav på god språkförståelse för personal inom äldreomsorgen.
Det är inte acceptabelt att äventyra tryggheten genom att göra kärnverksamhet till integrationsprojekt för att försköna siffror.

Etiketter: , , ,

2 kommentarer

  1. Tänkare

    Det har alltid varit jobbigt att bli gammal, och då tänker jag särskilt på den tid då man börjar behöva hjälp med det mesta. I takt med att politikerna lagt allt mera kostnader på kommunerna, t.ex. skola, kostnader för nyanlända efter den första tiden som bekostas via migrationsverket, LSS mm, så har kommunerna tvingats höja skatten och valt att spara på pensionärer och LSS. Men kommunalskatten är proportionell och belastar fattigpensionärer hårt, och hemtjänst och vårdboende är dyrt. Att använda bidragsanställda inom äldrevården är då en till synes en smart åtgärd, men ofta helt känslokallt gentemot de äldre som behöver hjälp. det blir ett lotteri, visst finns det nyanlända som fungerar bra inom äldrevården, men också de som inte alls förstår eller kan tala den svenska som de äldre, som ofta hör illa och ibland är dementa ibland har drabbats av nån stroke eller annat behöver ha hos dem som tar hand om dem.

  2. Jonas E

    Fast – där är det ju SD som varit med och gräva gropen, vinster i välfärden gör ju att man anställer så billig personal som möjligt numera ….. och där är privata värre som vanligt !.
    Även lönedumpningsförslaget skulle delvis hjälpt !.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.